Cine e miliardarul care a organizat o nuntă faraonică în acest weekend

03 Mart. 2024, 09:23
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Mart. 2024, 09:23 // Actual //  bani.md

Rihanna, Bill Gates şi Mark Zuckerberg se numără printre celebrităţile care participă la o petrecere de trei zile, înainte de nuntă, în valoare de 113 miliarde de dolari, organizată de cel mai bogat om din Asia.

Şefii globali ai tehnologiei, titanii din industrie, vedete de la Bollywood, artişti pop şi politicieni sunt prezenţi pentru festivităţile de trei zile găzduite de magnatul Mukesh Ambani.

Petrecerea din acest weekend este o ceremonie elaborată, înainte de nuntă pentru fiul mai mic Anant şi logodnica Radhika Merchant, fiica unor moguli în industria farmaceutică.

Cântăreaţa melodiei „Umbrella”, Rihanna, care a născut cel de-al doilea copil în august, a cântat la evenimente, potrivit presei locale. India Today a relatat că artistei i s-a oferit până la 9 milioane de dolari să apară la eveniment.

Ambani, în vârstă de 66 de ani, este preşedintele gigantului de telecomunicaţii Reliance Industries şi a 10-a cea mai bogată persoană din lume conform listei miliardarilor Forbes, cu o avere de peste 116 miliarde de dolari.

Anant, în vârstă de 28 de ani, care este şi director în consiliile de administraţie ale mai multor firme deţinute de Reliance, se căsătoreşte cu Merchant, în vârstă de 29 de ani, în cursul acestui an.

De asemenea, iluzionistul american David Blaine este de aşteptat să ofere momente de divertismentul pentru oaspeţi. Va fi prezent şi fondatorul Microsoft Bill Gates şi câţiva lideri politici actuali şi foşti.

Printre invitaţi se numără şi şeful Disney, Bob Iger, în urma unui acord convenit miercuri între Reliance Industries şi Walt Disney pentru a fuziona afacerile lor media din India. Fuziunea va crea un gigant al divertismentului de 8,5 miliarde de dolari în cea mai populată naţiune din lume şi a cincea economie ca mărime.

Printre invitaţi se numără şiIvanka Trump, fiica fostului preşedinte american Donald, precum şi fostul premier al Suediei Carl Bildt, fostul premier canadian Stephen Harper şi regele Bhutanului. Starurile de la Bollywood Amitabh Bachchan şi Shah Rukh Khan se află între invitaţi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Dec. 2024, 09:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Dec. 2024, 09:54 // Actual //  Ursu Victor

Republica Moldova a înregistrat un record istoric în exporturile de floarea-soarelui, livrând 91,3 mii de tone în luna noiembrie 2024. Acest volum depășește cu mult rezultatele lunare anterioare, inclusiv cele din februarie și aprilie 2024, când exporturile s-au situat la 72-73 mii de tone lunar, potrivit analizei lui Iurie Rija de la director executiv al Asociației „Agrocereale”..

„Expansiunea exporturilor are o motivație economică clară: prețul mediu de export în noiembrie 2024 a fost de 11,35 lei/kg, de două ori mai mare decât cel din noiembrie 2023. Această creștere semnificativă a prețurilor a determinat producătorii să valorifice recoltele pe piața internațională, preferând exportul semințelor brute în detrimentul procesării locale”, a punctat Rija.

Floarea-soarelui rămâne unica cultură cu exporturi în creștere în sezonul agricol 2024/2025. Volumul exporturilor din perioada iulie-noiembrie 2024 a crescut cu 1,5 ori față de sezonul anterior. În schimb, alte culturi agricole au înregistrat scăderi semnificative ale volumelor exportate.

În noiembrie 2024, exporturile de ulei de floarea-soarelui s-au reluat cu un volum de 21,9 mii de tone. Cu toate acestea, performanța pe întreg sezonul iulie-noiembrie 2024 rămâne modestă, cu un total de doar 33,2 mii tone exportate, în scădere cu 66% față de aceeași perioadă din 2023.

„Motivul principal al acestui declin este stagnarea prețurilor uleiului, care au rămas la un nivel mediu de 15 lei/kg. În același timp, prețurile semințelor de floarea-soarelui au crescut semnificativ, ceea ce a redus diferența de preț între materia primă și produsul procesat la doar 3,59 lei/kg în noiembrie 2024. Această marjă redusă a făcut ca producția de ulei să devină mai puțin profitabilă”, potrivit lui Rija.

Fenomenul în care exportul semințelor brute este mai profitabil decât procesarea și vânzarea uleiului nu este unic pentru Moldova. Situații similare sunt raportate în Ucraina, România și Bulgaria. Marile uzine de procesare continuă să funcționeze la marginea rentabilității sau chiar cu pierderi, pentru a-și menține cota de piață. În schimb, uzinele mai mici sunt nevoite să își sisteze activitatea sau să se orienteze către alte culturi agricole.

Această dinamică subliniază vulnerabilitățile industriei de procesare din Moldova și necesitatea unei strategii care să sprijine competitivitatea acestui sector. Creșterea exporturilor de floarea-soarelui ca materie primă ridică întrebări despre viitorul industriei și modul în care Moldova își poate valorifica mai eficient resursele agricole.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!