Bătaie pe averea lui Pierre Cardin. Testamentul care i-a încăierat pe nepoți

05 Aug. 2023, 16:24
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Aug. 2023, 16:24 // Actual //  bani.md

Moştenitorul creatorului de modă Pierre Cardin are probleme cu legea. El este obiectul unei anchete în Franța, fiind acuzat de un abuz asupra unei persoane vulnerabile. Pe numele său au fost depuse mai multe plângeri de membrii familiei.

În luna martie a acestui an, nepoatele regretatului creator de modă Pierre Cardin, care a decedat în decembrie 2020 la vârsta de 98 de ani, au depus o serie de plângeri împotriva moștenitorului imperiului său, Rodrigo Basilicati-Cardin. Aceste plângeri îl acuză pe Rodrigo Basilicati-Cardin de abuz de încredere în formă agravată, escrocherie, fals și uz de fals, conform unor surse judiciare citate de AFP.

Situația din familia creatorului de modă a devenit tot mai tensionată de la începutul anului. Nepoatele lui Pierre Cardin au depus în total patru plângeri împotriva lui Rodrigo Basilicati-Cardin. Prima dintre ele, depusă în ianuarie pentru uz de fals, a fost clasată fără urmări judiciare în iunie.

O a doua plângere, depusă în iulie, vizează fapte asociate abuzului de încredere și uzului de fals și este în prezent în curs de examinare la Parchetul francez. A treia plângere, care include constituirea de parte civilă, aduce acuzații de escrocherie și abuz de încredere și se află pe biroul decanului de vârstă al judecătorilor de instrucție din Paris.

Între timp, nepotul regretatului creator de modă, Rodrigo Basilicati-Cardin, s-a apărat de acuzațiile aduse, afirmând că Pierre Cardin și-a exprimat dorința ca el să fie desemnat drept unic moștenitor și că intenționează să relanseze marca, nu să o vândă.

Nepoatele contestă validitatea unui testament semnat de Pierre Cardin în noiembrie 2016, prezentat în instanță de Rodrigo Basilicati-Cardin. Potrivit acestui testament, nepotul regretatului creator de modă este desemnat drept unic moștenitor, însă avocatul nepoatelor sugerează că la mijloc ar fi o încercare de spoliere a moștenirii prin manevre dubioase sau frauduloase.

Între timp, conducerea casei de modă Pierre Cardin sub Rodrigo Basilicati-Cardin a obținut o realizare notabilă, cu revenirea în calendarul oficial al Săptămânii Modei de la Paris dedicată colecțiilor pret-a-porter feminine în martie 2023, după o absență de 25 de ani.

Situația continuă să fie monitorizată de autorități, iar familia regretatului creator de modă Pierre Cardin se confruntă cu un conflict intern pe tema moștenirii și managementului brandului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 17:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 17:10 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Exporturile de gaze naturale prin conducte din Rusia către Europa au crescut în noiembrie cu aproape 9%, ajungând la 2,75 miliarde de metri cubi, conform datelor furnizate de Rețeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport Gaze (ENTSOG) și Gazprom. Această creștere se datorează în principal fluxurilor mai mari pe cele două rute principale: TurkStream și coridorul ucrainean.

Conform ENTSOG, livrările prin TurkStream au fost, în medie, de 49,4 milioane de metri cubi pe zi, în comparație cu 42,7 milioane de metri cubi în noiembrie 2023. Astfel, volumul total transportat prin această rută a crescut cu 15,6%, atingând 1,48 miliarde de metri cubi în luna noiembrie. În același timp, fluxurile zilnice de gaze prin coridorul ucrainean au fost de 42,3 milioane de metri cubi, echivalentul a 1,27 miliarde de metri cubi pentru întreaga lună, cu 1,9% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe ansamblul perioadei ianuarie-noiembrie 2024, exporturile totale de gaze rusești către țările europene au crescut cu aproape 15% față de 2023, atingând un volum de 29,3 miliarde de metri cubi. Experții estimează că, până la sfârșitul anului, exporturile totale de gaze către Uniunea Europeană și țările Balcanilor de Vest vor crește cu 25%, de la 24 miliarde la 30 miliarde de metri cubi.

Creșterea exporturilor este atribuită, în principal, unei baze scăzute de comparație din prima jumătate a anului 2023 și preocupării statelor europene de a-și asigura rezervele de gaze în eventualitatea opririi tranzitului prin Ucraina după 2024.

În prezent, gazele naturale din Rusia ajung în Europa prin două rute majore. Prima este reprezentată de TurkStream, care transportă gazul către Bulgaria, Serbia și mai departe către România, Grecia, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, precum și Ungaria. A doua rută este coridorul ucrainean, prin care sunt alimentate Slovacia și regiunea transnistreană din Moldova. Din Slovacia, gazul ajunge ulterior în Austria și parțial în Italia. Ambele rute transportă anual volume similare, de aproximativ 14-15 miliarde de metri cubi fiecare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală