Cea mai scumpă casă de vânzare din Dubai: o vilă de 204 milioane de dolari

17 Iun. 2023, 19:11
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Iun. 2023, 19:11 // Actual //  bani.md

O vilă în stil Versailles este de vânzare în Dubai pentru 750 de milioane de dirhami (204 milioane de dolari), ceea ce o face să fie cea mai scumpă casă de pe piață într-un oraș în care proprietățile de lux sunt la mare căutare.

Potrivit Bloomberg News, casa este situată în cartierul exclusivist Emirates Hills, are 60.000 de metri pătrați de spațiu interior și doar cinci dormitoare.

Dormitorul principal are 4.000 de metri pătrați, mai mare decât majoritatea caselor. Al doilea cel mai mare dormitor are 2.500 de metri pătrați, iar camerele de oaspeți au aproximativ 1.000 de metri pătrați fiecare; una dintre ele este configurată în prezent pentru depozitarea vinurilor. Există 12 camere pentru personal, cu spațiu pentru până la 25 de persoane, și două seifuri bancare.

Parterul are camere pentru servirea mesei și pentru divertisment. Alte facilități includ garaj pentru 15 mașini, 19 băi, piscine interioare și exterioare, două cupole, un acvariu cu recif de corali de 80.000 de litri, o zonă de rezervă de energie electrică și camere ranforsate pentru caz de calamitate. Vila se află într-o comunitate rezidențială cu acces controlat și are vedere la un teren de golf. Proprietarul este un dezvoltator imobiliar local și casa a fost construită chiar de el. Acum locuiește singur în ea după divorț.

Proprietatea, denumită de agenții de vânzari “Palatul de Marmură”, a fost construită cu aproximativ 80-100 milioane de dirhami în marmură provenită din Italia. Construcția a durat aproape 12 ani și a fost finalizată în 2018, conform Luxhabitat Sotheby’s International Realty, care se ocupă de vânzarea proprietății.

Potrivit agenției, au fost necesare 700.000 de foițe de aur aplicate de 70 de lucrători specializați, care au muncit mai mult de nouă luni. În prezent, casa este decorată cu aproximativ 400 de piese din colecția personală de artă a proprietarului, în principal statui și picturi din secolul al XIX-lea și al XX-lea; proprietarul este dispus să negocieze inclusiv vânzarea acestora și a mobilierului.

Piața imobiliară din Dubai a înregistrat o creștere semnificativă începând din 2020, o revenire care a durat mult mai mult decât alte boom-uri imobiliare globale din perioada pandemiei de Covid-19. Această creștere este parțial o corecție după o scădere a pieței pe durata a aproximativ șase ani.

Modul în care Dubai a gestionat pandemia a permis orașului să se redeschidă rapid, atrăgând bancheri care s-au mutat din locații precum Singapore sau Hong Kong. Oamenii bogați din întreaga lume au achiziționat proprietăți ca o modalitate de a-și păstra banii undeva cu potențial mai solid, în contextul unei economii globale nesigure. De asemenea, o creștere a numărului de ruși în oraș după invadarea Ucrainei de către Rusia a contribuit la menținerea prosperității în Dubai.

Câteva tranzacții foarte recente includ vânzarea unei parcele de teren de pe plajă pentru 125 de milioane de dirhami și achiziționarea unui penthouse în Golful Persic pentru 420 de milioane de dirhami. Cu toate acestea, prețul pe metru pătrat al Palatului de Marmură – 12.500 de dirhami – este mai mult decât dublu față de ceea ce au obținut alte proprietăți din Emirates Hills.

Conform înregistrărilor imobiliare din Dubai, cea mai scumpă vânzare anterioară a unei case în cartier a fost în valoare de 210 de milioane de dirhami, la un preț de 5.614 dirhami pe metru pătrat, în august 2022.

Doar o singură proprietate din oraș rivalizează cu această vilă: un apartament penthouse planificat în cadrul unui proiect numit Bugatti de Binghatti, care este, de asemenea, oferit la 750 de milioane de dirhami, dar care încă nu a fost construit. Potrivit Bloomberg, proprietățile gata de mutare obțin prețuri mai mari decât cele aflate în construcție.

Acest apartament – sau “mansion în aer”, cum îl numește dezvoltatorul – va avea un lift pentru mașini și urmează să intre pe piață în aproximativ trei ani.

Pentru Palatul de Marmură se estimează că există doar cinci până la zece potențiali cumpărători în lume care sunt suficient de bogați și interesați de aspectul acestei proprietăți pentru a o cumpăra.

În ultimele trei săptămâni doar două persoane au vizitat casa, spune agenția imobiliară. Unul dintre ei este un rus și și-a trimis un reprezentant să viziteze proprietatea, însă modalitatea de a transfera o sumă atât de mare de bani în cazul în care s-ar face tranzacția rămâne încă neclară.

Cel de-al doilea este un client indian care deține deja trei proprietăți în Emirates Hills; potrivit agenției imobiliare, soția acestuia este încă nehotărâtă cu privire la achiziție, ea tindând spre ceva mai contemporan.

“Aceasta este o proprietate pe care o vei cumpăra ca să te lauzi – pentru a aduce oameni de elită, lideri, politicieni”, spune Kerry Michael, director de marketing la Luxhabitat Sotheby’s.

“Persoana care o cumpără cu siguranță este implicată în politică, are o poziție de conducere. Vrea să primească oaspeți. Nu poți face asta pe Palm Jumeirah fără a fi observat, fără a atrage atenția presei”, spune ea, referindu-se la arhipelagul artificial unde se găsesc multe case de lux. “În Emirates Hills ai suficientă intimitate încât să poți invita familia Obama, să poți invita șeici sau orice personalități care nu doresc lumina reflectoarelor în acel moment.”

Prețul proprietății este parțial justificat de valoarea timpului și materialelor care au fost investite în construcția acesteia. Locația este la câteva minute de Palm Jumeirah și la aproximativ 25 de minute cu mașina de districtul financiar internațional Dubai International Financial Center.

Emirates Hills, o comunitate rezidențială cu acces controlat, a fost creată acum două decenii și a fost adesea descrisă ca fiind Beverly Hills-ul din Dubai, fără conexiunile industriei de film. Prin mijlocul acesteia trece un teren de golf. Suprafața totală a terenului pe care se află Palatul de Marmură este una dintre cele mai mari din comunitate. O parcelă adiacentă de aproximativ 6.000 de metri pătrați ar putea fi achiziționată sau închiriată de la dezvoltator, potențial pentru a construi un teren de tenis.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală