Paul McCartney este primul muzician britanic miliardar

19 Mai 2024, 10:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
19 Mai 2024, 10:34 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Potrivit clasamentului anual al Sunday Times, Paul McCartney a devenit primul muzician britanic miliardar. Acesta a urcat pe locul 165 în lista celor mai bogaţi 350 de oameni din Marea Britanie.

În total, conform Sunday Times Rich List, în Marea Britanie există 165 de miliardari, cu şase mai puţini decât anul trecut şi cu 12 mai puţini decât recordul de 177 de miliardari din 2022.

Care este motivul pentru care numărul miliardatorilor a scăzut în Marea Britanie? Reprezentanții ziarului spun că de vină este nivelul taxelor, care a crescut în ultimii ani, dar şi pierderea „strălucirii” Bursei de Valori din Londra, care atrage mai puţin capital.

Așadar, potrivit listei celor mai bogaţi 350 de oameni din ţară, prezentată vineri, Paul McCartney, în vârstă de 82 de ani, a urcat pe locul 165, culegând roadele numeroaselor sale concerte şi drepturi de autor. Astfel, Paul McCartney devine primul muzician britanic miliardar.

Familia lui Gopi Hinduja, proprietarul unui conglomerat financiar, energetic şi tehnologic cu o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline, continuă să fie în fruntea clasamentului. Ea îl devansează pe Leonard Blavatnik (29,2 miliarde de lire sterline), care controlează Warner Music Group şi platforma muzicală Deezer, care se află pe locul al doilea, în faţa oamenilor de afaceri Simon şi David Reuben (24,9 miliarde de lire sterline).

Premierul şi fostul bancher de investiţii Rishi Sunak şi soţia sa Akshata Murty, moştenitoarea fondatorului gigantului tehnologic indian Infosys, se află pe locul 245, cu o avere de 651 de milioane de lire sterline.

Regele Charles al III-lea nu se află la mare distanţă, pe locul 258, cu 610 milioane de lire sterline. Sunday Times a precizat că a făcut o evaluare prudentă a averii monarhului, excluzând bunurile pe care le deţine în calitate de monarh, cum ar fi Ducatul de Lancaster şi Crown Estate.

Printre noii intraţi în clasament se numără pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton şi fiul fostului prim-ministru Tony Blair, Euan Blair, co-fondator al Multiverse, o companie de tehnologie ce se ocupă cu educația în afaceri.

Averea combinată a celor mai bogate 350 de persoane din Marea Britanie a scăzut uşor, de la 796,5 miliarde de lire sterline (929 miliarde de euro) la 795,3 miliarde de lire sterline (927,7 miliarde de euro), din cauza creşterii ratelor dobânzilor, a inflaţiei şi a unei economii lente.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

02 Iul. 2024, 15:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Iul. 2024, 15:28 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, la data de 1 iulie, a deschis ofertele în cadrul a două licitații publice internaționale organizate cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Este vorba de reabilitarea reabilitarea străzii Independenței din orașul Sîngerei (etapa a II-a) și a drumului de ocolire a localității Slobozia Mare.

Pentru construcția drumului de ocolire din Slobozia Mare au fost depuse patru cereri: „Irinda Prim – Nouconst” (Moldova) – 10,96 milioane de euro, ANT İnșaat Maden Sanayi A.Ș. (Turcia) – 11,88 milioane euro, „Automagistral-Pivden” LLC (Ucraina) – 10,97 milioane euro, ONUR TAAHHUT TASIMACILIK INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia) – 15,65 milioane euro.

Pentru licitația privind reabilitarea străzii Independenței din Sîngerei, au cereri au depus: NOUCONST&CORSAG JV (Moldova) – 2,69 milioane euro, S.C. Primaterax-Nord S.R.L. (Moldova) – 4,88 milioane euro, ONUR TAAHHUT TASIMACILIK INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia) – 4,77 milioane euro.

Despre reabilitarea străzii Independenței din Sîngerei, în iulie 2023 se anunţa deja despre faptul că a fost dat startul lucrărilor străzii cu o lungime de 7 kilometri, care traversează tot orașul.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a drumului de ocolire a localității Slobozia Mare, cu o lungime de 18,2 km, acestea au fost stopate în primăvara anului 2023, iar Administrația de Stat a Drumurilor a reziliat contractul cu compania turcă, care câștigase licitația în anul 2018.

Contractul semnat cu „Metag Insaat Ticaret A.S” prevedea lucrări de construcție integrală a sistemului rutier pe o lățime a părții carosabile de 7 m, inclusiv 550 000 m3 de lucrări de terasament, 31 de podețe, 3 stații de așteptare a transportului public, marcaj rutier și instalare a 960 de indicatoare.

Conform proiectului, drumul de ocolire a satului Slobozia Mare urma să fie construit în două benzi a câte 3,5 metri fiecare, iar lățimea acostamentelor va fi de 2,5 metri pe fiecare sens. Lungimea drumului este 18,29 kilometri, iar costul lucrărilor – circa 18,28 milioane de euro. Calculele arată că un km de drum costă un milion de euro. Banii sunt acordați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Construcția drumului, care face conexiunea cu vama Giurgiulești, frontiera cu România, va moderniza infrastructura din zonă, va spori siguranța rutieră, va facilita accesul către producătorii agricoli din regiune și va spori traficul de pasageri și mărfuri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău