Care este noul vis ce îi face zile negre celui mai bogat om din lume?

06 Iun. 2024, 11:02
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Iun. 2024, 11:02 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Elon Musk a anunţat cu surle şi trâmbiţe că Tesla se va transforma „într-un lider al inteligenţei artificiale şi roboticii”, o ambiţie care necesită mii de procesoare foarte scumpe de la Nvidia. În acest scop, miliardarul a deturnat o comandă uriaşă de procesoare de la Tesla către xAi şi X, companiile sale de inteligenţă artificială şi social-media, scrie CNCB.

În cadrul raportării câştigurilor trimestriale ale Tesla pentru primul trimestru din 2024, Musk a declarat că businessul va a creşte numărul de H100 active – cipul de inteligenţă artificială emblematic al Nvidia – de la 35.000 la 85.000 până la sfârşitul acestui an. De asemenea, el a scris într-o postare pe X câteva zile mai târziu că Tesla va cheltui 10 miliarde de dolari în acest an pe AI.

Dar e-mailurile scrise de personalul de top al Nvidia şi împărtăşite pe scară largă în interiorul companiei sugerează că Musk a prezentat acţionarilor o imagine exagerată a achiziţiilor Tesla. Corespondenţa angajaţilor Nvidia indică, de asemenea, că Musk a deturnat un transport considerabil de procesoare AI care fusese rezervat pentru Tesla către compania sa de social media X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Acţiunile Tesla au scăzut cu la 1% marţi dimineaţă, după ce informaţiile au devenit publice.

Ordonând Nvidia să facă prima livrare de cipuri către X, Musk a amânat livrarea către Tesla a unor cipuri în valoare de 500 de milioane de dolari, ceea ce probabil va întârzia şi mai mult crearea supercomputerelor de care Tesla spune că are nevoie pentru a dezvolta vehicule autonome şi roboţi umanoizi.

Criticii au spus că Musk, din cauza comportamentului său, este doar un CEO cu jumătate de normă al Tesla, compania responsabilă pentru marea majoritate a averii sale. Musk este, de asemenea, directorul general al companiei aerospaţiale SpaceX, fondatorul start-up-ului Neuralink, o interfaţă creier-calculator, şi al companiei de tuneluri The Boring Co. De asemenea, el deţine X, pe care a achiziţionat-o pentru 44 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2022, când încă se numea Twitter. Şi-a lansat startup-ul de inteligenţă artificială, xAI, în 2023.

X şi xAI sunt strâns legate între ele. Într-o postare pe X în noiembrie, Musk a scris:

„Investitorii X Corp vor deţine 25% din xAI”. În plus, xAI foloseşte o anumită capacitate în centrele de date X pentru a rula o parte din instruirea pentru modelele lingvistice mari din spatele chatbotului său Grok, a aflat CNBC.

Musk l-a prezentat pe Grok, numit iniţial Truth GPT, ca fiind un potenţial concurent pentru ChatGPT de la OpenAI şi alte servicii de inteligenţă artificială generativă.

În timp ce Musk jonglează cu numeroasele sale aventuri, acţionarii Tesla au motive serioase de îngrijorare. Compania se află în mijlocul unui declin îngrijorător al vânzărilor, datorat în mare liniei sale îmbătrânite de vehicule electrice şi creşterii concurenţei. Reputaţia sa a avut de asemenea de suferit în SUA, potrivit sondajului Axios Harris Poll 100, care a atribuit o parte din problemele cu care se confruntă Tesla lui Elon Musk şi alegerilor sale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Iun. 2024, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Casa familiei prinţesei Diana a fost scoasă la vânzare pentru prima dată în 22 de ani, la preţul de 10,95 milioane de lire sterline, adică aproape 13 milioane de euro, pe site-urile Whetherell şi Chestertons.

Casa, construită la începutul anilor 1980, a aparţinut contesei Raine Spencer, soacra lui Lady Di. Înaltă de patru etaje, aceasta este situată în Mayfair, Londra.

„Cu legăturile sale cu aristocraţia şi regalitatea, ne aşteptăm ca această casă să atragă un interes puternic din partea cumpărătorilor exigenţi din întreaga lume. Aceasta este o casă trofeu cu o istorie ilustră”, a declarat Danish Arif, şeful vânzărilor Mayfair la Chestertons, potrivit Cityam.

Casa de 430 de metri pătraţi are mai multe camere, inclusiv un hol de primire, o sală de recepţie, mai multe bucătării, un lounge, o bibliotecă, două dormitoare cu dressing-uri şi băi proprii, un apartament separat cu un lounge care se deschide pe o terasă orientată spre sud, un dormitor pentru oaspeţi şi locuinţe pentru personal. O scară duce la fiecare dintre cele patru etaje.

Potrivit agenţiei imobiliare Wetherell, casa are un DPE (diagnostic de performanţă energetică) de clasa E.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău