Bărbatul care a devenit milionar după ce a vândut o pătură. Până atunci trăia cu 200 de dolari pe lună

29 Apr. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Apr. 2021, 06:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Loren Krytzer, bărbatul care trăia din îndemnizația de invaliditate a intrat într-o sală de licitații din California și a ieșit milionar, totul datorită unei pături.

Viața sa s-a schimbat pentru totdeauna când a descoperit că o moștenire veche a familiei uitate, o pătură Navajo din anii 1800, care stătea în șifonierul său de șapte ani, valorează de fapt 1,5 milioane de dolari.

Banii au venit chiar la timp, bărbatul trăia într-o baracă la marginea văii Liona din California, după ce și-a pierdut un picior în urma unui accident de mașină aproape fatal. Acum locuiește într-o casă de 250.000 de dolari.

Banii nu au venit, însă, fără un set de provocări neașteptate: obstacole fiscale și dramă de familie.

Krytzer a rămas șocat de cât de repede se poate diminua o grămadă de bani.

Bărbatul și-a folosit cea mai mare parte din noua sa avere, cumpărând două case în California Centrală și a pierdut aproximativ 10.000 de dolari pe an doar în asigurări și impozite pe proprietate. Fără un flux de venituri acum, după ce i-au fost întrerupte îndemnizațiile de invaliditate, Krytzer spune că, pentru a continua să trăiască din așteptările sale, va trebui să se mute într-un loc unde costurile vieții sunt mai mici.

A cheltuit cu înțelepciune, în cea mai mare parte, dedicându-și cea mai mare parte din fonduri imobiliarelor, acțiunilor și obligațiunilor, el și-a permis niște achiziții, pe care nu și le permite în perioada când trăia cu 200 de dolari pe lună: a fost în luna de miere într-o croazieră în Mexic și și-a cumpărat o mașină.

 

„Suntem impozitați până la moarte aici, nu-mi pot permite”, spune el. „Sunt din California, am crescut aici, dar fără a lucra este greu să supraviețuiești”.

El și soția sa se gândesc acum să-și vândă casa și să se mute în nord, în Idaho, unde taxele nu sunt la fel de împovărătoare și viața este mai accesibilă.

 

Realitatea Live

05 Oct. 2022, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2022, 17:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova, a votat instituirea sărbătorii „𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢”. Festivalul va avea loc, anual, în a treia zi de duminică a lunii septembrie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), scopul festivalului este de a promova Republica Moldova ca stat cu înalt potențial privind cultivarea, producerea și procesarea prunelor cu gust autohton.

Prin instituirea sărbătorii „Festivalul Național al Prunei”, se urmărește creșterea încrederii între actorii pieței de desfacere a prunelor, apariția noilor oportunități de colaborare și cooperare internațională. Totodată, va constitui drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii și bune practici de cultivare și procesare a prunelor și nu în ultimul rând, la dezvoltarea social-economică și culturală a țării.

În anul 2021, suprafața totală a livezilor de prun este de circa 21 mii ha și volumul înregistrat al producției acestora s-a ridicat la 136 mii tone. Potrivit datelor BNS, volumul exportului în 2021 constituie aproximativ 45 de mii de tone de prune, dintre care circa 25 de mii de tone au ajuns pe piața din UE, iar alte 19 mii de tone pe rafturile din CSI. În anul curent, până la ziua de astăzi, au fost exportate în jur de 23 mii tone.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău