Ce se va întâmpla în continuare cu Bitcoin? Deutsche Bank spune că bitcoinul a trecut de la „trendy la tracky”

21 Mai 2021, 14:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 14:51 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru Deutsche Bank, bitcoin și-a pierdut perspicacitatea.

Potrivit analistului Deutsche Bank și lector al Universității Harvard, Marion Laboure. scăderea prețului de miercuri în spațiul criptomonedelor, inclusiv o scădere de 11% pentru bitcoin BTCUSD, + 1,47%, a fost o dovadă că monedele digitale pot deveni rapid trecute.

„A fost nevoie de bitcoin doar trei luni pentru a trece de la trendy la tracky (prost), și tot ce a fost nevoie pentru ca criptomoneda să cadă din stil a fost un tweet și o declarație a guvernului chinez”, a spus Laboure.

Tweetul a fost de la Tesla TSLA, + 4,14% director executiv Elon Musk, când a spus că compania de mașini electrice va înceta să ia bitcoin ca plată din cauza preocupărilor de mediu, iar declarația a fost făcută de Banca Populară Chineză, când a spus că jetoanele digitale au fost interzise ca mijloc de plată.

„Valoarea Bitcoin va continua să crească și să scadă în funcție de ceea ce oamenii cred că merită”, a scris Laboure într-o notă către clienți. „Acesta este uneori numit„ Efectul Tinkerbell ”- un termen economic recunoscut bazat pe afirmația lui Peter Pan că Tinkerbell există pur și simplu pentru că copiii credeau că există. Cu alte cuvinte, valoarea bitcoin se bazează în întregime pe gândurile doritoare ”, a spus ea.

Criptomonedele ca mijloc de plată larg răspândit vor fi improbabile. Laboure a estimat că mai puțin de 30% din activitatea tranzacțională a bitcoinului este legată de plăți pentru bunuri și servicii – cea mai mare parte din acestea fiind legate de investiții financiare. Lichiditatea Bitcoin este redusă.

Tradabilitatea limitată a Bitcoin îl va menține ultra-volatil, deoarece câteva achiziții mari sau ieșiri de pe piață pot avea un impact semnificativ asupra echilibrului.

Și asta înainte de intrarea guvernelor, care „este puțin probabil să renunțe la monopolurile monetare”, a spus Laboure.

Ea a menționat că guvernele lucrează la propriile monede digitale, iar reglementările vin.

China a reiterat faptul că criptomonedele nu pot fi utilizate pentru plăți care au declanșat declinul de miercuri. După publicarea inițială a acestui articol, Departamentul Trezoreriei a recomandat ca tranzacțiile criptografice de peste 10.000 USD să fie raportate guvernului.

Uniunea Europeană a propus Regulamentul piețelor în cripto-active sau MiCar, care ar putea intra în vigoare încă de la sfârșitul anului 2021, iar India a reglementat strict criptomonedele.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.