Bucură-ți persoanele dragi de sărbători cu cadouri binemeritate. Vezi câteva idei utile

03 Ian. 2022, 17:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Ian. 2022, 17:34 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Sărbătorile sunt o ocazie perfectă pentru a aduce celor dragi daruri frumoase și căldură sufletească. De cele mai multe ori, însă, misiunea de a găsi cadoul perfect pare sortită eșecului, deoarece fiecare persoană este individuală, iar așteptările pot fi foarte mari. Ca să nu dai greș și să obții totuși zâmbetul încântat al persoanei dragi, am decis să facem pentru tine o listă, împreună cu specialiștii KREDDY, cu daruri care sigur vor fi pe gustul chiar și al celor mai pretențioase persoane.

1.    Un voucher la proceduri SPA

Iată un dar care va fi pe gustul oricărei doamne sau domnișoare, deoarece o poate ajuta să își restabilească echilibrul fizic și psihologic după un an atât de încărcat. Fie că este vorba despre un masaj general, niște băi în saună finlandeză sau poate o împachetare cu ciocolată, aceste proceduri trebuie alese cu grijă, astfel încât posesorul voucherului să primească doza de energie pe care o merită din plin. Eventual, poți lua un credit rapid și să optezi pentru un voucher la un salon profesionist, de elită.

2.    O cină romantică peste hotare

Dacă te numeri printre persoanele cu un caracter spontan, extrovert, plin de energie, atunci sigur îți place să dăruiești amintiri în loc de lucruri, deci opțiunea ta este, cu siguranță, o cină romantică peste hotare. De ce ai nevoie pentru asta? Un credit doar cu buletinul care ar acoperi cheltuielile de transport, cazare și nemijlocit cina într-un local exclusivist dintr-o capitală europeană. Imaginează-ți să iei micul dejun în Paris sau Berlin spontan, într-una dintre diminețile de vacanță, alături de persoana dragă. Sună bine, nu? Și este o amintire care va dăinui mult timp.

3.    Un parfum exclusivist

Deși se numără printre cele mai complicat de ales daruri, un parfum este un cadou original, impregnat cu multă personalitate, fapt ce îi dă o anume greutate. Contează mult să pornești de la firea destinatarului, de exemplu pentru bărbați poți alege arome tari cu esență de mosc, de lemn natural sau de mușchi verde. Pentru doamne, alegerea se cuvine să pornească de la funcția parfumului, de exemplu poate fi o aromă floral – proaspătă pentru zi sau una pregnantă, cu note de piele și catifea pentru seară.

4.    O carte bună

O carte bună este o alegere perfectă mereu, iată de ce poți alege pentru soția, sora sau iubitul tău un volum care chiar i-ar fi pe gust. Fie că este vorba despre istorie, dezvoltare personală, psihologie sau o ficțiune romantică, o carte este în primul rând un omagiu adus inteligenței unei persoane, respectiv nu ai cum să dai greș. Eventual, dacă nu știi ce să iei, alege un voucher la o librărie.

Acum poți să cumperi orice cadou luând doar un credit online de la KREDDY. Rapid, eficient și fără prea multe bătăi de cap.

P.

 

Realitatea Live

23 Mai 2022, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2022, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

Proprietarii de apartamente sunt nevoiţi să facă reduceri mari în oraşe importante ca Liov şi Kiev, din cauza războiului din Ucraina, anunţă Aleph News.

Războiul din Rusia face ravagii şi în domeniul imobiliar. Proprietarii de apartamente sunt nevoiţi să facă reduceri imense în oraşe importante ca Liov şi Kiev. Preţurile au scăzut dramatic în Kiev, capitala Ucrainei, oamenii temându-se să mai investească bani în apartamente sau în chirii. Dovada: un apartament din Kiev, într-o zonă de lux, se închiriază cu 240 de euro pe lună.

Situaţia este asemănătoare în Liov şi în alte oraşe din vestul Ucrainei, unde salariile sunt mai apropiate de Europa, într-o ţară unde pensia este în medie 70 de euro, iar salariul minim nu trece de 190 de euro.

După eliberarea zonei Kiev de ocupanţii ruşi, unii locuitori au revenit, însă nu este loc de afaceri imobiliare. Vânzările de apartamente s-au blocat din cauza războiului, iar chiriile s-au prăbuşit.

Vitaliy Demchenko, agent imobiliar în Kiev, ajută zece persoane să-şi închirieze casele, însă a primit un singur telefon din partea unui potenţial chiriaş. Preţurile mult mai mici nu atrag pe nimeni, din cauza războiului.

Zone bune ale Kievului, unde chiria era aproape 300 de euro pe lună, nu mai sunt atractive pentru oameni nici măcar pentru 180 de euro pe lună.

„Nimeni nu vrea să închirieze un apartament chiar şi la astfel de preţuri”, a explicat Demchenko. În trei luni, valoarea apartamentelor şi a chiriilor a scăzut cu peste 30%.

În Liov, deşi oraşul pare ferit de război, situaţia este la fel de proastă. După invazia rusă a Ucrainei, piaţa imobiliară din Liov a „explodat” din cauza locuitorilor din Kiev şi alte zone ale Ucrainei care fugeau de război şi erau dispuşi să plătească oricât pentru o chirie. În acel moment, chiria în Liov pentru un apartament cu o singură cameră sărea de 950 de euro pe lună. Bucuria nu a ţinut mult, după eliberarea zonei Kiev, pentru că oamenii s-au întors acasă, iar acum apartamentele în Liov se închiriază cu aproximativ 250 de euro pe lună.

Agentul imobiliar Ruslana Artim spune că piaţa imobiliară s-a prăbuşit deja cu 30-40%.

O situaţie similară se observă şi în alte oraşe din vestul Ucrainei. Potrivit agenţiilor imobiliare, în Ivano-Frankivsk un apartament cu două camere se poate închiria cu 280 de euro pe lună. În Kalush, la 30 de kilometri de Frankivsk, un apartament cu un dormitor poate fi închiriat mult mai ieftin, pentru 90 de euro, în timp ce un apartament cu două dormitoare, pentru 190 de euro pe lună.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău