Bărbatul care a devenit milionar după ce a vândut o pătură. Până atunci trăia cu 200 de dolari pe lună

29 Apr. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Apr. 2021, 06:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Loren Krytzer, bărbatul care trăia din îndemnizația de invaliditate a intrat într-o sală de licitații din California și a ieșit milionar, totul datorită unei pături.

Viața sa s-a schimbat pentru totdeauna când a descoperit că o moștenire veche a familiei uitate, o pătură Navajo din anii 1800, care stătea în șifonierul său de șapte ani, valorează de fapt 1,5 milioane de dolari.

Banii au venit chiar la timp, bărbatul trăia într-o baracă la marginea văii Liona din California, după ce și-a pierdut un picior în urma unui accident de mașină aproape fatal. Acum locuiește într-o casă de 250.000 de dolari.

Banii nu au venit, însă, fără un set de provocări neașteptate: obstacole fiscale și dramă de familie.

Krytzer a rămas șocat de cât de repede se poate diminua o grămadă de bani.

Bărbatul și-a folosit cea mai mare parte din noua sa avere, cumpărând două case în California Centrală și a pierdut aproximativ 10.000 de dolari pe an doar în asigurări și impozite pe proprietate. Fără un flux de venituri acum, după ce i-au fost întrerupte îndemnizațiile de invaliditate, Krytzer spune că, pentru a continua să trăiască din așteptările sale, va trebui să se mute într-un loc unde costurile vieții sunt mai mici.

A cheltuit cu înțelepciune, în cea mai mare parte, dedicându-și cea mai mare parte din fonduri imobiliarelor, acțiunilor și obligațiunilor, el și-a permis niște achiziții, pe care nu și le permite în perioada când trăia cu 200 de dolari pe lună: a fost în luna de miere într-o croazieră în Mexic și și-a cumpărat o mașină.

 

„Suntem impozitați până la moarte aici, nu-mi pot permite”, spune el. „Sunt din California, am crescut aici, dar fără a lucra este greu să supraviețuiești”.

El și soția sa se gândesc acum să-și vândă casa și să se mute în nord, în Idaho, unde taxele nu sunt la fel de împovărătoare și viața este mai accesibilă.

 

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 02:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2021, 02:32 // Actual //  Lupu Eduard

Inflaţia întrece orice aşteptări, atât prin forţă, cât şi prin durată. Analişti şi jurnalişti se întreabă dacă nu cumva ar fi cazul ca lumea să înceapă să se îngrijoreze sau cel puţin politicienii, în timp ce marile bănci centrale par cel mult neliniştite. Unii fac paralele cu anii ’70, deceniul inflaţiei în America, când preşedinţii şi banca centrală au luat măsuri disperate, unele cu încălcarea principiilor capitalismului şi pieţei libere, dar cei mai mulţi asigură că o astfel de comparaţie este exagerată. Oare?

Istoria arată că inflaţia prelungită nu trebuie subestimată, mai ales dacă eşti politician. În SUA a lovit preşedinţi şi a influenţat astfel istoria lumii. În prezent, preţurile cresc cu o viteză nemaivăzută în ultimii 30 de ani. Despre cum inflaţia a schimbat preşedinţii Americii scrie National Public Radio (NPR), echivalentul american al unei radiodifuziuni naţionale. În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în SUA preţurile au crescut cu peste 6%, iar cele mai mari scumpiri au fost la alimente şi energie, dar în special la energie. Preţurile benzinei îşi proclamă ascensiunea sus pe panouri, la colţ de stradă, în intersecţii, peste tot, scrie Ziarul Financiar.

Economiştii spun (şi chiar sunt de acord între ei în privinţa acestui lucru) că inflaţia actuală poate fi atribuită pandemiei şi consecinţelor acesteia: lanţuri de aprovizionare blocate, muncitori reticenţi să se întoarcă la lucru, penurii şi livrări de energie întrerupte. De asemenea, ştim că guvernul a concentrat miliarde de dolari în puterea de cumpărare a consumatorilor din primăvara anului 2020 încoace. Creşterile de preţuri ar putea fi considerate aproape inevitabile. Dar una dintre lecţiile epocilor inflaţioniste trecute este că alegătorii sunt mai puţin interesaţi de responsabilitate şi cauze decât de forţarea unei schimbări. Cu alte cuvinte, cine este în funcţie acum să nu-şi facă aşternutul prea moale. Sondajele de opinie publice au constatat o nervozitate larg răspândită: Morning Consult, de exemplu, a raportat recent că 87% dintre americani sunt „îngrijoraţi de creşterea preţurilor”. Pe măsură ce astfel de numere cresc, procentele de aprobare pentru preşedintele Biden şi partidul său democrat scad, în mod previzibil, mai ales acolo unde au scăzut deja din cauza valurilor de COVID, a controverselor privind vaccinurile şi retragerii urâte din Afganistan.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei