Țările care îi suprataxează pe turiști. Statul cu cele mai ridicate costuri pentru călători

07 Apr. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Apr. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Numărul țărilor care aplică taxe turistice crește zilnic. Autoritățile spun că o astfel de măsură îi protejează pe localnici în perioadele aglomerate, însă, în același timp vor să crească veniturile la bugetul local. Țări precum Belgia, Spania, Italia, Cehia, Grecia au început să-i taxeze pe turiști suplimentar.

Țările care îi suprataxează pe turiști. Unde se înregistrează cele mai mari tarife

Belgia este statul european care practică suprataxarea turiștilor, de la sosire până la plecare.

Taxa de turism în Belgia se aplică și la cazare, pentru fiecare noapte petrecută acolo.

Unii operatori de turism belgieni o aplică n tariful camerei de hotel, dar unele separă costul și îl transformă într-o taxă suplimentar În Bruxelles, tariful variază în funcție de mărimea și clasificarea hotelului, însă, acesta nu este mai mică de 20 euro, potrivit Euronews. 

Austria

În Austria plătiți o taxă de cazare peste noapte, care variază în funcție de provincia în care vă aflați. În Viena sau Salzburg, veți plăti un plus de 3,02 la sută din factura la hotel de persoană.

Taxa de turism este cunoscută și ca Tourismusgesetz și Berherbergungsbeiträge.

Taxa pentru turiști și în Valencia, din 2024

Valencia a anunțat că va introduce o taxă de turism pentru călătorii care se cazează în toate tipurile de cazare din regiune, inclusiv hoteluri, pensiuni, apartamente și campinguri.

Taxa este între 50 de cenți și 2 euro pe noapte, în funcție de cazarea aleasă, pentru o perioadă de până la șapte nopți, iar taxa va fi utilizată pentru dezvoltarea durabilă a sectorului turistic din regiune, dar și pentru a oferi locuințe mai accesibile pentru localnicii din zonele turistice.

Bali, țara din ce în ce mai vizitată, chiar și de români, este o destinație turistică care cere taxe suplimentare încă de la sosirea pe aeroport.

Începând cu 14 februarie 2024, sosirile internaționale și interne trebuie să plătească o taxă de 150.000 IDR (8,80 euro). Aceasta trebuie achitată la ghișeele speciale de la Aeroportul Internațional Ngurah Rai din Bali. Autoritățile spun că procesul durează mai puțin de 30 de secunde, menționează sursa citată.

Veneția, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, introduce taxa de turism

Într-o perioadă totală de 29 de zile, cuprinsă între 25 aprilie și 14 iulie, pe durata sezonului turistic de vârf, vizitatorii de o zi sunt obligați să achiziționeze acest bilet pentru a intra în orașul vechi între orele 08:30 și 16:00, ora locală, au transmis autoritățile italiene.

Copiii sub 14 ani,  studenți sau membri ai forțelor de ordine nu plătesc taxa de turism aplicată de Veneția.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău