Doi milionari din România scad sub pragul de deţinere de 5% la compania unui magnat din Republica Moldova

27 Aug. 2024, 14:08
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
27 Aug. 2024, 14:08 // Actual //  bani.md

Paval Holding din România, vehiculul de investiţii financiare al milionarilor Adrian şi Dragoş Pavăl, fondatori ai Dedeman, şi care are investiţii importante la companii listate la Bursa de Valori, a scăzut sub pragul de deţinere de 5% din cramele Purcari (controlate de magnatul moldovean Victor Bostan n.a), potrivit unui raport publicat marţi la bvb.ro.

“Scăderea participaţiei Companiei în Purcari Wineries PLC la 4,971%, se datorează majorării numărului de acţiuni emise de către Emitent de la 40.117.500 acţiuni la 40.353.294 acţiuni, ca urmare a exercitării opţiunilor de achiziţie a acţiunilor de către un grup de angajaţi al Emitentului, anunţat pe 5 iulie 2024 de către Depozitarul Central. Compania a păstrat acelaşi număr de 2.005.875 acţiuni ordinare”, potrivit raportului. Investiţia Paval Holding la Purcari este echivalentă cu 31 mil. lei,

În primăvara lui 2020 Paval Holding intra în acţionariatul Purcari. Vehiculul mai are participaţii la Alro Slatina, Electrica, Transelectrica, Conpet Ploieşti, Vrancart Adjud şi altele. Purcari are o capitalizare de 624 mil. lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Dec. 2024, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
11 Dec. 2024, 17:39 // Actual //  Ursu Victor

Declarații despre faptul că Moldova ar fi vasal al NATO sunt făcute de forțele care nu sunt interesate securitatea Moldovei, consideră analistul Ion Tăbârță. Potrivit lui, vizita președintei Maia Sandu la Bruxelles este un pas corect, în contextul geopolitic actual.

Admixer

Expertul susține că, pe lângă aspectele cooperării bilaterale, vizita are loc într-o situația geopolitică delicată, când se vorbește tot mai multe despre un acord de încetare a focului în Ucraina după Revelion. Așadar, discuțiile despre interesele de securitate ale Republicii Moldova sunt primordiale în asemenea circumstanțe, consideră Tăbârță.

„Este important ca în actualul context din regiune președinta Maia Sandu să se ducă la Organizația Nord-Atlantică și să discute despre interesele de securitate ale Republicii Moldova. Dar totodată, avem și aspectul bilateral al relației noastre cu Alianța Nord-Atlantică.

Alianța Nord Atlantică este cea mai de succes organizație de securitate din lume. Statele care se află sub umbrela NATO probabil sunt statele care acum pot fi cele mai liniștite în legătură cu o eventuală invazia rusească. La noi nu se pune această problemă. Avem neutralitate, dar neutralitatea noastră a fost lăsată la cheremul partidelor pro-ruse, care promovează agenda pro-rusă în regiune.

Aprofundarea relațiilor noastre cu NATO cred că este un pas corect al statului nostru. Și cu comentarii de genul că am fi vasal al NATO vin acele forțe care nu sunt interesate de asigurarea securității și interesului național al Republicii Moldova. Își doresc ca Republica Moldova să fie un stat sclav,

În același timp, expertul a menționat că lipsa președintei Maia Sandu și al liderului de la Cotroceni Klaus Iohannis de la deschiderea Catedralei Notre-Dame din Paris nu a reprezentat un joc geopolitic și nu a schimbat relația celor doi șefi de stat cu liderii europeni, ci mai degrabă a fost cauzată de situația politică din România, după ce peste Prut s-au anulat prezidențialele, Bucureștiul fiind principalul partener din UE al Chișinăului.

Amintim că, în perioada 10-11 decembrie, Maia Sandu se află într-o vizită oficială la Bruxelles, unde desfășoară întrevederi cu noua conducere a Uniunii Europene, dar și cu noul șef al Alianței Nord-Atlantice.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală