Cele 2 lucruri pe care Warren Buffett le numește „cea mai bună protecție împotriva inflației”

19 Iul. 2021, 13:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2021, 13:42 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Prețurile de consum au ajuns la cea mai înaltă rată din ultimii zece ani, provocând temerile că inflația ar putea face ravagii asupra economiei. Acest lucru i-a făcut pe oamenii din întreaga lume să se gândească ce înseamnă acest lucru pentru ei.

În 2009, la sfârșitul Marii Recesiuni, Oracolul din Omaha a declarat la reuniunea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway că cele mai bune lucruri pe care le poate face o persoană pentru a se proteja împotriva inflației sunt să-și îmbunătățească abilitățile și să lucreze pentru a fi în TOP.

„Dacă ești cel mai bun profesor, dacă ești cel mai bun chirurg, dacă ești cel mai bun avocat, vei primi partea ta din plăcinta economică națională, indiferent de valoarea oricărei monede ar fi”, atunci A spus o persoană în vârstă de 78 de ani.

În cele din urmă, „cel mai bun lucru de făcut este să investești în tine”, spune Buffett.

Următoarea cea mai bună cale de acțiune pentru a proteja împotriva inflației, spune Buffett, este deținerea unei părți a „unei afaceri minunate”. Asta pentru că, indiferent de ce se întâmplă cu valoarea monedei, produsul companiei va fi în continuare la cerere.

Există o „acoperire mai bună” împotriva creșterii inflației – și nu este aur, spune managerul fondului

El folosește una dintre investițiile sale ca exemplu: „Dacă dețineți compania Coca-Cola, veți obține o anumită porțiune a muncii oamenilor peste 20 de ani și peste 50 de ani pentru produsul dvs. și nu face nicio diferență ce s-a întâmplat cu nivelul prețurilor ”, pentru că oamenii vor plăti în continuare pentru produsele care le plac.

Dar, mai degrabă decât să alegeți o singură companie în care să investiți, luați în considerare investițiile în fonduri cu indice cu cost redus, care sunt mult mai puțin riscante. Buffett a recomandat mult timp ca investitorii să-și pună banii în aceste fonduri, care dețin fiecare acțiune dintr-un indice, făcându-i să se diversifice automat. S&P 500, de exemplu, include companii de renume precum Apple, Coca-Cola și Google.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală