Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report” aduce Scorul FICO în Republica Moldova

29 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
29 Iun. 2021, 16:35 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Standardul de aur la nivel mondial în domeniul gestiunii riscului de credit, Scorul FICO este adus, în premieră, în Republica Moldova de cel mai inovativ birou al istoriilor de credit „Infodebit Credit Report”, în baza unui contract de exclusivitate cu «Первое кредитное бюро» din Kazahstan, deținător al drepturilor de furnizare a Scorului FICO Score în spațiul Comunității Statelor Independente (CSI).

Evenimentul de prezentare a Scorului FICO, la care sunt așteptați să participe circa 100 de reprezentanți ai instituțiilor financiare din domeniul bancar și nebancar din Republica Moldova, va avea loc pe data de 30 iunie 2021 și va fi susținut de Asem Nurgalieva, Director executiv al Biroului Istoriilor de Credit «Первое кредитное бюро» din Kazahstan.

Integrarea Scorului FICO în sistemul INFODEBIT va oferi posibilitatea instituțiilor financiare bancare și nebancare din țara noastră să beneficieze de avantajele unui standard internațional pentru managementul riscului de credit asociat persoanelor fizice, ceea ce le va permite să evalueze mai precis riscurile și să reducă timpul de răspuns la solicitările de împrumut din partea cetățenilor.

Integrarea Scorului FICO pe platfroma www.infodebit.md este deja în plin proces de realizare, urmând ca în cel mai scurt timp să fie disponibil pentru clienți, în baza contractului de exclusivitate pentru mai mulți ani, semnat între INFODEBIT și «Первое кредитное бюро» din Kazahstan.

Scorul FICO este un acronim ce provine de la termenii Fair Isaac Corporation și reprezintă o modalitate standardizată prin care birourile istoriilor de credit din lumea întreagă pot stabili, într-o manieră obiectivă, gradul de risc al unui potențial client care solicită un credit de la o instituție financiară. Fondat în 1956, FICO are o istorie de peste 50 de ani de date și excelență analitică. Printre clienții FICO se numără mai mult de jumătate din primele 100 de bănci din lume, peste 600 de asigurători de linii de credit personale și comerciale din America de Nord și Europa, inclusiv primii 10 asigurători de linii de credit personale din SUA, 95 dintre cele mai mari 100 de instituții financiare din SUA, dar și cei mai mari 100 de emitenți de carduri de credit din SUA.

 

Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT CREDIT REPORT

Pentru mai multe informații contactați echipa Infodebit: (022) 82 97 27• info@infodebit.md• www.infodebit.md • https://www.facebook.com/InfodebitMoldova

 

P.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău