25 de antreprenorii sociali, care îşi desfăşoară activitatea având un impact social asupra localităţii lor, au beneficiat de instruiri şi expertiză acordată în cadrul HUB-ului regional NORD, deschis în oraşul Sîngerei. Instruirile au fost efectuate individual, atât fizic cât şi online.
„Acest HUB a fost deschis cu susţinerea financiară a Uniunii Europene şi a Suediei şi a fost implementat prin intermediul Fundaţiei Est Europene. Până în prezent am instruit în cadrul acestui HUB 25 de antreprenori sociali. Antreprenori care se ocupă de educaţia şi sănătatea copiilor, de îngrijiri paliative, de îngrijiri acordate bătrânilor, de protecţia mediului”, afirmă Liliana Gheorghiţă, coordonator de proiect în cadrul HUB-ului regional NORD.
Valoarea totală a proiectului „HUB-ul Afacerilor sociale Moldova NORD, pentru dezvoltarea regională durabilă”, finanţat din surse europene, este de 37.500 euro. Beneficiarii instruirilor susţin că proiectul este foarte binevenit, pentru că îi ajută să-şi dezvolte afacerile eficient.
„Am pornit un proeict de dezvoltare a copiilor la nivel de ţară şi este evident că am nevoie de foarte multă informaţie în fiecare zi, de ghidare şi de instruire pentru a face lucrurile frumoase, bune, dar şi corecte, cu un rezultat pe măsură. Aceste informaţii le obţin de la specialiştii HUB-ului”, spune Rodica Şalari, beneficiară a instruirilor din cadrul HUB-ului regional NORD.
„Nu ne-am axat doar pe procesul de instruire, dar am avut şi misiunea de a depune planuri de afaceri, de a solicita fonduri pentru dezvoltarea afacerilor acestora. Şi am reuşit. O bună parte dintre ei implementează granturi din fondurile pe care le-au obţinut cu suportul echipei de formatori şi mentori ai HUB-ului pentru afaceri sociale”, precizează Liliana Gheorghiţă.
Încheierea proiectul nu înseamnă şi încheierea sprijinului acordat antreprenorilor sociali din regiune, susţine Liliana Gheorghiţă.
„Apreciem foarte mult faptul că investiţia a fost făcută în resursele umane, au fost dezvoltate capacităţile şi expertiza formatorilor, trainerilor, care rămân în regiune şi vor continua să acorde acest suport antreprenorilor din localităţile rurale şi urbane”, susţine coordonatoarea de proiect.