Într-un interviu acordat pentru publicația de limbă rusă Logos Press, directorul Castel Mimi Adrian Trofim, a fost întrebat despre cheltuielile pe care le-a suportat castelul, pentru organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene, desfășurat pe 1 iunie. Omul de afaceri nu a divulgat suma totală a cheltuielilor, dar a precizat doar aportul statului.
„Ne-au fost compensate o pătrime din cheltuielile suportate şi pentru asta suntem reconoscători. Aceşti bani au fost imediat redirecţionaţi pentru plata serviciillor prestate de furnizorii noştri”, a declarat Adrian Trofim pentru Logos Press.
Adrian Trofim a dezvăluit că cele peste 4 mii de porții de mâncare pentru Summit au fost gătite de o armată de 45 de bucătari, care s-au aflat în strânsă legătură cu șefii de administrații prezidențiale. Fiecare fel de mâncare a fost gătit în 29 de moduri, în funcție de preferințele gastronomice ale fiecărui lider de stat.
„Fără îndoială, Castel Mimi este locul unde pot fi organizate cele mai complexe şi importante evenimente, la cel mai înalt nivel. Nu ne este frică de nicio provocare”, a adăugat Adrian Trofim.
Reamintim că pe 1 iunie Castel Mimi a găzduit Summit-ul Comunităţii Politice Europene la care au participat 49 de lideri de stat şi de guverne din Europa, precum şi delegaţiile acestora. Numărul total al participanților s-a ridicat la aproape 2200 de persoane.
Castel Mimi este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din ţara noastră, care produce anual aproximativ jumătate de milion de sticle de vin. Pe lângă Republica Moldova, care este cea mai mare piaţă de desfacere, vinurile Castel Mimi ajung în peste 20 de ţări, iar cele mai multe se găsesc pe rafturile magazinelor din România, Polonia, China, Suedia şi Japonia.
Pe lângă producerea vinurilor de calitate, Castel Mimi pune un mare accent pe sustenabilitate în afacere. În acest scop, pe teritoriul castelului a fost montat un parc fotovoltaic, care în timpul verii a asigurat cu energie solară toate evenimentele desfăşurate la Castel. „Trenul Vinului” este un alt element care vine să promoveze durabilitatea.
„Acestă idee ne-a venit atunci când căutam soluţii de transport pentru confortul vizitatorilor noştri care participă la evenimentele pe care le organizăm. Ne doream ceva modern, dar totodată şi ecologic. Sosirea la castel pe şinele de cale ferată amintește de vremurile lui Constantin Mimi, prin a cărui moşie trecea o linie de cale ferată care aducea oaspeţi de vază. Visul nostru este ca urmaşii care vor conduce compania să reducă amprenta de carbon şi să nu dăuneze mediului”, susţine directorul Castel Mimi.
Întregul interviu cu Adrian Trofim, director Castel Mimi îl puteţi citi accesând acest link.