CEO-ul Pfizer a primit Premiul Genesis, în valoare de 1 milion de dolari. Ce va face cu banii

20 Ian. 2022, 09:28
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
20 Ian. 2022, 09:28 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Președintele și directorul general al companiei farmaceutice globale Pfizer, Albert Bourla a fost miercuri premiat pentru eforturile sale în dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19. Bourla a primit prestigiosul premiu Genesis, în valoare de 1 milion de dolari.

Potrivit Fundației Genesis Prize, directorul Pfizer a obținut cel mai mare număr de voturi în cadrul unei campanii online la care au participat aproximativ 200.000 de persoane din 71 de țări.

Fundația l-a lăudat pe directorul Pfizer pentru „leadership-ul, determinarea și, mai ales, pentru disponibilitatea de a-și asuma riscuri mari”. Acesta a citat decizia Pfizer de a refuza finanțarea guvernului american la începutul pandemiei, o decizie care a ajutat compania să reducă birocrația și să accelereze dezvoltarea vaccinului.

Partenerul său, BioNTech, a primit finanțare din partea guvernului german, iar Pfizer a semnat ulterior un contract de furnizare important cu Statele Unite. Strategia a plasat Pfizer în fruntea eforturilor globale de combatere a coronavirusului. Vaccinul său a fost astfel  primul autorizat pentru utilizare în SUA și Europa, relatează AP.

Albert Bourla s-a născut în Grecia și este fiul unor supraviețuitori ai Holocaustului. Președintele Pfizer intenționează să doneze premiul său unor proiecte menite să păstreze memoria victimelor Holocaustului, în special în Grecia.

Părinții lui Bourla s-au numărat printre puținii supraviețuitori ai comunității evreiești din Salonic, care a fost aproape exterminată de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În ce condiții se acordă Premiul Genesis?

Premiul Genesis, în valoare de 1 milion de dolari este acordat în fiecare an unei persoane pentru realizările sale profesionale, contribuțiile aduse umanității și angajamentul față de valorile evreiești.

Premiul este de obicei decernat la Ierusalim, în luna iunie a fiecărui an, în cadrul unui dineu la care participă premierul israelian. Ceremonia a fost însă anulată în ultimii doi ani din cauza pandemiei.

Începând cu 2022, Bourla se alătură unei liste de lideri de afaceri, artiști și oameni de divertisment, care au câștigat la rândul lor premiul Genesis. Câștigătorul de anul trecut a fost magnatul de la Hollywood Steven Spielberg.

Premiul a fost inaugurat în 2014 și este gestionat în cadrul unui parteneriat între Fundația privată Genesis Prize și biroul președintelui Agenției Evreiești, un grup non-profit care are legături strânse cu guvernul israelian.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău