Nova Poshta Moldova: 10 ani de dezvoltare și inovație pe piața din Moldova

29 Aug. 2024, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
29 Aug. 2024, 14:28 // Actual //  bani.md

Astăzi, Nova Poshta sărbătorește un eveniment important – 10 ani de activitate în Moldova. Din 2014 și până astăzi, compania a realizat progrese semnificative, devenind una dintre cele mai rapide și de încredere companii de logistică din țară.

La începutul activității din 2014, Nova Poshta Moldova avea doar trei puncte de servicii: în Chișinău, Cahul și Bălți, care serveau simultan ca depozite de sortare și oficii de marfă. Compania avea doar 14 angajați care procesau nu mai mult de 20 de comenzi pe zi, iar livrarea coletelor era realizată de doi curieri care foloseau transportul public.

În cei 10 ani de activitate, Nova Poshta a intrat în TOP-3 companii care oferă cele mai rapide servicii de livrare din Moldova, a construit una dintre cele mai extinse rețele logistice din țară, care numără 21 de oficii, 261 de poștomate și trei terminale de sortare. Compania continuă să implementeze soluții inovatoare pentru a răspunde cerințelor clienților și pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor locale. Nova Poshta a fost prima companie care a lansat pe piața din Moldova un nou format de puncte de servicii – puncte de eliberare a coletelor, care activează în locația offline a afacerilor deja existente: magazine, stații PECO și altele. Aceste 53 de puncte au devenit foarte populare, iar Nova Poshta planifică extinderea continuă a acestei rețele.

Odată cu extinderea rețelei, a crescut și volumul expedierilor livrate. Astfel, în prima jumătate a anului 2024, Nova Poshta Moldova a livrat 1,1 milioane de colete, ceea ce aproape egalează volumul livrat pe tot parcursul anului 2023 (1,2 milioane). În plus, în primele 6 luni ale anului 2024, compania a achitat 12,5 milioane de lei în bugetul de stat al Republicii Moldova sub formă de taxe și impozite.

Nova Poshta Moldova livrează colete din magazinele online din China, America, Ucraina, precum și către și din România. Compania lucrează activ la integrarea în sistemul Nova Post Europe, ceea ce va permite clienților din Moldova să expedieze și să recepționeze colete din 13 țări europene. Acest lucru va reprezenta un pas important în dezvoltarea livrărilor internaționale, care deja astăzi demonstrează o creștere semnificativă. În prima jumătate a anului 2024, compania a livrat 771 de mii de colete internaționale, în timp ce pe tot parcursul anului precedent această cifră a fost de 590 de mii.

„În 2024, planificăm să investim 880 de mii de dolari în dezvoltarea companiei, ceea ce este de 4,5 ori mai mult decât anul trecut. Partea principală a investițiilor va fi direcționată către dezvoltarea rețelei noastre, renovarea oficiilor, automatizarea locurilor de muncă, actualizarea infrastructurii IT și creșterea flotei auto pentru livrările realizate prin curieri. Scopul nostru este să facem livrarea pentru clienți și mai ușoară și mai rapidă”, a spus Serhii Shapran, CEO Nova Poshta Moldova.

Pentru anul 2025, Nova Poshta Moldova are planuri ambițioase, în special crearea unui nou hub de sortare, unde clienții de afaceri vor putea beneficia de servicii de fulfillment. Acest lucru va permite antreprenorilor locali să se concentreze pe dezvoltarea afacerii lor, lăsând procesele logistice în grija unor parteneri de încredere. Până la urmă, Nova Poshta este mereu aproape.

Realitatea Live

19 Sept. 2024, 14:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Sept. 2024, 14:50 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul Energiei al Republicii Moldova a înaintat candidaturile pentru funcțiile de conducere în cadrul Consiliului de Administrație al SA Moldovagaz. Este vorba de Dorin Junghietu, președinte al Consiliului de Administrație, Vadim Ceban, vicepreședinte al Consiliului de Administrație, Eduard Calancea și Radu Mandraburca, pentru funcțiile de membri ai Consiliului de Administrație.

Cei patru membri desemnați de Ministerul Energiei, cu un mandat de trei ani, urmează să fie aprobați de Consiliul de Observatori al Moldovagaz unde majoritatea o deține Gazprom – 4 membri. Guvernul Republicii Moldova are 2 membri. În cazul în care nu va fi aprobată noua componență a CA Moldovagaz interimatul va fi asigurat de Vadim Ceban căruia i-a expirat mandatul în fruntea companiei.

În Consiliul de Administrație al Moldovagaz sunt nouă mamebri, cinci din partea Federației Ruse și patru din partea Guvernului Republicii Moldova.

Moldovagaz este controlată de concernul rus Gazprom (50%), Agenția Proprietății Publice (35,3%) și Tiraspoltransgaz (13,14%). Moldovagaz a contabilizat un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, comparativ cu pierderile de 323 milioane de lei în anul 2022, potrivit raportului financiar al companiei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău