Programul de Internship în Jurnalism de la Rlive TV s-a încheiat, iar tinerele s-au ales cu diplome şi experienţă

07 Oct. 2024, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
07 Oct. 2024, 17:22 // Actual //  bani.md

Timp de câteva luni, Grupul de Presă Realitatea a desfăşurat Programul de Intrenship în Jurnalism TV şi Online, la care au participat cinci tinere. Fetele au fost ghidate în domeniul jurnalismului de către specialiştii şi jurnaliştii Grupului.

După perioada de traininguri, tinerele au creat conţinut propriu care a fost difuzat la RLive TV şi a fost distribuit pe toate site-urile grupului, dar şi pe reţelele de socializare. La ceremonia de încheiere a programului a fost prezent CEO Grupului Realitatea, Dumitru Ţîra şi directorul Centrului Municipal de Tineret Chişinău, Petru Grecu, instituţie care a fost partenerul proiectului.

Tinerele au primit diplome de participare şi spun că datorită programului au înţeles că vor să facă jurnalism în viitor.

Programul a fost organizat de Rlive TV în parteneriat cu Direcția generală educație, tineret și sport și Centrul Municipal de Tineret Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău şi a avut drept scop familiarizarea tinerilor cu Jurnalismul TV şi Online, prin desfăşurarea instruirilor şi sesiunilor practice la care aceştia să înveţe să producă materiale jurnalistice de calitate.

Realitatea Live

07 Oct. 2024, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
07 Oct. 2024, 15:48 // Actual //  Ursu Victor

Cea mai îngrijorătoare descoperire făcută la cea de-a treia ediţie a Empact Hackathon, unde s-au adunat experţi din 27 de ţări, a fost practica vânzării de copii pentru sclavie pe termen lung, conform Europol.

Anchetatorii au găsit anunţuri în care un băiat sau o fată „de acasă” – termen ce sugerează o victimă permanentă – este oferit spre vânzare pentru sume între 20.000 şi 60.000 de dolari.

Pentru „servicii” pe termen scurt, preţurile variază între 800 şi 2.000 de dolari pe oră, în funcţie de vârsta şi aşa-zisele „competenţe” ale victimelor.

Anchetatorii au urmărit, de asemenea, să identifice platformele care ar putea facilita traficul de persoane şi exploatarea pe baza criminalităţii ca serviciu. Ancheta lor online a acoperit traficul şi exploatarea potenţială a victimelor ucrainene, precum şi utilizarea unor platforme de socializare mai puţin cunoscute pentru a facilita traficul de persoane.

Experţii au identificat un nou fenomen – e-pimping. Această tendinţă prezintă un interes din ce în ce mai mare pentru infractori. Anchetatorii au detectat două platforme care oferă „cursuri de lifestyle” şi formare pentru bărbaţii care doresc să devină manageri „OnlyFans”, instruindu-i, în esenţă, cum să devină „e-pimpi” şi să exploateze femei.

Europol a sprijinit coordonarea activităţilor operaţionale, a facilitat schimbul de informaţii şi a oferit sprijin analitic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău