Lingouri de aur, arme, peruci și bani. Presa rusă a publicat imagini de la percheziția casei lui Prigojin

07 Iul. 2023, 05:54
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Iul. 2023, 05:54 // Actual //  bani.md

Lingouri de aur, arme, peruci şi dolari apar în imaginile de la percheziţia casei de lux a liderului grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, din Sankt Petersburg. Perchezițiile au avut loc în timpul rebeliunii membrilor grupării, de pe 23 iunie.

În casă s-a găsit şi o poză cu capete tăiate şi un buzdugan uriaş de metal pe capul căruia scrie ”în caz de negocieri importante”.

Aceste imagini difuzate de presă începând de miercuri – în mod vizibil realizate de către forţe de ordine – arată o casă de lux uriaşă, cu piscină, o sală de informatică şi un loc de rugăciune, între altele, dar şi un elicopter ”parcat” în grădina din spate.

În cursul percheziţiei, potrivit acestor imagini, anchetatorii au descoperit maldăre de dolari şi ruble, lingouri de aur, numeroase arme, decoraţii militare, dar şi mai multe paşapoarte – cu nume diferite – şi un dulap plin cu peruci.

Publicaţia online Fontanka, cu sediul în Sankt Petersburg, a scrie că un tablou înrămat cu ”capete tăiate” a fost găsit la domiciliul lui Evgheni Prigojin – în contextul în care mercenarii săi sunt acuzaţi cu regularitate de atrocităţi.
Site-ul publică şi o imagine în care apare un baros uriaş, pe al cărui cap de metal scrie ”în caz de negocieri importante”.

Situaţia şefului Wagner este acoperită de multe zone de umbră, după rebeliunea sa efemeră împotriva puterii militare ruse.
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaeşnko anunţa la 27 iunie că Evgheni Prigojin a sosit în Belarus, în baza unui acord pe care l-a mediat cu Moscova, după lovitura în forţă a paramilitarilor Wagner.

”În ceea ce-l priveşte pe Progojin, el este la Sankt Petersburg. Nu mai este pe teritoriul Belarusului”, a declarat joi presei liderul autoritarist de la Minsk.

Acordul încheiat cu puterea rusă prevede posibilitatea ca membrii Wagner care nu vor să fie încorporaţi în armata rusă să se instaleze în Belarus.

Acest acord nu este pus în discuţie, a anunţat Lukaşenko, în pofida faptului că nu a fost încă finalizat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău