Businessul, învins de birocrație. Strigătul disperat al companiilor auzit de decidenți: Vor scăpa de facturile fiscale

01 Feb. 2022, 15:16
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
01 Feb. 2022, 15:16 // Slider //  bani.md

Businessul, sufocat de birocrație și formalități urmează să-i fie ușurată activitatea, în condițiile în care oamenii de afaceri vor scăpa de facturile fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul bancar.

Împreună cu mai mulți colegi de la PAS, am înregistrat un proiect de lege care va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenți economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Așadar, bonul fiscal bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor”, susține deputatul PAS, Dumitru Marian.

Modificarea va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare.

Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției, va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive. De multe ori, eliberarea facturii fiscale înseamnă și un drum în plus, atunci când documentul nu a fost eliberat în momentul procurării din cauza faptului că de exemplu, contabilul nu era pe loc. Cred că fiecare antreprenor a avut astfel de episoade frustrante”, mai spune deputatul.

Marian, susține că a fost introdus și o prevedere care să echivaleze în mod juridic bonurile fiscale emise în format fizic, cu cele emise în format electronic. Aceasta propunere urmează a fi discutată suplimentar la avizare de către guvern.

Proiectul de lege vine ca reacție la multiplele adresări din partea reprezentanții micului business privind problemele birocratice ce le întâmpină aceștia la desfășurarea activității de întreprinzător. Mai mult, pentru identificarea celor mai stridente mecanisme ce necesită intervenție, au fost organizate o serie de întâlniri, cu precădere cu reprezentanții businessului mic și a liberilor profesioniști, propunerile venite din partea acestora reprezentând piatra de temelie a acestui proiect de lege”, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ