Amenzi de până la 1.450 de EURO! Ce riscă austriecii care încalcă restricțiile pe perioada lockdown-ului

16 Nov. 2021, 07:20
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
16 Nov. 2021, 07:20 // Actual //  MD Bani

Începând de luni, Austria va plasa milioane de persoane care nu sunt complet vaccinate împotriva coronavirusului în regim de izolare pentru a face față unei creșteri a infecțiilor la niveluri record și presiunii tot mai mari asupra unităților de terapie intensivă. Despre aceasta a anunțat duminică guvernul austriac.

Astfel, Austria este prima țară europeană care reintroduce aceleași restricții privind circulația zilnică care se aplicau în timpul blocajelor naționale înainte de introducerea vaccinurilor, deși de data aceasta acestea afectează doar o minoritate a populației.

„Nu luăm această măsură cu ușurință, dar este necesară”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg la o conferință de presă în care a anunțat noua măsură, conform căreia persoanele nevaccinate nu pot ieși din casele lor decât pentru un număr limitat de motive, cum ar fi mersul la serviciu sau cumpărarea de produse de primă necesitate.

Amenzi uriașe pentru cei care vor încălca restricțiile

Ministrul de interne, Karl Nehammer, a declarat că vor exista controale amănunțite ale poliției și amenzi de până la 1.450 de euro pentru încălcări, iar toate interacțiunile cu poliția vor include verificarea statutului de vaccinare al persoanelor.

„Începând de mâine, fiecare cetățean, fiecare persoană care locuiește în Austria trebuie să fie conștient că poate fi verificat de poliție”, a declarat Nehammer în cadrul conferinței de presă.

Potrivit informațiilor oficiale, aproximativ 65% din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Mulți austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, un punct de vedere încurajat de Partidul Libertății de extremă dreapta, al treilea ca mărime din parlament.

Măsurile de luni le vor extinde pe cele introduse în urmă cu o săptămână, care au interzis accesul persoanelor nevaccinate în locuri precum restaurantele, hotelurile, teatrele și teleschiurile.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău