Antreprenorii sociali din nordul ţării, ajutaţi să-şi dezvolte afacerea, în cadrul HUB-ului regional NORD

07 Dec. 2023, 16:10
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
07 Dec. 2023, 16:10 // Slider //  MD Bani

25 de antreprenorii sociali, care îşi desfăşoară activitatea având un impact social asupra localităţii lor, au beneficiat de instruiri şi expertiză acordată în cadrul HUB-ului regional NORD, deschis în oraşul Sîngerei. Instruirile au fost efectuate individual, atât fizic cât şi online.

„Acest HUB a fost deschis cu susţinerea financiară a Uniunii Europene şi a Suediei şi a fost implementat prin intermediul Fundaţiei Est Europene. Până în prezent am instruit în cadrul acestui HUB 25 de antreprenori sociali. Antreprenori care se ocupă de educaţia şi sănătatea copiilor, de îngrijiri paliative, de îngrijiri acordate bătrânilor, de protecţia mediului”, afirmă Liliana Gheorghiţă, coordonator de proiect în cadrul HUB-ului regional NORD.

Valoarea totală a proiectului „HUB-ul Afacerilor sociale Moldova NORD, pentru dezvoltarea regională durabilă”, finanţat din surse europene, este de 37.500 euro. Beneficiarii instruirilor susţin că proiectul este foarte binevenit, pentru că îi ajută să-şi dezvolte afacerile eficient.

„Am pornit un proeict de dezvoltare a copiilor la nivel de ţară şi este evident că am nevoie de foarte multă informaţie în fiecare zi, de ghidare şi de instruire pentru a face lucrurile frumoase, bune, dar şi corecte, cu un rezultat pe măsură. Aceste informaţii le obţin de la specialiştii HUB-ului”, spune Rodica Şalari, beneficiară a instruirilor din cadrul HUB-ului regional NORD.

„Nu ne-am axat doar pe procesul de instruire, dar am avut şi misiunea de a depune planuri de afaceri, de a solicita fonduri pentru dezvoltarea afacerilor acestora. Şi am reuşit. O bună parte dintre ei implementează granturi din fondurile pe care le-au obţinut cu suportul echipei de formatori şi mentori ai HUB-ului pentru afaceri sociale”, precizează Liliana Gheorghiţă.

Încheierea proiectul nu înseamnă şi încheierea sprijinului acordat antreprenorilor sociali din regiune, susţine Liliana Gheorghiţă.

„Apreciem foarte mult faptul că investiţia a fost făcută în resursele umane, au fost dezvoltate capacităţile şi expertiza formatorilor, trainerilor, care rămân în regiune şi vor continua să acorde acest suport antreprenorilor din localităţile rurale şi urbane”, susţine coordonatoarea de proiect.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău