Archbee, start-up tech creat de un român ia o finanţare de 1 mil. dolari şi intră în acceleratorul american Ycombinator

22 Iul. 2021, 10:50
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
22 Iul. 2021, 10:50 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Dragoş Bulugean este un tânăr din România, absolvent de Automatică din Craiova. Tânărul a creat start-upul tech – Archbee, o platformă prin intermediul căreia dezvoltatorii de software sunt conectaţi cu echipele de produs, nonteh­nice, a luat o investiţie de un milion de dolari, condusă de fondul de risc Inovo Venture Partners şi a fost acceptat de asemenea şi în acceleratorul american YCombinator, cel mai important din lume.

Lansată în iunie 2019, Archbee este o platformă folosită de echipele din companiile de tehnologie, pentru a colabora mai bine în diverse proiecte, scrie Startupcafe.ro.

„Întreprinderile se grăbesc să creeze produse, să le lanseze mai repede şi să fie primele pe piaţă. O parte importantă a creării produselor este catalogul sau indexul său – în esenţă ghidul «cum să». Aceasta este sarcina, adesea neglijată, pe care Archbee o face mai uşor de creat. Nu este doar un manual de produs, ci o bază centrală de cunoştinţe şi adevărata faţă a cunoştinţelor care are un impact asupra valorilor comerciale – contribuind la îmbunătăţirea timpului de integrare pentru clienţi, reducând numărul de bilete de asistenţă şi, important, făcând produsele înţelese de utilizatori. Ne concentrăm pe a ajuta orice companie care construieşte software să creeze spaţii de colaborare accesibile tuturor şi uşor de utilizat“, a declarat Dragoş Bulugean, fondator şi CEO al Archbee.

Platforma face legătură între echipele tehnice – cum sunt developerii – cu cele non-tehnice – cum sunt echipele de produs – din companii. De asemenea, prin intermediul spațiilor sale, echipele pot să stocheze cantități mari de informații necesare în proiectele lor.

Platforma operează legal pe firma AiurLabs, înregistrată în statul american Delaware. În doi ani, platforma a depășit 100 de clienți la nivel mondial, iar veniturile sale au crescut cu 20% de la o lună la alta.

„Misiunea noastră la Archbee este de a deveni instrumentul principal utilizat de companiile de dezvoltare la nivel global. Într-o lume tot mai distantă, ajutăm firmele să creeze sinergii, să îmbunătățească productivitatea și să construiască echipe mai fericite. Au fost 12 luni  incredibile și suntem pregătiți să realizăm mult mai mult în anul următor”, a afirmat Dragoș Bulugean.

YCombinator este cel mai mare accelerator de business din lume, printre startup-urile dezvoltate aici numărându-se companii care valorează miliarde de dolari acum: AirbnbDropboxStripeRedditDoorDash.

„Faptul că suntem investitor principal în runda acordată Archbee reflectă încrederea noastră în acest dezvoltator și fondator excepțional, Dragoș, și în produsul său. Archbee este o platformă mult așteptată, prin care dezvoltatorii trec de la lucrul sincron la asincron, permițându-le să petreacă mai mult timp în modul de lucru profund și să rezolve probleme mai dificile, care necesită o atenție deplină. Este deja foarte apreciat de dezvoltatori, dar și de echipele de marketing și vânzări datorită capacității de a partaja cu ușurință documentația cu clienții”, a spus, la rândul său, Maciej Malysz, partner în cadrul Inovo Venture Partners.

 

 

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău