Oscar-ul financiar: Cât au costat și cât au produs marii câștigători ai ediției 2024?

11 Mart. 2024, 13:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Mart. 2024, 13:25 // Actual //  Lupu Eduard

Filmul ‘Oppenheimer’, realizat de Universal, a luat duminică șapte premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film, relatează CNBC. De asemenea, actorul din rolul principal, Cillian Murphy, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor. Economedia vă prezintă date despre cât au costat și cât au produs câștigătorii de Oscar.

Filmul biografic regizat de Christopher Nolan despre părintele bombei atomice, J. Robert Oppenheimer, a obținut premiul pentru cel mai bun actor, cel mai bun actor în rol secundar, cel mai bun montaj, cea mai bună imagine, cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun regizor.

“Poor Things”, produs de Disney și Searchlight, a obținut patru premii în cadrul ceremoniei, inclusiv pentru cea mai bună actriță, cel mai bun machiaj și coafură, cel mai bun design de producție și cel mai bun design de costume.

Jimmy Kimmel a fost gazda celei de-a 96-a ediții anuale a premiilor Oscar de la Dolby Theatre din Los Angeles, care a lansat o serie de lovituri de comedie mușcătoare.

Da’Vine Joy Randolph a câștigat primul Oscar al serii, primind premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea sa ca manager al cantinei unui internat care își plânge moartea fiului ei în războiul din Vietnam în filmul “The Holdovers”, de Alexander Payne.

Cillian Murphy a câștigat premiul pentru cel mai bun actor, după cum s-a anticipat intens. Cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Robert Downey Jr. pentru rolul lui Lewis Strauss din “Oppeneheimer”.

Premiul pentru Cea mai bună actriță i-a revenit Emmei Stone, a doua ei victorie la această categorie. Ea a câștigat pentru rolul său din “Poor Things”.

Chiar dacă regizoarea filmului “Barbie”, Greta Gerwig, nu a luat marele premiu la categoria regie, filmul a obținut totuși o victorie pentru cel mai bun cântec original, cu “What Was I Made For?” de Billie Eilish și Finneas O’Connell.

Lista completă cu câștigătorii poate fi consultată AICI

Cât au costat și cât au produs câștigătorii de Oscar?

Succesul lui Oppenheimer la box office a depășit toate așteptările, având încasări de aproape un miliard de dolari și devenind unul dintre cele mai de succes filme din 2023, conorm screenrant.com. Bugetul său a fost de 100 de milioane de dolari, conform IMDB.

Poor Things a avut încasări de 108 milioane de dolari, conform boxofficemojo.com (IMDB) și a fost produs cu un buget de aproximativ 35 de milioane de dolari.

Cu încasări record de 1,44 miliarde de dolari și intens discutat anul trecut, Barbie nu a reușit să ia decât un premiu la ceremonia Oscar 2024. Publicația de specialitate Variety a raportat că Warner Bros. a cheltuit 150 de milioane de dolari doar pentru promovarea Barbie – mai mult decât bugetul de 145 de milioane de dolari folosit pentru a produce filmul în sine.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 12:40
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 12:40 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Erik Stegink, un fermier inovator din satul Bathmen, regiunea Overijssel, a creat prima înghețată din lapte de porc, o delicatesă care a devenit rapid populară printre vizitatorii fermei sale, Piggy’s Palace. Potrivit The Times, această nouă înghețată a captat atenția localnicilor și turiștilor, care vin nu doar pentru a degusta produsul inedit, dar și pentru a vedea porcii jucându-se pe tobogane și a participa la „pig-nicuri”.

Stegink a început producția de înghețată din lapte de porc în urmă cu două săptămâni și a declarat pentru postul local de televiziune Oost că cererea a fost atât de mare încât aproape au epuizat primul lot. „Oamenilor le place foarte mult, aproape am rămas fără primul stoc”, a spus el. Înghețata este descrisă ca fiind „un pic grasă, plăcută și cremoasă”, iar vizitatorii o consideră delicioasă.

Laptele de porc, cu un conținut de aproximativ 8,5% grăsime, este mai asemănător cu laptele uman decât cel de vacă în ceea ce privește lipidele, având o aromă mai puternică, descrisă adesea ca „de vânat”. Acest lucru îl face un ingredient interesant pentru înghețată, iar fermierii locali sunt curioși de succesul acestui produs neobișnuit.

În 2015, Stegink a fost pionierul producției comerciale de brânză din lapte de porc, un proces dificil și costisitor. Acum, înghețata din lapte de porc reprezintă o nouă provocare, dar una care necesită mai puțin lapte decât brânza. „Această înghețată necesită, de asemenea, timp, dar avem nevoie de mai puțin lapte pentru ea”, a explicat el.

Ferma lui Stegink este casa a 250 de scroafe, care trebuie mulse manual, deoarece nu există utilaje specializate pentru mulsul porcilor. „O scroafă dă lapte de aproximativ 12-14 ori pe zi. Purceii sunt chiar acolo, dar și fermierul se află ‘între’”, a detaliat el. „Noi ‘dezbrăcăm’ tetina cu mâna. Colectăm laptele într-un recipient mic. Purcelușii beau și de la diverse alte scroafe de aici, așa că nu duc niciodată lipsă de nimic.”

Pe lângă activitatea sa agricolă, Erik Stegink este președintele și unul dintre fondatorii partidului populist al fermierilor, Mișcarea Fermierilor-Cetățeni (BoerBurgerBeweging, BBB), care face parte din noua coaliție de dreapta din Olanda.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău