Amenzi de până la 1.450 de EURO! Ce riscă austriecii care încalcă restricțiile pe perioada lockdown-ului

16 Nov. 2021, 07:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Nov. 2021, 07:20 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Începând de luni, Austria va plasa milioane de persoane care nu sunt complet vaccinate împotriva coronavirusului în regim de izolare pentru a face față unei creșteri a infecțiilor la niveluri record și presiunii tot mai mari asupra unităților de terapie intensivă. Despre aceasta a anunțat duminică guvernul austriac.

Astfel, Austria este prima țară europeană care reintroduce aceleași restricții privind circulația zilnică care se aplicau în timpul blocajelor naționale înainte de introducerea vaccinurilor, deși de data aceasta acestea afectează doar o minoritate a populației.

„Nu luăm această măsură cu ușurință, dar este necesară”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg la o conferință de presă în care a anunțat noua măsură, conform căreia persoanele nevaccinate nu pot ieși din casele lor decât pentru un număr limitat de motive, cum ar fi mersul la serviciu sau cumpărarea de produse de primă necesitate.

Amenzi uriașe pentru cei care vor încălca restricțiile

Ministrul de interne, Karl Nehammer, a declarat că vor exista controale amănunțite ale poliției și amenzi de până la 1.450 de euro pentru încălcări, iar toate interacțiunile cu poliția vor include verificarea statutului de vaccinare al persoanelor.

„Începând de mâine, fiecare cetățean, fiecare persoană care locuiește în Austria trebuie să fie conștient că poate fi verificat de poliție”, a declarat Nehammer în cadrul conferinței de presă.

Potrivit informațiilor oficiale, aproximativ 65% din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Mulți austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, un punct de vedere încurajat de Partidul Libertății de extremă dreapta, al treilea ca mărime din parlament.

Măsurile de luni le vor extinde pe cele introduse în urmă cu o săptămână, care au interzis accesul persoanelor nevaccinate în locuri precum restaurantele, hotelurile, teatrele și teleschiurile.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 04:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 04:57 // Actual //  Lupu Eduard

Podul de la Bumbăta, peste râul Prut, construit cu mare entuziasm să reducă aglomerația de la Vama Albița, nu își dovedește eficiența, iar una dintre explicații este că vameșii de la noul punct de frontieră nu au infrastructura necesară pentru a face controale corespunzătoare, scrie romania actualități.

Podul de pontoane de peste Prut de la Bumbăta, punct nou de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova, construit anul acesta pentru a reduce aglomerațiile din Vama Albița, are o singură arteră de intrare în țară și una de ieșire, iar programul de lucru este doar pe timp de zi, de la ora 8:00 până la ora 20:00.

Oficialii județului Vaslui susțin că obiectivul încă nu reușește să preia atâtea vehicule câte ar fi nevoie pentru fluidizarea traficului din Vama Albița, motiv pentru care în cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe granița de est a Uniunii Europene traficul rămâne la fel de intens, spun primarii din zonă.

Ioan Ciupilan, de pildă, primarul municipiului Huși, oraș prin care trec aproape toate autocamioanele care intră în România prin Vama Albița, susține că numărul acestor vehicule de mare tonaj a crescut în ultimul timp, iar șoferii acestora spun că preferă să tranziteze tot Vama Albița, întrucât ar trebui să ocolească dacă ar dori să intre în România pe la Bumbăta.

Autoritățile din Vaslui consideră că, de fapt, punctul de trecere a frontierei de la Bumbăta nu are deocamdată infrastructura vamală care să îi permită să preia un număr prea mare de vehicule, însă treptat situația se va îmbunătăți.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău