Ce se va întâmpla în continuare cu Bitcoin? Deutsche Bank spune că bitcoinul a trecut de la „trendy la tracky”

21 Mai 2021, 14:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 14:51 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru Deutsche Bank, bitcoin și-a pierdut perspicacitatea.

Potrivit analistului Deutsche Bank și lector al Universității Harvard, Marion Laboure. scăderea prețului de miercuri în spațiul criptomonedelor, inclusiv o scădere de 11% pentru bitcoin BTCUSD, + 1,47%, a fost o dovadă că monedele digitale pot deveni rapid trecute.

„A fost nevoie de bitcoin doar trei luni pentru a trece de la trendy la tracky (prost), și tot ce a fost nevoie pentru ca criptomoneda să cadă din stil a fost un tweet și o declarație a guvernului chinez”, a spus Laboure.

Tweetul a fost de la Tesla TSLA, + 4,14% director executiv Elon Musk, când a spus că compania de mașini electrice va înceta să ia bitcoin ca plată din cauza preocupărilor de mediu, iar declarația a fost făcută de Banca Populară Chineză, când a spus că jetoanele digitale au fost interzise ca mijloc de plată.

„Valoarea Bitcoin va continua să crească și să scadă în funcție de ceea ce oamenii cred că merită”, a scris Laboure într-o notă către clienți. „Acesta este uneori numit„ Efectul Tinkerbell ”- un termen economic recunoscut bazat pe afirmația lui Peter Pan că Tinkerbell există pur și simplu pentru că copiii credeau că există. Cu alte cuvinte, valoarea bitcoin se bazează în întregime pe gândurile doritoare ”, a spus ea.

Criptomonedele ca mijloc de plată larg răspândit vor fi improbabile. Laboure a estimat că mai puțin de 30% din activitatea tranzacțională a bitcoinului este legată de plăți pentru bunuri și servicii – cea mai mare parte din acestea fiind legate de investiții financiare. Lichiditatea Bitcoin este redusă.

Tradabilitatea limitată a Bitcoin îl va menține ultra-volatil, deoarece câteva achiziții mari sau ieșiri de pe piață pot avea un impact semnificativ asupra echilibrului.

Și asta înainte de intrarea guvernelor, care „este puțin probabil să renunțe la monopolurile monetare”, a spus Laboure.

Ea a menționat că guvernele lucrează la propriile monede digitale, iar reglementările vin.

China a reiterat faptul că criptomonedele nu pot fi utilizate pentru plăți care au declanșat declinul de miercuri. După publicarea inițială a acestui articol, Departamentul Trezoreriei a recomandat ca tranzacțiile criptografice de peste 10.000 USD să fie raportate guvernului.

Uniunea Europeană a propus Regulamentul piețelor în cripto-active sau MiCar, care ar putea intra în vigoare încă de la sfârșitul anului 2021, iar India a reglementat strict criptomonedele.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 16:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 16:24 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cristiano Ronaldo a fost înșelat cu aproape 300.000 euro la o agenție de turism. De mai bine de trei ani, vedeta fotbalului era amăgit fără să-și dea seama.

Astfel, timp de 3 ani Ronaldo a fost  înșelat 288.000 de euro de angajat unei companii de turism, Maria Silva.

Potrivit informațiilor, jucătorul de fotbal în vârstă de 36 de ani încredințase cardurile de credit și codurile aferente angajatei de la agenția de turism. Așadar, între februarie 2007 și iulie 2010, agenția a rezervat peste 200 de călătorii pe care vedeta portugheză nu le-a făcut, dar banii au intrat în contul ei. Suma totală a înșelătoriei este de 288.000 de euro și, potrivit cotidianului Jornal de Noticias. Ronaldo nici nu a observat că îi lipsesc banii.

Ronaldo nu este singura victimă în acest caz. Agentul său, Jorge Mendes, precum și jucătorii Nani și Manuel Fernandes au fost de asemenea înșelați pentru o sumă totală de 350.000 de euro. Acum, acuzata a fost condamnată la patru ani și jumătate de închisoare cu suspendare în 2017 de un tribunal din Porto.

Și a acceptat să returneze banii foștilor ei clienți pentru a evita închisoarea. Angajata se ocupa de deplasările fotbaliștilor și ale familiilor acestora, reprezentați de această companie. Misiunea agentei era de a oferi un tratament personalizat și confidențial acestor clienți speciali și bogați. Ea a câștigat astfel încrederea mai multor jucători, printre care se numără și Cristiano Ronaldo.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală