Cerințele recruterilor s-au schimbat! Ce abilități caută în potențialii angajați. Vor fi valabile și în următorii 5 ani

02 Iun. 2021, 10:06
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 10:06 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Majoritatea dintre noi (aproximativ 50) va trebui să ne recalificăm în următorii cinci ani, pe măsură ce „dubla întrerupere” a impactului economic al pandemiei și creșterea automatizării transformă locurile de muncă. Iată de ce este timpul să începem a dezvolta noi abilități, care se vor cere în viitor.

Gândirea critică și rezolvarea problemelor ocupă primul loc pe lista competențelor pe care angajatorii cred că vor crește în evidență în următorii cinci ani. De asemenea, vor fi la mare căutare autogestionarea, învățarea activă, reziliența, toleranța la stres și flexibilitatea.

TOP 10 abilități ale viitorului:

  1. Gândirea Analitică și inovația;
  2. Învățarea activă și strategii de învățare;
  3. Rezolvarea de probleme complexe;
  4. Gândirea critică și analiza;
  5. Creativitatea, originalitatea și inițiativa;
  6. Leadeship și influența socială;
  7. Utilizarea tehnologiilor, monorizarea și controlul;
  8. Technology design și programare;
  9. Reziliență, rezistență la stres și flexibilitate;
  10. Raționament, rezolvare de probleme și ideație. 

În urma unei analize, realizate în baza Forumului economic mondial, ar putea dura de la o lună până la două luni pentru a dobândi una dintre cele mai importante 10 abilități de stăpânire în profesii emergente din oameni și cultură, scrierea conținutului vânzări și marketing.

Ar putea dura de la două până la trei luni pentru ca cursanții să-și extindă abilitățile în dezvoltarea de produse, de date și IA (inteligență artificială). În timp ce un program de învățare de patru luni ar putea ajuta oamenii să se transforme în roluri în cloud și inginerie.

Astfel de cifre sugerează că, deși învățarea unui nou set de abilități este din ce în ce mai accesibilă prin intermediul tehnologiilor digitale, indivizii vor avea nevoie și de timp și de finanțare pentru a putea urmări noi oportunități, notează raportul.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 12:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
23 Iun. 2021, 12:04 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

În aceste zile producătorii autohtoni au început recoltarea zmeurei. Fiind abia la început de campanie, aceștia spun că așteaptă recolte mai bune decât anul trecut, scrie Agrobiznes.

Totuși, și în cazul zmeurei ploile constituie un factor important în reușita recoltării.

Ploile înregistrate la începutul sezonului au favorizat restabilirea plantelor după un an secetos, însă transportabilitatea fructelor este pusă la îndoială tot din cauza precipitațiilor.

Prețul angro de comercializare a zmeurei este de 35-45 de lei per kilogram, în funcție de zonă.

Producătorii speră că situația ce ține de precipitații se va ameliora, iar aceștia vor putea realiza recoltarea fără pierderi.