Autointitulatul rege al romilor din România anunță că-și lansează propria criptomonedă. Care este scopul GYPSYCOIN

16 Aug. 2021, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Daniel Cioabă, autointitulat regele romilor, anunță dezvoltarea unui nou proiect de criptomonedă, numit Gypsycoin. Potrivit Congresului Mondial al Uniunii Internaționale a Romilor, noul proiect vizează combaterea discriminării și xenofobiei, cât și dezvoltarea socială și educațională a romilor.

Simbolul Gypsycoin este „roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice”.

Proiectul GYPSYCOIN este o premieră în inițiativa coeziunii comunităților de romi la nivel global. Acest proiect reprezintă prima monedă universală a romilor de pretutindeni. GYPSYCOIN cuprinde și o latură de dezvoltare socială. Aceasta vizează combaterea discriminării și xenofobiei, cât și dezvoltarea socială și educațională a romilor. Proiectul domnului Cioabă se angajează să sprijine minoritatea romă în demersurile acesteia spre integrarea socială, să consolideze identitatea etnică, să promoveze diversitatea culturală și să crească gradul de educație și implicare socială a minorității rome.

GYPSYCOIN reprezintă un nou proiect în cadrul universului de cryptomonede. Acest proiect este multilateral și se implică în domenii diferite de dezvoltare. Proiectul abordează subiectul comunităților de romi. Acesta se concentrează pe dezvoltarea comunităților și pe ajutorarea persoanelor de etnie romă aflate în dificultate. În același timp, scopul este de a consolida un spirit de coeziune digitală între comunitățile de romi, prin intermediul simbolului și al comunității GYPSYCOIN. În acest sens, GYPSYCOIN are atașat și un element de identitate. Prin urmare, acesta este menit să fie asociat cu comunitățile de romi din întreaga lume.

Acest proiect aduce un element în plus comunităților de romi de pretutindeni. Și anume, prima monedă digitală universală a romilor. Imaginea și designul proiectului combină elementele tradiționale cu cele moderne. Așa a apărut simbolul GYPSYCOIN: roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice. Acest simbol a fost conceput în acest fel, menit să fie recunoscut cu ușurință.

Prin urmare, GYPSYCOIN este asociat unei cauze. Această cauză fiind dezvoltarea multilaterală a comunităților de romi. Din acest punct de vedere, aspectele cheie pe care se concentrează acest proiect sunt furnizarea de alimente și obiecte de uz casnic familiilor nevoiașe, educația sanitară, promovarea parcursului educației școlare, educația morală civică și educația tehnologică.

În acest sens, GYPSYCOIN are mai multe întrebuințări. Acestea sunt: finanțare acte de caritate; monedă de schimb pentru comunitate; finanțare de proiecte educaționale; investiții financiare pe termen lung și plăți. Caracterul comunitar al acestui token este redat de distribuția de pe piață. Din acest punct de vedere, GYPSYCOIN se potrivește cu dinamica actualei piețe cripto. Așadar, 90% din monede au fost arse (scoase din uz), rămânând 10% pentru a circula pe piață. Ținând cont de latura tradiționalistă a comunităților de romi, motto-ul GYPSYCOIN poate fi rezumat la respectarea tradiției prin promovarea inovației. În general, proiectul este determinat să aibă un impact major asupra comunităților de romi din întreaga lume și să simbolizeze unitatea.

GYPSYCOIN se bazează pe potențialul ascuns al unității unei comunități distribuite pe tot globul. Prin urmare, GYPSYCOIN beneficiază de un mare potențial de utilizatori la nivel global. În același timp, se ține cont de faptul că comunitățile de romi sunt în strânsă legătură unele cu celelalte. Prin urmare, diseminarea acestui proiect se va realiza în mod organic.

Cuantificarea rezultatelor proiectului se va face sub formă de conținut multimedia și intelectual. În urma activităților și acțiunilor întreprinse de GYPSYCOIN, rezultatele și etapele evenimentelor vor fi afișate pe site. Alte subiecte acoperite de GYPSYCOIN sunt: sănătatea mediului înconjurător, inițiativă cetățenească, etică, educație pentru sănătate, sport, educație pentru nutriție, abilități informatice și tehnologie, literatură, muzică, cultură generală, conștientizarea problemelor actuale ale societății. Odată cu implementarea proiectelor, productivitatea și rezultatele sunt atent măsurate, iar acestea sunt analizate și se reflectă în mod constant asupra acestora, pentru a îmbunătății calitatea serviciilor oferite.

Acest proiect este unul deschis, iar moneda GYPSYCOIN va putea dispune de utilizări adiționale, în funcție de evoluția și parteneriatele proiectului. Totodată, acest proiect beneficiază de sprijinul International Romani Union.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ