Apple a prezentat noul iPhone SE, un model mai ieftin. În Europa prețul pornește de la 529 EURO

09 Mart. 2022, 18:11
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Mart. 2022, 18:11 // Au Bani //  MD Bani

Apple a lansat marți noul său iPhone SE, a treia generație a modelului din gama SE. Modelul SE este considerat a fi cel mai ieftin model de iPhone. Noul iPhone va avea conectivitate 5G.

În cadrul primului eveniment Apple 2022 a fost prezentat noul model de iPhone SE, noul Mac Studio, cu un cip M1 Ultra și monitoare Studio Display de 27 de inci, precum și iPad Air, dar și o nouă variantă de culoare pentru iPhone 13, iPhone 13 Mini și iPhone 13 Pro, pentru cei care nu erau mulțumiți de nuanțele lansate anterior.

Modelul iPhone SE din 2022 beneficiază de o serie de îmbunătățiri:

  • conectivitate 5G;
  • procesor A15 Bionic, 3 GB RAM și cameră principală de 12 MP;
  • Configurații: 64 GB, 128 GB, 256 GB;
  • Securitate: Touch ID.

Totuși, modelul rămâne iPhone-ul cu cel mai mic ecran, de 4,7 inci. Apple spune că iPhone SE (2022) are o baterie care durează mai mult, precum și funcții avansate ca Smart HDR 4, Stiluri fotografice și Deep Fusion.

iPhone SE vine în 3 culori – midnight, starlight și (product)red.

În SUA, modelul va fi disponibil pentru precomandă începând de vineri, 11 martie și va ajunge la clienți din data de 18 martie. Apple spune că aici prețurile pornesc de la 429 de dolari pentru versiunea de 64 GB, comparativ cu 399 de dolari la versiunea precedentă a modelului.

Modelul cântărește 144 de grame, iar prețurile pentru Europa pornesc de la 529 de euro.

„iPhone SE a fost o alegere incredibil de populară pentru utilizatorii noștri existenți și pentru noii utilizatori de iPhone, datorită designului său emblematic, performanței excepționale și prețului accesibil. Anul acesta am construit cel mai puternic și mai durabil iPhone SE de până acum, cu o durată de viață mai bună a bateriei datorită A15 Bionic, același cip ca gama noastră de iPhone 13, care deblochează și funcții avansate ale camerei precum Smart HDR 4, Stiluri fotografice și Deep Fusion”, a spus Kaiann Drance, VP Apple – Worldwide iPhone Product Marketing.

Realitatea Live

Conferința Internațională organizată de Asociația Obștească „Parlamentul Independenței” cu prilejul celebrării a 35 de ani de la constituirea legală a Primului Parlament ales democratic al Republicii Moldova
11 Apr. 2025, 11:23
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
11 Apr. 2025, 11:23 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un grup de senatori americani a introdus în Congres un proiect de lege care prevede confiscarea încărcăturii de petrol de pe tancurile rusești aflate pe listele de sancțiuni ale Departamentului Trezoreriei SUA, relatează Reuters. Măsura vizează în special așa-numita „flotă din umbră” a Rusiei, care, potrivit Centrului finlandez CREA, transportă aproximativ 75% din exporturile de țiței ale Moscovei.

Potrivit proiectului, petrolul confiscat va fi vândut pe piață, iar sumele obținute vor fi utilizate pentru reducerea datoriei publice a SUA. Inițiatorii propun și crearea unui fond special, numit Russian Sanctions Enforcement Fund, gestionat de Departamentul Trezoreriei, cu un buget de 150 milioane de dolari, destinat monitorizării și aplicării sancțiunilor, notează Reuters.

„Acest proiect de lege nu doar că va împiedica tentativele maligne ale Moscovei de a ocoli legislația americană, ci va permite Statelor Unite să valorifice activele confiscate”, a declarat senatorul republican Joni Ernst, unul dintre autorii inițiativei.

În prezent, aproximativ 200 de tancuri petroliere sunt vizate de sancțiunile SUA pentru implicarea în transportul de țiței rusesc peste plafonul de preț de 60 de dolari pe baril impus de G7. Cel mai dur pachet de sancțiuni a fost introdus în ultimele zile ale mandatului lui Joe Biden, vizând deodată 180 de nave, responsabile pentru jumătate din exportul maritim de petrol al Rusiei, adică aproximativ 1,5 milioane de barili pe zi.

Un exemplu concret este tancul Eventin, înregistrat sub pavilion panamez, care a fost interceptat de autoritățile maritime germane la sfârșitul lunii martie. La bordul navei se aflau 100.000 de tone de țiței rusesc, care au fost confiscate de autoritățile germane în baza sancțiunilor în vigoare.

Acest nou proiect legislativ ar putea schimba fundamental modul în care SUA aplică și monetizează sancțiunile împotriva Federației Ruse, transformând o măsură de presiune economică într-o sursă directă de venit bugetar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!