Biden: Putin primește „exact ceea ce nu dorește” iar Rusia plătește „un preț uriaș” pentru războiul din Ucraina

30 Iun. 2022, 18:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Iun. 2022, 18:00 // Actual //  Lupu Eduard

În timp ce s-a angajat să susțină Ucraina „atâta timp cât este nevoie”, președintele american Joe Biden a spus joi că războiul din Ucraina a afectat deja Rusia, susținând că răspunsul întregii lumi la fiecare criză creată din cauza invaziei arată că Vladimir Putin „obține exact ceea ce nu și-a dorit”, informează CNN.

Președintele american Joe Biden a spus că deciziile și acordurile anunțate la summitul NATO de la Madrid, Spania, arată că NATO „se deplasează într-un loc care reflectă realitățile celui de-al doilea sfert al secolului XXI”.

Președintele SUA a subliniat joi la summitul NATO de la Madrid faptul că toate încercările ale lui Vladimir Putin de a slăbi alianța militară nu au avut efectul scontat, iar cu aderarea Suediei și Finlandei NATO va fi și mai puternică, fapt ce irită Moscova.

„Suntem mai uniți ca niciodată. Și cu adăugarea Finlandei și Suediei, vom fi mai puternici ca niciodată. Ambele au armate serioase. Vom mări granița NATO cu peste 1.200 de km de-a lungul graniței dintre Finlanda și Rusia. Suedia s-a alăturat cu totul”, a mai spus Joe BIden.

Biden a punctat, de asemenea, activitatea NATO pentru a aborda creșterea prețurilor la gaze și petrol și insecuritatea alimentară care afectează diferite părți ale lumii din cauza războiului Rusiei din Ucraina.

„Am însărcinat echipele noastre să lucreze la detaliile privind plafonarea prețului la petrolul rusesc, pentru a reduce veniturile lui Putin fără a-i afecta pe americani și pe alții la pompa de benzină. Vom încerca să folosim fondurile provenite din tarifele la produsele rusești pentru a ajuta Ucraina să se reconstruiască. Am angajat peste 4,5 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din această sumă din partea Statelor Unite, pentru a aborda insecuritatea alimentară, precum și criza imediată cauzată de războiul rusesc”, a precizat liderul de la Washington.

Președintele american Joe Biden apreciază că războiul din Ucraina a afectat deja Rusia într-o măsură foarte mare.

„Uitați-vă la impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra Rusiei. Au fost nevoiți să renunțe la datoria națională pentru prima dată în ultimii peste o sută de ani. Au pierdut 15 ani din câștigurile pe care le-au obținut în ceea ce privește economia lor. Se află într-o situație în care au probleme cu exporturile.

Vor avea probleme în a menține producția de petrol, deoarece nu au tehnologia necesară pentru a o face. Și, de asemenea, se află într-o situație similară în ceea ce privește sistemele lor de armament și unele dintre sistemele lor militare”, a declarat Joe Biden la o conferință de presă care a încheiat summitul NATO de la Madrid.

„Așa că ei plătesc un preț foarte, foarte mare pentru asta”, a conchis Biden.

Și nu în ultimul rând, președintele american Joe Biden a pus creșterea prețurilor la gaze și penuria alimentelor pe tot globul pe seama invaziei Ucrainei de către Rusia.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

12 Aug. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul ucrainean al Apărării ironizează turiștii ruși care au ales să se odihnească în Crimeea și, după exploziile de la baza aeriană militară rusă, părăsesc în grabă peninsula.

Centrul de presă al ministerului a publicat un videoclip amuzant, recomandându-le rușilor să refuze să viziteze Crimeea pentru a ocoli „vacanța de vară neplăcut de caldă”. Videoclipul a fost postat pe pagina de Twitter a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Vorbind sarcastic la două zile după exploziile de la Novofedorivka, armata ucraineană a lăsat să se înțeleagă riscul de a-și ruina vacanțele din cauza mai multor explozii la unitățile militare ale Rusiei din peninsula.

În mesaj, armata ucraineană trolează și trupele de ocupație ruse, sugerând că seria de explozii puternice la baza aeriană a fost rezultatul fumatului în locuri neautorizate.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău