Cea mai simplă și rapidă metodă de a obține cetățenie română pentru moldoveni

28 Iul. 2023, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Iul. 2023, 11:14 // Actual //  Lupu Eduard

Obținerea cetățeniei române poate fi un proces anevoios. Însă dacă respecți calea legală și te asiguri că îndeplinești toate cerințele, poți redobândi cetățenia română în mod sigur.

Iată cum poți parcurge pas cu pas calea legală pentru a obține cetatenia romana:

Verifică eligibilitatea

Asigură-te că îndeplinești criteriile necesare pentru a redobândi cetățenia română. Acest lucru include să demonstrezi legăturile de rudenie pentru a demonstra descendența din români. Redobândirea cetățeniei române poate fi demarată în baza rudelor până la gradul III, care au fost născute până la 28 iunie 1940 pe teritoriul României Mari.

Strânge actele de stare civilă

Colectează toate actele de stare civilă ale ascendenților tăi care atestă legătura cu România, cum ar fi certificatele de naștere, căsătorie și deces ale străbuneilor, buneilor, părinților și ale tale. Dacă vrei să redobândești cetățenia română împreună cu copilul tău minor, va trebui să anexezi la dosar și actele sale.

Toate actele trebuie să fie legalizate la un notar autorizat, iar apoi – apostilate.

Depune dosarul personal

Pregătește dosarul de cetățenie cu toate actele necesare și documentele cerute de către autoritățile române.

Programează-te la unul dintre oficiile Autorității Naționale pentru Cetățenie sau la Consulatul României din țara unde ai reședința. În ziua programării, mergi personal pentru a depune dosarul.

După depunerea dosarului, va trebui să ai răbdare și să aștepți pentru a primi confirmarea privind soluționarea cererii tale de redobândire a cetățeniei române – ordinul ANC.

Depune jurământul și perfectează acte românești

După emiterea ordinului ANC privind soluționarea cererii de redobândire a cetățeniei române ai la dispoziție 6 luni pentru programare la jurământ de credință. Apoi, vei primi certificatul care confirmă acordarea cetățeniei române.

În baza certificatului de cetățenie română poți perfecta acte românești – vei solicita transcrierea certificatului de naștere sau a certificatului de căsătorie, dacă este cazul. Având actele transcrise, poți solicita eliberarea pașaportului românesc sau a buletinului de identitate românesc.

Cum te ajută JustConsult?

Este important să nu te lași descurajat de durata acestui proces, deoarece calea legală este cea mai sigură și corectă metodă de a obține cetățenia română.

Apelează la serviciile JustConsult, companie cu o vastă experiență în consultanță juridică pentru moldoveni, pentru a te asigura că vei parcurge fiecare etapă corect și fără mult stres.

La JustConsult beneficiezi de cele mai bune soluții pentru parcurgerea fiecărei etape fără pierdere de timp. Ești ghidat corect și onest, iar toate procedurile sunt parcurse legal.

Dacă dorești ca JustConsult să-ți vină în ajutor și să te scutească de drumuri în plus, nervi și timp pierdut, accesează pagina justconsult.md și completează formularul, iar un specialist în acte românești te va contacta.

Oficiul JustConsult din Cahul se află pe str. Bogdan Petriceicu Hașdeu 14 (lângă Consulatul României).  Sună 022 80 20 83.

Oficiul JustConsult din Bălți se află pe str. Ștefan cel Mare, 60, la etajul 2 (în incinta Oficiului Poștal Central). Sună 022 80 20 81.

Oficiul JustConsult din Chișinău se află pe str. Ismail 81/1 (business centru Panorama, vizavi de Consulatul României). Sună 022 10 50 80.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău