Insula exclusivistă în care oamenii dau case gratis, deși proprietățile pot depăși 3,6 milioane de dolari

07 Apr. 2024, 09:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Apr. 2024, 09:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nantucket este o insulă din Massachusetts în care mulți americani bogați merg în vacanță. În fiecare an, mai multe case sunt oferite gratuit pe această insulă exclusivistă, dar cumpărătorii trebuie să le mute în noi locații, relatează Business Insider.

Prețul mediu de vânzare al unei proprietăți Nantucket este de 3,6 milioane de dolari, potrivit Realtor.com, deși multe case costă mult mai mult. Au existat relatări în presa din SUA despre case în valoare de 30-40 de milioane de dolari cumpărate pe insulă de manageri sau fondatori ai unor companii de succes.
Dar există și reversul: casele oferite gratuit. Cu o condiție, însă. Noii proprietari trebuie să le mute în altă parte, ceea ce presupune adesea sume ridicate.

Mulți oameni bogați care vor să locuiască vara în Nantucket cumpără proprietăți pe care vor să construiască niște case de vis, ceea ce înseamnă că structura care se află deja pe acel teren ar trebui demolată, a spus Anne Kuszpa, director executiv al Housing Nantucket, o organizație nonprofit care creează locuințe la un preț accesibil pentru comunitatea care locuiește pe insulă pe tot parcursul anului.

„Uneori, când cineva cumpără o proprietate, terenul valorează mult mai mult decât locuința care este pe el”, a spus ea pentru Business Insider.

Din cauza regulii de „demolare întârziată” din Nantucket, orice casă cu „potențial de reutilizare” trebuie să fie promovată printr-un anunț în ziarul orașului timp de 30 de zile. Nu este obligatoriu să fie oferită „gratuit”, dar acest lucru a devenit o practică obișnuită, deoarece majoritatea proprietarilor ar prefera să nu plătească ei costul demontării, spune Kuszpa.

Avocatul imobiliar Steven Cohen gestionează o astfel de casă gratuită dintr-un cartier de lux, cu o valoare evaluată fiscal de aproape 800.000 de dolari. El a primit deja 25 de e-mailuri de la potențiali clienți.

„Cumpărătorul” trebuie să plătească pentru a muta casa, ceea ce implică de obicei ridicarea acesteia de pe fundația actuală și punerea ei pe un trailer, care este condus încet către un alt loc de pe insulă. Mutarea unei locuințe de 230 de metri pătrați poate costa cel puțin 100.000 de dolari, a spus Cohen. Cu cât casa este mai mare, cu atât prețul pentru a o muta este mai mare.

Totuși, chiar și așa, este mult mai ieftin să muți o casă decât să construiești una de la zero, mai spune avocatul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău