Cât costă să te distrezi de Revelion în localurile din Chișinău?

28 Dec. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Dec. 2022, 17:26 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Până la Revelion au rămas zile numărate, iar moldovenii și-au făcut deja planurile de sărbătoare. Unii vor petrece noaptea dintre ani acasă, în vacanță sau la restaurant. În ceea ce privește localurile, prețurile diferă. În acest context, Bani.md a analizat mai multe oferte de preț pentru noaptea magică din 31 decembrie. Prețurile încep de la 200 de lei la tejgheaua de la bar și pot ajunge până la 350 de euro în restaurantele de lux.

Zaxi – 350 de euro/persoană

Zaxi vă așteaptă în seara de 31 decembrie cu muzică live, dansuri și o cină de neuitat.

Richland Restaurant – 3000 de lei/persoană

De Revelion Richland a pregătit un program special pentru tine, care în combinație cu un meniu delicios îți garantează un început de an spectaculos!

Look RestoBar – 125 euro/persoană

Muzică bună, sushi, narghilea și mult spumant te așteaptă în noaptea de Revelion la Look RestoBar. În prețul de 125 de euro este totul inclus.

Golden Lion 1700 de lei/persoană

Pentru noaptea dintre ani, restaurantul Golden Lion a pregătit un program special cu decor tematic, panou foto și cu invitați speciali care îți vor face oferi o noapte deosebită.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Manhattan Hotel&Restaurant – 110 euro/persoană

Manhattan ți-a pregătit un meniu împărătesc, decor tematic, atmosferă de poveste, muzică live: Orchestra Dinastiei Valuța si Ady cu program artistic excepțional pentru toate vârstele, program de colind și urătură, tombola cu cadouri și multe alte surprize ale serii. Moș Crăciun a pregătit copiilor „cuminți” cadouri alese. De asemenea, va fi și un fotograf special pentru oaspeți.

Prețul pentru o persoană este de 110 euro, iar dacă veniți în doi veți plăti 200 de euro. Prețul pentru copiii cu vârsta între 4-16 ani este de 70 de euro.

Restaurantul Europa – 1700 lei/persoană

Restaurantul Europa a pregătit un program special cu muzică, colinde, urături, DJ și un meniu special. Prețul pentru o persoană este de 1700 lei.

Prețuri mai accesibile sunt la Trattoria unde poți alege meniuri de la 450 de lei pentru o persoană și până la 850 de lei sau Zhouse 390 – 590 lei.

Și Draft a pregătit un program special pentru 31 decembrie un program special cu meniu de 550 de lei pentru o persoană.

Dacă vrei să-ți petreci seara într-un cocktail bar, alături de prieteni, atunci Marlene a pregătit o ofertă specială: BRĂȚARA OPEN BAR: include accesul la petrecere și băuturi nelimitate (cocktailuri & alte băuturi individuale) – 1.000 lei.

Pentru grupurile de petrecăreți, sunt 3 opțiuni de rezervare:

MASĂ DE 3 PERS. – 650,-
3 x Intrare
1 x Masă rezervată
1 x Sticlă de Cuvée de Purcari

MASĂ DE 4 PERS. – 850,-
4 x Intrare
1 x Masă rezervată
1 x Sticlă de Cuvée de Purcari

MASĂ DE 6 PERS. – 1.300,-
6 x Intrare
1 x Masă rezervată
2 x Sticle de Cuvée de Purcari

Proviziile de spumant vă așteaptă, iar petrecerea începe la 22.00

* Costul intrării fără masă rezervată sau fără brățară OPEN BAR: 200 mdl (un pahar de spumant din partea casei inclus).

** Persoanele cu mese rezervate beneficiază de o reducere de 10% la procurarea brățării OPEN BAR.

 

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău