Cele mai plătite locuri de muncă vacante din țară. Cel mai mare salariu depășește suma de 30 de mii de lei

20 Mai 2021, 05:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
20 Mai 2021, 05:45 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat topul celor mai bine plătite joburi pe piața muncii, vacante la data 14 mai 2021, conform declarațiilor agenților economici. Salarii bune se oferă pentru cei care optează pentru poziția de manager, contabil, mecanic și inginer, scrie Realitatea.md.

Potrivit ANOFM, cel mai plătit loc de muncă vacant declarat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este pentru poziția de manager sisteme de calitate la Danube Oil Company SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Cahul, satul Giurgiulești în domeniul exctracției uleiului de floarea soarelui. Cel care își va depunde CV-ul ar putea ridica și până la 36 de mii de lei.

La fel, compania este în căutare de mecanic-șef, maistru, operator în sectorul de producție, mecanic, operator în sala de cazane, electrician, etc, pentru care se oferă de la 10-27 mii lei lunar.

Salarii bune se oferă și la nordul țării, mai exact la Magistrala-Nord SRL, companie care este în căutarea unui contabil. Locul de muncă este în orașul Drochia și este pentru o persoană cu studii superioare în domeniul finanțelor sau administrativ care ar urma să câștige, lunar, 20 de mii de lei.

Compania mai ofertează un loc de muncă vacant pentru poziția de inginer, responsabil de construcția și reparația drumurilor cu utilaje sau tehnică specială și se oferă 15 mii lei.

Om muncitor se caută și la Telenești. Mai exact, se caută un inginer responsabil de șantierul în lucru care va activa în raionul Telenești și care are cunoștințe în domeniul construcțiilor. Locul vacant este ofertat de compania turcească „Onur Taahhut Tașimacilik Inșaat Ticaret Ve Sanayi” SRL. Pentru acest job, agentul este gata să ofere între 18 și 20 de mii de lei.

La fel, compania este în căutare de specialiști în domeniul construcțiilor de drumuri și poduri (inginer, geogez, topograf, mașinist, etc), inclusiv și persoane cu funcții de conducere (diriginte de șantier, șef de șantier, șef de parcare). Locurile de muncă sunt în municipiul Comrat și raionul Telenești. Compania oferă transport, cazare (la necesitate), prînz și salariu motivant între 10 și 18 mii de lei.

Un salariu decent este gata să ofere și Spitalul clinic militar central din municipiul Chișinău, care este în căutare de medici și personal din domeniul medical. Pentru aceste locuri de muncă vacante se acceptă personal cu experiență minimă și se oferă între 12 și 17 mii de lei.

Salarii de 15-17 mii lei sunt declarate de angajatori pentru locurile de muncă vacante: manager proiecte în construcție, inginer în construcții, manager achiziții, programatori, medici, sudori, etc.

Locurile de muncă disponibile, pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați. Doritorii sunt îndemnați să acceseze Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (conform declarațiilor agenților economici) și să se adreseze la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

 

Realitatea Live

02 Iul. 2025, 16:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Iul. 2025, 16:22 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Dosarul fraudelor de la sanatoriul „Speranța” din Vadul lui Vodă avansează cu pași mici, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul Procuraturii și a menținut arestul la domiciliu pentru directoarea instituției, Olga Arseni, directorul adjunct și un intermediar. Decizia, pronunțată pe 1 iulie, confirmă hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care pe 12 iunie schimbase arestul preventiv în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii contestă măsura, invocând riscuri de influențare a martorilor, distrugere de probe și obstrucționarea anchetei. Până în prezent, anchetatorii au audiat angajați ai sanatoriului, au ridicat documente contabile și au trimis multiple interpelări către instituții publice. Investigația, spun procurorii, este abia la jumătate, iar volumul de probă ce urmează a fi administrat necesită limitarea libertății acuzaților.

Arseni și complicii săi au fost reținuți pe 27 mai, sub acuzațiile de corupere pasivă, trafic de influență și delapidarea averii străine. Potrivit Centrului Național Anticorupție, directoarea ar fi cerut mită între 10.000 și 40.000 de lei pentru aranjarea licitațiilor publice și pentru a tolera nereguli grave în gestionarea sanatoriului. De asemenea, o parte din plățile făcute de pacienți pentru tratamente balneare nu era trecută în contabilitate, banii fiind deturnați în scopuri personale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO