Bătaie pe averea lui Pierre Cardin. Testamentul care i-a încăierat pe nepoți

05 Aug. 2023, 16:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Aug. 2023, 16:24 // Actual //  Lupu Eduard

Moştenitorul creatorului de modă Pierre Cardin are probleme cu legea. El este obiectul unei anchete în Franța, fiind acuzat de un abuz asupra unei persoane vulnerabile. Pe numele său au fost depuse mai multe plângeri de membrii familiei.

În luna martie a acestui an, nepoatele regretatului creator de modă Pierre Cardin, care a decedat în decembrie 2020 la vârsta de 98 de ani, au depus o serie de plângeri împotriva moștenitorului imperiului său, Rodrigo Basilicati-Cardin. Aceste plângeri îl acuză pe Rodrigo Basilicati-Cardin de abuz de încredere în formă agravată, escrocherie, fals și uz de fals, conform unor surse judiciare citate de AFP.

Situația din familia creatorului de modă a devenit tot mai tensionată de la începutul anului. Nepoatele lui Pierre Cardin au depus în total patru plângeri împotriva lui Rodrigo Basilicati-Cardin. Prima dintre ele, depusă în ianuarie pentru uz de fals, a fost clasată fără urmări judiciare în iunie.

O a doua plângere, depusă în iulie, vizează fapte asociate abuzului de încredere și uzului de fals și este în prezent în curs de examinare la Parchetul francez. A treia plângere, care include constituirea de parte civilă, aduce acuzații de escrocherie și abuz de încredere și se află pe biroul decanului de vârstă al judecătorilor de instrucție din Paris.

Între timp, nepotul regretatului creator de modă, Rodrigo Basilicati-Cardin, s-a apărat de acuzațiile aduse, afirmând că Pierre Cardin și-a exprimat dorința ca el să fie desemnat drept unic moștenitor și că intenționează să relanseze marca, nu să o vândă.

Nepoatele contestă validitatea unui testament semnat de Pierre Cardin în noiembrie 2016, prezentat în instanță de Rodrigo Basilicati-Cardin. Potrivit acestui testament, nepotul regretatului creator de modă este desemnat drept unic moștenitor, însă avocatul nepoatelor sugerează că la mijloc ar fi o încercare de spoliere a moștenirii prin manevre dubioase sau frauduloase.

Între timp, conducerea casei de modă Pierre Cardin sub Rodrigo Basilicati-Cardin a obținut o realizare notabilă, cu revenirea în calendarul oficial al Săptămânii Modei de la Paris dedicată colecțiilor pret-a-porter feminine în martie 2023, după o absență de 25 de ani.

Situația continuă să fie monitorizată de autorități, iar familia regretatului creator de modă Pierre Cardin se confruntă cu un conflict intern pe tema moștenirii și managementului brandului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău