Abonament revoluționar: Companie aeriană, prezentă și în Moldova, oferă zboruri nelimitate timp de un an la 499 de euro

15 Aug. 2024, 09:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
15 Aug. 2024, 09:38 // Bani și Afaceri //  bani.md

Wizz Air, compania aeriană low-cost maghiară, lansează cardul de membru „All You Can Fly” care oferă o gamă largă de zboruri pe o perioadă de 12 luni la prețul de 599 euro (499 euro în faza de lansare, până pe 15 august) la peste 800 de destinații, la care trebuie mai trebuie adăugaţi 9,99 euro pentru fiecare traseu. Abonamentul „Wizz All You Can Fly” este primul card de acest gen din Europa, iar compania aeriană este singura care oferă un număr atât de mare de zboruri la preț fix (cu singura componentă variabilă de 9,99 euro pe sens), anunță compania aeriană.

Prin urmare, abonamentul anual va oferi călătorilor posibilitatea de a călători atât cât doresc, la un cost predefinit. Destinațiile planificate – aşa cum se subliniază în comunicatul companiei – variază de la Marea Mediterană la excursii în Alpii austrieci, până la marile capitale europene precum Paris și Londra.

Iniţiativa este potrivită pentru cei care călătoresc frecvent, iar calitatea de membru a unui pasager este valabilă pentru o perioadă de 12 luni. Afiliații vor putea alege (dintre destinațiile disponibile) zborul preferat cu 72 de ore înainte de data și ora de plecare.

Compania aeriană a lansat și o ofertă limitată de prevânzare a abonamentului All You Can Fly la un preț redus de 499 de euro. Prevânzarea a început pe 13 august 2024 la ora 10:00 și va dura până pe 15 august, ora 23:59. După prevânzare, abonamentul va fi disponibil la prețul obișnuit de 599 euro. Pasagerii vor putea rezerva zboruri în cadrul abonamentului Wizz All You Can Fly începând cu 25 septembrie 2024. Clienții Wizz Air vor putea călători în aproape 200 de orașe din peste 50 de țări pe 800 de rute. Însă nu peste tot.

Cardul promoțional include unele limitări, precum zborul pe anumite rute naționale. De asemenea, nu va fi posibilă efectuarea așa-numitelor zboruri de ultimă oră, deoarece va fi necesară rezervarea zborurilor disponibile cu 3 zile calendaristice (72 de ore) înainte de plecare. În plus, odată ce s-a rezervat un zbor cu Wizz All You Can Fly, rezervarea nu mai poate fi modificată. O altă limitare priveşte bagajul: Wizz All You Can Fly include doar un bagaj de mână și orice servicii suplimentare vor fi plătite, nefiind incluse în promoţie.

O altă limitare care trebuie luată în considerare, poate cea mai semnificativă, și care a fost deja menționată: costul cardului nu este fix, ci are și o componentă variabilă, pentru fiecare călătorie existând un cost suplimentar – pe lângă suplimentul de 9,99 euro.

Compania aeriană low-cost Wizz Air  și-a reluat zborurile din Republica Moldova, începând cu luna 14 decembrie 2023, prin introducerea a trei destinații din Europa. Este vorba de Roma, Milano și Londra.

Wizz Air s-a retras din Republica Moldova în martie 2023 pe fundalul riscurilor de securitate, iar baza operațională  a Wizz Air de la Chișinău a fost închisă începând din 1 decembrie 2022 pentru o perioadă nedeterminată.

Low costul Wizz Air a fost înființată în 2003 și este cunoscută pentru serviciile sale de zboruri la prețuri accesibile. Compania operează pe numeroase rute în întreaga Europă și este un jucător important pe piața zborurilor low-cost.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Nov. 2024, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Nov. 2024, 09:40 // Actual //  Ursu Victor

Northvolt AB a cerut protecţie împotriva falimentului în Statele Unite, după ce o încercare disperată de a obţine finanţare de salvare a eşuat, lăsând producătorul de baterii într-o situaţie dificilă, cu doar o săptămână de lichidităţi disponibile, potrivit Bloomberg.

Furnizorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va încerca să se reorganizeze în cadrul capitolului 11 din Codul falimentului american, conform unei declaraţii emise joi. Potrivit unui depozit, Northvolt avea aproximativ 30 de milioane de dolari în numerar şi datorii de 5,84 miliarde de dolari.

Această sumă face ca Northvolt să fie una dintre cele mai îndatorate companii care au solicitat falimentul în Statele Unite în acest an, potrivit datelor Bloomberg. Aceasta este urmată de Intrum AB, o altă companie suedeză care a depus o cerere similară săptămâna trecută.

Compania a ales să urmeze calea legală din SUA pentru a oferi un cadru familiar investitorilor existenţi şi potenţialilor investitori interesaţi să furnizeze finanţare, a explicat o sursă apropiată situaţiei.

Această decizie încheie luni de negocieri cu proprietarii, clienţii şi creditorii, în încercarea de a găsi o soluţie pentru continuarea activităţii, după ce resursele financiare au fost epuizate. Northvolt a redus cu un sfert numărul angajaţilor şi a renunţat la planurile de extindere, pentru a face faţă unei crize de lichidităţi care s-a agravat în toamnă, după ce a pierdut un contract important şi nu a reuşit să acceseze un împrumut verde de 5 miliarde de dolari.

Compania a fost considerată un simbol al speranţelor europene de a crea un lanţ de aprovizionare independent pentru vehiculele electrice, în concurenţă cu producătorii stabiliţi din China şi Coreea de Sud.

Fabrica emblematică Northvolt Ett, situată lângă Cercul Arctic din Suedia, va continua să funcţioneze în mod normal pe durata reorganizării. „Compania va continua să livreze produse clienţilor, îndeplinindu-şi în acelaşi timp obligaţiile faţă de furnizorii esenţiali şi va asigura plata salariilor angajaţilor”, a afirmat compania.

În cadrul procedurii de faliment, Northvolt va avea acces la aproximativ 145 de milioane de dolari în garanţii de numerar, conform declaraţiilor companiei. Scania CV AB, divizia de camioane a Volkswagen AG şi un client important al Northvolt, a anunţat că va contribui cu 100 de milioane de dolari pentru finanţarea debitorului în posesie.

Judecătorul american de faliment Alfredo Perez a spus în timpul unei audieri de joi că va aproba cererea Northvolt de a începe utilizarea finanţării din faliment şi a altor împrumuturi pentru a acoperi salariile şi cheltuielile angajaţilor în timpul procesului de reorganizare conform capitolului 11. După reducerile de personal anunţate, Northvolt mai are aproximativ 6.400 de angajaţi în Suedia, Polonia şi Statele Unite.

Filialele Northvolt care se ocupă de fabricile planificate în Germania şi Canada nu fac parte din procesul de faliment conform capitolului 11, dar compania a declarat că aceste proiecte vor fi amânate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală