„Grăsuțul” Kim a primit în dar o limuzină de la Putin, încălcând sancţiunile ONU

20 Feb. 2024, 10:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Feb. 2024, 10:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a dăruit liderului nord-coreean Kim Jong Un o limuzină de fabricaţie rusă, au anunţat marţi media de stat de la Phenian, în cadrul consolidării relaţiilor între cele două ţări, potrivitagenției AFP, citată de Agerpres.

Kremlinul a confirmat ulterior că preşedintele rus Vladimir Putin i-a oferit liderului nord-coreean Kim Jong-un o maşină rusească de înaltă clasă din gama Aurus, deşi nu a precizat modelul vehiculului, potrivit EFE.

„Da, este un Aurus”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă rusă oficială TASS, întrebat despre maşina pe care preşedintele i-a făcut-o cadou lui Kim.

Gama Aurus dispune de mai multe modele şi, în funcţie de dotări, preţul variază între 35 şi 50 de milioane de ruble (între 380.000 şi 540.000 de dolari).Prin urmare, cadoul lui Putin ar putea încălca sancţiunile ONU din 2017, care au fost votate inclusiv de Rusia şi care interzic exportul de bunuri de lux către Coreea de Nord.

Kim Jong Un „a primit un autoturism fabricat în Rusia pentru uzul personal din partea lui Vladimir Vladimirovici Putin, preşedintele Federaţiei Ruse”, a transmis agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA.

„Acest cadou este o demonstraţie clară a relaţiilor personale speciale între liderii” celor două ţări, a declarat influenta soră a conducătorului nord-coreean, Yo Jong, citată de aceeaşi media de stat.

„Noi condamnăm Coreea de Nord pentru atitudinea sa insolentă de a etala în public încălcarea sancţiunilor ONU”, a reacţionat un înalt responsabil al Ministerului sud-coreean al Unificării într-o declaraţie făcută presei, sub rezerva anonimatului.

De la vizita liderului Coreii de Nord în Rusia anul trecut, Phenianul s-a apropiat de Moscova.

Un grup de turişti ruşi a sosit la începutul acestei luni în Coreea de Nord pentru o călătorie de patru zile, acesta fiind primul grup străin cunoscut care a vizitat ţara de la închiderea frontierelor din cauza pandemiei de COVID-19.

După summitul între Kim Jong Un şi Vladimir Putin din septembrie, în Extremul Orient rus, SUA şi Coreea de Sud au afirmat în repetate rânduri că Phenianul a expediat arme Moscovei pentru a le utiliza în războiul în Ucraina, în schimbul unui ajutor rusesc pentru programele de satelit dezvoltate de Coreea de Nord.

Cele două părţi au indicat că Vladimir Putin urmează să efectueze o nouă vizită la Phenian.

Kim Jong Un este cunoscut pentru apetenţa sa pentru maşinile de lux. El a fost văzut utilizând SUV-uri Lexus şi modele Mercedes-Benz clasa S.

Un raport al Naţiunilor Unite din 2021 consemnează o tentativă de expediere a unor maşini de lux în valoare de peste un milion de dolari de Emiratele Arabe Unite spre Ningbo, în China, în vederea unei livrări ulterioare în Coreea de Nord.

În cursul vizitei liderului nord-coreean în Rusia anul trecut, Putin l-a invitat la o plimbare pe bancheta din spate a limuzinei sale prezidenţiale Aurus Senat.

Kim Jong Un luase cu el în vizita sa în Rusia un Maybach, care a fost transportat cu un tren special din Coreea de Nord.

Întâlnirea a servit la pecetluirea cooperării militare şi a acordurilor de schimb prin care Phenianul a transferat Moscovei rachete balistice şi obuze de artilerie pe care armata rusă le-a folosit în Ucraina.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

20 Mai 2024, 18:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Mai 2024, 18:47 // Actual //  Lupu Eduard

Pe 18 mai 2024, Madison Park a găzduit un eveniment de business de amploare, „Talking Business”, organizat de Rare People, o agenție de consultanță în afaceri recunoscută pentru susținerea dezvoltării afacerilor locale. Evenimentul a reunit peste 450 de antreprenori, freelanceri și manageri de top, depășind așteptările și KPI-urile stabilite.

„Talking Business” a fost structurat în două blocuri mari de prezentări, fiecare axându-se pe subiecte esențiale pentru succesul în lumea afacerilor.

Blocul 1: Perspective și Strategii pentru Dezvoltarea Afacerilor

Primul bloc a cuprins prezentări de la cinci speakeri de renume:

Cristina Bulai, Fondatoare a Remax Central, a oferit perspective valoroase despre deschiderea și dezvoltarea unei afaceri prin francizare.
Dan Dima, Co-fondator al DAD for Business, a abordat conceptul de Unit Economy și motivele pentru care unele afaceri din Moldova nu ating succesul dorit.
Alexei Munteanu, Marketing Director la Viorica Cosmetic, a explorat noile tendințe și strategii în marketingul contemporan.
Andrei Haret, Fondator al Marketingo, a discutat despre utilizarea inteligenței artificiale și automatizării în marketing.
Alex Timofte, Fondator al Active Digital, a prezentat soluții digitale pentru revoluționarea gestionării afacerii.

Blocul 2: Soluții și Strategii pentru Finanțare și Creștere

Al doilea bloc a adus în atenție alte șase prezentări captivante:

Mihail Popescu, Fondator al Rare People, a provocat publicul cu tema „2024 angajați tot mai puțini și mai slabi. Ce facem?”.
Badan Vladimir, Head of Marketing la Rabota.md, a împărtășit secretele pentru crearea anunțurilor de angajare eficiente.
Eva Pogor, Fondatoare și CEO la Investitii.md, a prezentat principalele proiecte de finanțare pentru dezvoltarea afacerii.
Olga Melniciuc, CEO la Startup Moldova, a oferit soluții pentru finanțare alternativă și inovatoare.
Alina Andriuță, Consultant de Afaceri și autor al cărții „Cum să construiești un departament de vânzări”, a discutat despre erorile grave în creșterea și scalarea afacerii.
Ruslan Cojocaru, Fondator al Tucano Coffee Moldova și al Oliva Restaurant, a dezvăluit strategii pentru menținerea unui echilibru între viața profesională și cea personală.

De asemenea, Tudor Darie, Fondator al Fagura, a prezentat un program inovativ pentru femei, „Cashback pentru susținerea afacerilor conduse de femei”.

Paneluri de Discuții și Networking

Fiecare bloc s-a încheiat cu un panel de discuții, oferind participanților oportunitatea de a adresa întrebări directe către speakeri și de a primi răspunsuri inspiraționale și practice.

Evenimentul a fost un succes răsunător, confirmând importanța unor astfel de întâlniri pentru comunitatea de afaceri din Republica Moldova. Organizat de Rare People, „Talking Business” a demonstrat încă o dată necesitatea și beneficiile schimbului de cunoștințe și experiențe între profesioniști.

Pentru cei care nu au reușit să participe la eveniment, organizatorii pun la dispoziție înregistrările prestațiilor speakerilor, accesibile prin completarea formularului https://forms.gle/W55Am3TShSSBUNg37

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău