Ţara măcinată de o criză imobiliară care face ravagii de la începutul anului mai are o problemă

03 Iul. 2023, 13:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iul. 2023, 13:21 // Actual //  Lupu Eduard

Proprietarii suedezi din imobiliare se confruntă cu o problemă uriaşă. Scadenţa pentru datoriile care totalizează aproape 20 de miliarde de dolari se aproprie, iar aceştia sunt forţaţi să vândă active pentru a-şi putea plăti creditele, scrie Bloomberg.

Graba şi haosul care gravitează în jurul nevoii de bani riscă să ducă la reduceri mari pe una dintre cele mai afectate pieţe imobiliare din lume. Acest lucru ar putea declanşa o reacţie în lanţ care să reseteze evaluările în întreaga industrie şi să intensifice deficitul de finanţare. Banca centrală a Suediei a avertizat că proprietarii care vând rapid volume mari de locuinţe ar putea ameninţa stabilitatea financiară a ţării.

În timp ce companiile imobiliare au rezistat vânzărilor forţate, timpul pentru a acţiona este tot mai scurt. În condiţiile în care pieţele de obligaţiuni şi de acţiuni sunt aproape închise, vânzările devin una dintre ultimele opţiuni rămase.

Unii investitori au strâns bani pentru a profita de această situaţie, dar vor reduceri pe care proprietarii nu sunt dispuşi să le acorde. Conform scenariului de bază al Moody’s, până la sfârşitul anului viitor, evaluările imobiliarelor comerciale europene scad într-un interval de 5% până la 15% faţă de nivelurile din 2022. Cele din Suedia ar putea scădea şi mai mult într-un „scenariu negativ”.

Totuşi, proprietarii nu se mişcă deocamdată, spunând că nu există niciun motiv pentru a reduce preţurile, mai ales când se bucură de rate de ocupare ridicate şi fluxuri de numerar stabile.

Chiar şi SBB, care trebuie să rostogolească obligaţiuni scadente în valoare de 1,6 miliarde de dolari în următorii trei ani, spune că nu va oferi reduceri pentru proprietăţile sale, potrivit noului CEO Leiv Synnes. Compania a vândut săptămâna trecută proprietăţile din oraşul Linkoping, situat în sudul ţării, unei entităţi deţinute de municipalitate, dar veniturile de 37 de milioane de dolari reprezintă doar o mică parte din nevoile sale globale de finanţare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

16 Mai 2024, 18:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Mai 2024, 18:49 // Actual //  Lupu Eduard

Nu se întâmplă prea des ca Samsung să întreacă Apple în campaniile sale de marketing, dar compania sud-coreeană a făcut exact acest lucru cu cea mai recentă reclamă a sa, „Uncrush”, scrie publicația FastCompany.

La începutul acestei luni, Apple a dezvăluit mult-așteptatul nou iPad Pros, care dispune de ecrane OLED. Acestea sunt, de asemenea, cele mai subțiri dispozitive pe care Apple le-a realizat vreodată. Pentru a scoate în evidență această subtilitate, Apple a lansat o nouă reclamă numită „Crush”. Reclama arată un compresor industrial care zdrobește lucruri precum o chitară, un pian, vopsea, sculpturi și multe altele.

Reclama „Crush” a Apple nu a fost bine primită de public, care a transmis că simbolizează distrugerea creativității umane de către tehnologie. Ulterior, Apple și-a cerut scuze pentru reclamă și că nu o va mai difuza la televizor. Deși lucrurile ar fi trebuit să se termine acolo, Samsung a văzut un mod de a profita de această situație și a făcut o campanie publicitară ca răspuns la spot-ul Apple.

În reclama „Uncrush”, publicul se află în aceeași cameră cu același compresor industrial din reclama Apple. Peste tot sunt instrumente de creație fizică sparte și zdrobite. Vedem o pereche de picioare care se plimbă printre distrugeri, apoi o femeie ridică o chitară care a fost distrusă doar parțial de compresorul Apple. Ea începe să cânte la ea în timp ce citește partituri de pe o tabletă Samsung.

Reclama se încheie cu tag-ul „Creativitatea nu poate fi distrusă”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău