VIDEO Prima tablă interactivă dăruită de A.S.I.C.S. a ajuns la Cărpineni

24 Oct. 2023, 14:08
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
24 Oct. 2023, 14:08 // Slider //  MD Bani

Campania ”10 table de nota 10” a început la Liceul Teoretic ”Ștefan Holban” din Cărpineni, raionul Hâncești, unde a ajuns deja primul display interactiv. Instituția a fost selectată în rezultatul concursului publicat pe pagina de facebook a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, unde reprezentanții tuturor școlilor din țară (cu excepția celor din Capitală) au ocazia să publice un eseu cu tema ”Importanța suportului societății pentru dezvoltarea comunităților”.

Donația va contribui la aplicarea metodelor moderne de predare în clasă, care le vor permite elevilor să asimileze mai rapid și mai eficient cunoștințele și să-și dezvolte competențele.

Eugenia Holban, profesoară de Educație pentru Societate la LT ”Ștefan Holban”, Cărpineni
”Este un pas foarte important pentru că elevii își dezvoltă capacitățile și în domeniul tehnicii, dar mai pot să vadă o altă perspectivă din lecție – se implică mai mult. L.T. ”Ștefan Holban” vă mulțumește pentru această tablă interactivă.”

În prezent, rolul profesorului nu mai este doar cel de a transmite informația către elevi. Provocarea constă în captarea atenției acestora și menținerea concentrării lor pe parcursul întregii ore de curs.

Sergiu Mandiș, director adjunct al LT ”Ștefan Holban”, Cărpineni
”Vrem să ținem pasul și cu timpul, dar și cu școlile din alte state pentru că trebuie să oferim șanse egale tuturor copiilor, indiferent de țară. Suntem recunoscători și vă mulțumim că instituția noastră a fost aleasă în proiectul ”10 table de nota 10”. E un proiect de succes care sperăm să contribuie la dezvoltarea sistemului de educație din Republica Moldova.”

Alexandru Gîscă, președintele Consiliului A.S.I.C.S., consideră că sistemul educațional trebuie să fie în pas cu evoluțiile tehnologice, iar cheia succesului în aceste condiții este adaptarea continuă la noile tendințe în ceea ce privește metodele moderne de predare.

„Campania ”10 table de nota 10” este rezultatul interacțiunii noastre cu mai multe instituții de învățământ – foarte multe școli ne-au copleșit cu solicitări de a contribui la îmbunătățirea dotărilor tehnice. Am avut un proiect legat de dotările sălilor de sport, iar în timpul implementării acestuia am înțeles că școlile au nevoie de mult mai multe lucruri”, a menționat Alexandru Gîscă, președintele Consiliului A.S.I.C.S.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului își propune ca, până la sfârșitul anului de studii 2023-2024, să contribuie la modernizarea dotărilor a 10 școli din țară prin intermediul campaniei ”10 table de nota 10”.

Susținem pentru că ne pasă!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 09:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 09:46 // Actual //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială este privită cu teamă pentru felul în care poate poate impacta alegerile electorale din viitorul apropiat. Însă atunci când Sam Altman, omul din spatele ChatGPT, a fost întrebat ce părere are despre această posibilitate, el a părut să fie mai preocupat de altă problemă: impactul AI asupra economiei, scrie Bloomberg.

„Îmi este frică de viteza şi magnitutdinea pe care AI o poate avea în sfera socio-economică. Cred că lumea încă nu realizează cu ce se confruntă” a declarat Sam Altman.
CEO-ul OpenAI a atras atenţia că temerile oamenilor privind pierderea locurilor de muncă s-au mai diminuat faţă de anul trecut, dar că vigilenţa trebuie păstrată pentru că posibilitatea dispariţiei a milioane de locuri de muncă este reală.

„Mă tem că lumea nu ia în serios efectul inteligenţei artificiale asupra economiei, iar asta va crea o problemă reală în viitor” a mai declarat Altman.

Noi cercetări dezvăluie măsura în care AI poate perturba economia. Un studiu al Fondului Monetar Internaţional de la începutul acestui an a constatat că tehnologia poate afecta aproximativ 60% din locurile de muncă din economiile avansate.

Aproximativ jumătate din aceste locuri de muncă pot fi automatizate, ceea ce ar putea duce la mai puţine angajări şi la scăderea salariilor.  Aproape 12 milioane de angajaţi din SUA ar putea fi nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă până în 2030, potrivit unui studiu separat al McKinsey.

Angajaţii par să simtă deja efectele AI asupra propriului job. Unii directori executivi spun că şi-au înlocuit personalul cu un chatbot cu inteligenţă artificială, iar unii profesionişti au declarat că au pierdut locuri de muncă în favoarea unor instrumente precum ChatGPT.
Cei mai optimişti dintre angajaţi sunt de părere că tehnologia este fantastică dacă este utilizată corect pentru că poate creşte productivitatea şi ajută la economisirea timpului.

Cu toate acestea Altman rămâne îngrijorat de impactul AI pe piaţa muncii. Anul trecut, el a declarat într-un interviu pentru CNBC că este „puţin speriat” de ChatGPT, avertizând că apariţia companiei sale ar putea însemna sfârşitul pentru foarte multe joburi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău