Bloomberg: Războiul din Ucraina schimbă ordinea mondială, dar nu așa cum a visat Putin

23 Mart. 2022, 12:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mart. 2022, 12:20 // Actual //  Lupu Eduard

La două zile după ce Vladimir Putin și-a trimis armata în Ucraina, agenția de știri de stat rusă RIA Novosti a publicat un articol despre inevitabila victorie. Se vorbea despre o „nouă eră” în care nu va mai exista dominație occidentală, legătura dintre SUA și Europa va fi ruptă, iar Rusia își va ocupa în sfârșit „spațiul și locul potrivit” în lume.

Dar războiul continuă. Și este cel puțin prea devreme pentru a proclama unificarea Rusiei, Ucrainei și Belarusului într-o singură „lume rusească”, scrie Bloomberg. RIA Novosti a eliminat rapid articolul. Dar autorul are dreptate în privința unui lucru: decizia lui Putin de a intra în război împotriva Ucrainei schimbă ordinea mondială. Cu toate acestea, deloc așa cum a plănuit el.

De la Berlin la Londra și la Tallinn, evaluările continuă cu privire la tot ceea ce trebuie făcut pentru a proteja Europa. Războiul pe scară largă nu mai este considerat ceva de neconceput. Țările regândesc ce pot cheltui, ce ar fi mai bine să cumpere și cum vor trebui să lupte. În loc să întrerupă legăturile cu Statele Unite, aliații europeni ai NATO, dimpotrivă, au strâns legăturile cu Washingtonul.

În loc să fie redusă la dimensiunea din 1997, așa cum a cerut Putin, alianța trimite mai multe trupe pe fronturile sale. Alianța a trimis încă 3.000 de soldați la granițele sale de est, precum și elicoptere, tancuri și avioane de luptă, pentru a descuraja o potențială decizie a Kremlinului de a extinde câmpul de luptă.

„Indiferent cum se va termina acest război, oricât de cinic ar suna acum, istoricii vor spune că atacul lui Putin asupra Ucrainei a dat Europei timp să repornească, să se pregătească să lupte împotriva Rusiei și apoi a Chinei. Ucraina plătește un preț mare pentru a ne câștiga timp ”, a declarat generalul Richard Barrons, fost șef al Comandamentului Forțelor Combinate Britanice.

Marea întrebare pentru Europa este: cum folosește acest timp? Decizia Germaniei de a cheltui încă 100 de miliarde de euro pentru apărare a fost cel mai evident impuls al apărării care va schimba raportul de putere atât în ​​Europa însăși, cât și în relația cu Rusia. Alte țări își măresc bugetele apărării, în special cele trei state baltice, care au avertizat de mult despre intențiile sinistre ale lui Putin.

De asemenea, ele solicită NATO baze permanente și sisteme de apărare aeriană cu rază lungă, deși nu este clar dacă vor primi toate acestea.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău