Bărbatul care a cumpărat o clădire ieftină în Italia își împărtășeste experința: nu este totul atât de simplu

24 Iun. 2021, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 17:22 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Casele ieftine din Italia continuă să atragă sute de cumpărători interesați, în ciuda pandemiei. Dar ce se întâmplă odată ce cineva face pasul și își investește într-un colț care se prăbușește într-un oraș îndepărtat?

Roy Patrick, un fanat al mașinii și motocicletelor britanice în vârstă de 67 de ani, a cumpărat o clădire veche în satul de munte din nordul Carrega Ligure pentru aproximativ 16.500 de dolari, a fost o aventură – nu fără nenorociri.

 

Patrick, din Oxford, a cumpărat proprietatea după ce s-a găsit în sat, în munții de la granița regiunilor italiene Piemont și Ligure, aproape din întâmplare.
A ajuns după ce a debarcat dintr-o croazieră mediteraneană post-divorț în portul Genova, unde a întâlnit oameni care i-au spus despre minunile satului. A decis să viziteze și să arunce o privire și a fost fascinat de locul respectiv.
După ce a vizitat mai multe proprietăți vechi, s-a îndrăgostit de clădirea școlii din anii 1930 și a cumpărat-o în 2017.

„Celelalte case erau drăguțe, dar nu aveau nimic special, ar fi putut fi în orice mic sat italian ascuns în alei”, spune Patrick. „Dar aceasta a fost deosebită, priveliștea este unică: felul în care soarele coboară deasupra munților când apune, ai spune„ wow ”. Este Arcadia mea personală, Nirvana mea, locul terapeutic. “

De la cumpărare, Patrick vizita casa la fiecare două săptămâni – chiar și în timpul pandemiei.

Totul a fost perfect, până când, în ajunul Crăciunului, un coș de fum instabil s-a prăbușit din cauza zăpezii abundente.

În timpul renovărilor minime necesare pentru a face locuibilă vechea școală, Patrick spune că a dezgropat o comoară de descoperiri istorice.
În mansardă, a descoperit moaștele din vechea viață a clădirii: grămezi prăfuite de cărți de text vechi, cerneluri, sticle de sticlă, registre de și alte obiecte ciudate din vremurile trecute când 20 de elevi studiau în ceea ce este acum camera de zi a lui Patrick.
Pe prag este un mozaic cu cifre romane care indică anul în care a fost construită școala. Patrick a decis să păstreze pardoselile originale cu gresie și pereții acoperiți cu lemn.
Patrick are câteva sfaturi pentru cei tentați de gândul de a cumpăra o casă aici: nu vă așteptați la niciun buzz social și fiți pregătiți pentru drumuri accidentate și dificile.
Nu există absolut nimic, spune el, doar priveliști minunate, liniște, aer curat și împrejurimi curate. Fără baruri, supermarketuri, magazine sau restaurante. Un vehicul este esențial pentru a vă deplasa.

Patrik a întâmpinat dificultăți și atunci când a făcut renovarea.

De asemenea, el spune că este destul de dificil să locuiști în astfel de regiuni, drumurile înguste de munte pot cauza dificultăți de deplasare, iar proviziile le faci o dată la o săptămână. El spune că nu este totul atât de simplu. Este frumoasă doar priveliștea, dar condițiile lasă de dorit.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală