Regulile de viață ale miliardarului Elon Musk: Când vorbesc despre ceva, se întâmplă cu siguranță

21 Mai 2021, 16:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Mai 2021, 16:51 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Fiecare dintre noi își trăiește viața după propriile reguli, așa face și miliardarul Elon Musk, cofondatorul SpaceX și Tesla.

Vreau să fac parte din ceea ce schimbă lumea.

În copilărie, am fost uimit de câte lucruri diferite sunt capabile să explodeze după bunul plac. Este uimitor că încă mai am toate cele zece degete.

Ghidul autostopistului pentru galaxie m-a învățat că cel mai greu lucru de pe pământ este să aleg ce întrebare să pun. Dar dacă l-ai ales, atunci orice altceva va merge cu ușurință.

Am propriul meu cimitir al încercărilor eșuate. Există multe pietre funerare și undeva în adâncuri sunt pline de morminte proaspăt săpate care așteaptă să fie ceva în ele. Dar fac tot posibilul să le țin goale.

Nu este înfricoșător să greșești. Principalul lucru este să greșești cu privire la ceva nou de fiecare dată.

Când vei avea primul milion de dolari, viața ta se va schimba. Oricine pretinde că nu este cazul vorbește prostii.

A construi o companie bună este ca și cum ați coace o plăcintă bună: trebuie doar să luați ingredientele potrivite în proporțiile potrivite.

La SpaceX (o corporație de rachete fondată de Musk în 2002 – Esquire) ne străduim să atingem un mare obiectiv filosofic, chiar dacă suntem în afaceri. Dacă putem construi o companie care îi ajută pe oameni să devină o specie interplanetară, aceasta va fi descoperirea Sfântului Graal. Dar dacă vom crea ceva care poate livra oameni și tehnologie pe Marte, voi considera sarcina SpaceX finalizată. Cel puțin în etapa actuală.

Da, oamenii au ajuns pe Lună, dar nu au făcut nimic comparabil de atunci. Nici nu aud de vreo intenție cu adevărat serioasă de a face următorul pas.

Nu este nimic cu adevărat scump în rachetă. Singura problemă este că cei care se ocupau cu rachete în vremurile de demult au făcut-o cu o eficiență monstruos scăzută.

Nu trebuie să angajezi mulți oameni pentru a face o treabă complexă. Cantitatea nu compensează niciodată talentul.

Poate că cea mai mare greșeală a mea este să vreau să mă bazez pe talentul altcuiva, mai degrabă decât pe personalitatea altcuiva. Dar acest lucru este foarte important – atunci când o persoană are o inimă bună.

Eroii cărților mele preferate – „Stăpânul inelelor” și „Fundațiile” (un ciclu de romane fantastice ale lui Isaac Asimov – Esquire) – au simțit întotdeauna nevoia de a salva lumea.

În prezent, întreaga omenire – de la prima până la ultima persoană – participă la cel mai periculos experiment din istorie: cât de mult dioxid de carbon trebuie să eliberăm în atmosferă înainte să ne dăm seama că ne confruntăm cu moartea.

Când vorbesc despre ceva, se întâmplă cu siguranță. Nu întotdeauna în termen, dar se întâmplă.

Recent am spus că în următorii 30 de ani, majoritatea mașinilor noi din SUA vor fi electrice. Și nu mă refer la hibrizi. Vorbesc despre mașini electrice.

Nu am plătit niciodată oameni să se prefacă că le plac produsele.

A fost odată, la sediul nostru din Palo Alto, un întreg perete a fost atârnat cu brevete Tesla. Și apoi am filmat totul. Am filmat toate acestea pentru că am decis să ne deschidem evoluțiile în numele dezvoltării vehiculelor electrice.

În patru miliarde de ani de istorie pământească, nu s-au produs mai mult de o jumătate de duzină de evenimente cu adevărat importante: apariția organismelor unicelulare, apariția organismelor pluricelulare, împărțirea în regnul animal și regnul plantelor, apariția animalelor din apă în teren, dezvoltarea mamiferelor și dezvoltarea conștiinței. Următorul mare pas trebuie să fie ideea vieții interplanetare – o călătorie fără precedent care ne va schimba dramatic și ne va îmbogăți.

Multor oameni nu le place schimbarea, dar trebuie să învățăm să o acceptăm. Mai ales dacă alternativa la schimbare este un dezastru.

Primii ani oamenii vor trăi pe Marte sub o cupolă, dar în timp vom putea transforma Marte în aparența Pământului și vom merge la suprafață fără nicio protecție. Va fi o reglare ușoară a planetei.

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
10 Apr. 2025, 13:02 // Actual //  Ursu Victor

Producătorii agricoli din Republica Moldova vor beneficia de rambursarea sumei impozitului funciar pentru anul 2024 din contul TVA-ului acumulat, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi în lectura a doua de Parlament.

Inițiativa legislativă, susținută de 58 de deputați, a fost elaborată de deputatul PAS Alexandr Trubca, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară. Potrivit autorului, măsura vine în sprijinul agricultorilor afectați de crizele succesive din ultimii ani, precum criza logistică, scumpirea fertilizanților și seceta severă din vara anului 2024.

„Proiectul de lege va ameliora presiunea financiară asupra producătorilor agricoli și va contribui la redresarea sectorului, grav afectat de lipsa de capital de lucru”, a declarat Alexandr Trubca în plenul Parlamentului.

Noua lege prevede că rambursarea se va face prin compensare cu TVA acumulat, ceea ce înseamnă că agricultorii nu vor primi bani în numerar, ci vor beneficia de reducerea obligațiilor fiscale din soldul TVA.

Totodată, proiectul modifică și termenul de implementare a Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli, stabilind că rambursările se vor putea efectua până în iunie 2026 inclusiv.

Legea urmează să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU