Cele 2 lucruri pe care Warren Buffett le numește „cea mai bună protecție împotriva inflației”

19 Iul. 2021, 13:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2021, 13:42 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Prețurile de consum au ajuns la cea mai înaltă rată din ultimii zece ani, provocând temerile că inflația ar putea face ravagii asupra economiei. Acest lucru i-a făcut pe oamenii din întreaga lume să se gândească ce înseamnă acest lucru pentru ei.

În 2009, la sfârșitul Marii Recesiuni, Oracolul din Omaha a declarat la reuniunea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway că cele mai bune lucruri pe care le poate face o persoană pentru a se proteja împotriva inflației sunt să-și îmbunătățească abilitățile și să lucreze pentru a fi în TOP.

„Dacă ești cel mai bun profesor, dacă ești cel mai bun chirurg, dacă ești cel mai bun avocat, vei primi partea ta din plăcinta economică națională, indiferent de valoarea oricărei monede ar fi”, atunci A spus o persoană în vârstă de 78 de ani.

În cele din urmă, „cel mai bun lucru de făcut este să investești în tine”, spune Buffett.

Următoarea cea mai bună cale de acțiune pentru a proteja împotriva inflației, spune Buffett, este deținerea unei părți a „unei afaceri minunate”. Asta pentru că, indiferent de ce se întâmplă cu valoarea monedei, produsul companiei va fi în continuare la cerere.

Există o „acoperire mai bună” împotriva creșterii inflației – și nu este aur, spune managerul fondului

El folosește una dintre investițiile sale ca exemplu: „Dacă dețineți compania Coca-Cola, veți obține o anumită porțiune a muncii oamenilor peste 20 de ani și peste 50 de ani pentru produsul dvs. și nu face nicio diferență ce s-a întâmplat cu nivelul prețurilor ”, pentru că oamenii vor plăti în continuare pentru produsele care le plac.

Dar, mai degrabă decât să alegeți o singură companie în care să investiți, luați în considerare investițiile în fonduri cu indice cu cost redus, care sunt mult mai puțin riscante. Buffett a recomandat mult timp ca investitorii să-și pună banii în aceste fonduri, care dețin fiecare acțiune dintr-un indice, făcându-i să se diversifice automat. S&P 500, de exemplu, include companii de renume precum Apple, Coca-Cola și Google.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău