Bani, arme, camionete, permise de pescuit și vânătoare! Statul care oferă astfel de stimulente celor ce se vaccinează

02 Iun. 2021, 09:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 09:37 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Statul american cu cea mai mică rată de vaccinare a populației, Virginia de Vest oferă un stimulent mai puțin obișnuit celor ce se imunizează. Autoritățile din Virginia de Vest au pus la cale o schemă de loterie: cei ce se vaccinează pot câștiga și arme, nu doar bani!

Începând cu 20 iunie, cei vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin, intră în tragerea la sorți pentru cinci arme de vânătoare, cinci pistoale, două camionete, cinci permise de pescuit și vântoare pe viață sau 25 de permise de acces în parcurile naționale din Virginia de Vest. După această primă loterie, statul american va mai oferi premii în bani, cel mai mare de un milion și șase sute de mii de dolari, scrie Aleph News.

Pentru a încuraja oamenii să se vaccineze și alte state oferă diverse stimulente. Locuitorii New York-ului vor primi un bilet de loterie cu șansa de a câștiga până la 5 milioane de dolari. Iar loteria din Maryland va selecta în mod aleatoriu un locuitor vaccinat pentru un premiu de 40.000 de dolari în fiecare zi.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.