A treia tablă interactivă dăruită de A.S.I.C.S. a ajuns la un gimnaziu din Cărpineni

06 Dec. 2023, 14:44
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
06 Dec. 2023, 14:44 // Slider //  MD Bani

Campania ”10 table de nota 10” a revenit la Cărpineni. De această dată însă la gimnaziul ”Dumitru Crețu”, care a devenit câștigător de drept al unui nou display interactiv, după cel revendicat de Liceul Teoretic ”Ștefan Holban” din aceeaşi localitate.

Școala beneficiară a fost selectată în rezultatul concursului publicat pe pagina de facebook a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, unde reprezentanții tuturor instituțiilor de învățământ din țară (cu excepția celor din Capitală) au ocazia să publice un eseu cu tema ”Importanța suportului societății pentru dezvoltarea comunităților” și să câștige o tablă interactivă.

Victoria Kriukova, directorul A.S.I.C.S.:
”S-au mobilizat și au asigurat o interacţiune impresionantă, au demonstrat că tabla interactivă merită să ajungă anume la ei. Am analizat și conținutul eseului, care corespunde totalmente subiectului. E o mobilizare demnă de tot respectul, este anume ceea ce vrem să vedem – implicarea societății în proiecte de modernizare a învățământului. Concursul va fi desfășurat până la finele anului de studii, astfel că, lunar, fiecare şcoală participantă are şanse să câştige o tablă interactivă”.

Veronica Stratu, profesoară de matematică și informatică la gimnaziul ”Dumitru Crețu” este cea care și-a asumat responsabilitatea scrierii eseului.

Veronica Stratu, profesoară de matematică și informatică, autoarea eseului:
”Am văzut prima tablă care ați dus-o în prima instituție (n.r. LT ”Ștefan Holban din Cărpineni”. Atunci mi-am zis că trebuie de făcut ceva ca să reușim și noi să avem o tablă interactivă performantă în instituția noastră. Eseul l-am scris timp de o seară.
Copiii au vrut acest lucru și l-au așteptat! De asta și ne-a reușit rapid să adunăm un număr foarte mare de like-uri și comentarii”.

Într-un peisaj educațional în continuă schimbare, captivarea atenției elevilor reprezintă o provocare majoră pentru profesori.

Natalia Olișevschi, director interimar al gimnaziului ”Dumitru Crețu”, Cărpineni:
”Utilizarea tablelor interactive devine deja o necesitate în instituție pentru că informația vine la pachet cu imaginile selectate, ceea ce facilitează însușirea eficientă a cunoștințelor. Aducem mulțumiri Asociației A.S.I.C.S. pentru că am fost selectați în acest proiect obiectiv, transparent și echitabil.”

Cu tehnologia în creștere și numeroasele distrageri care îi înconjoară, efortul de a menține angajamentul copiilor în timpul orelor de clasă devine crucial pentru procesul de învățare. O recunosc chiar elevii, care sunt siguri că lecțiile vor deveni mai interesante datorită tablei interactive. Iar profesorii sunt convinși că vor reuși să atragă atenția școlarilor, un aspect important nu doar pentru a menține disciplina în clasă, ci și pentru a stimula interesul lor asupra subiectelor studiate.

Până acum, campania ”10 table de nota 10” a ajuns în trei instituții de învățământ: două din Cărpineni, raionul Hâncești și una din localitatea Vatici, Orhei. În total, până la sfârșitul anului de studii 2023-2024, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului va contribui la modernizarea dotărilor a 10 școli din țară.

Susținem pentru că ne pasă!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău