Compania aeriană a moldoveanului Scorpan a făcut primul pas pentru operarea zborurilor în America 

04 Iun. 2023, 13:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 13:34 // Actual //  Lupu Eduard

Compania aeriană HiSky a anunțat astăzi că a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare, pentru operarea de zboruri în Statele Unite ale Americii.

Odată cu finalizarea procesului și obținerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va putea opera zboruri regulate și charter peste ocean, cu plecare de pe orice aeroport din Europa.

Având în vedere rezultatele demersurilor efectuate până în prezent, compania susține că este posibil să primească aprobarea mai devreme decât a fost inițial comunicat. HiSky estimează, în acest moment, că urmează un termen de aproximativ două luni până la anunțarea primelor zboruri transatlantice.

HiSky a depus cerere la autoritățile americane pentru efectuarea de zboruri către SUA.

„Suntem foarte aproape să atingem această nouă țintă în dezvoltarea noastră, după primul milion de pasageri, primele aeronave A321 neo înregistrate în România, obținerea statutul de principal operator charter și nu mai puțin de 22 de rute operate cu succes, din România și Republica Moldova. Dacă totul va decurge așa cum ne așteptăm, până la finalul verii vom deschide deja primele rute către SUA. Câștigarea încrederii pasagerilor nu este un lucru ușor de realizat pentru o companie aeriană nou înființată. Cu toate acestea, cred că în ultimii doi ani am făcut lucrurile așa cum trebuie, astfel încât am reușit să avem azi o cotă de piață semnificativă pe destinațiile pe care le operăm. În acest context, suntem siguri că obținerea permisului pentru zboruri transatlantice este o etapă importantă în consolidarea legitimității noastre pe piața regională”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Operarea de zboruri cu destinație SUA a devenit parte din integrată a strategiei HiSky odată cu introducerea în flotă, la începutul acestui an, a celor două aeronave Airbus A321neo. Acest tip de aeronavă oferă cea mai mare autonomie de zbor din clasa sa, de până la 7.400 km. Noua capabilitate permite companiei aeriene să opereze zboruri peste Oceanul Atlantic, cu o singură oprire de alimentare, în vestul Europei. HiSky va deveni, astfel, prima companie aeriană privată care introduce zboruri directe din România către SUA.

În plus, în contextul liberalizării pieței de transport aerian, ca urmare a semnării, în luna mai, a acordului „Open Skies” între Republica Moldova și SUA, cetățenii moldoveni vor putea zbura, pentru prima dată în istorie, direct din Chișinău către Statele Unite.

Compania HiSky a fost înființată în anul 2020 și operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către opt destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna și Veneția.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

28 Mai 2024, 11:39
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
28 Mai 2024, 11:39 // Slider //  bani.md

Helvetas Moldova invită copiii și adolescenții creativi să-și imagineze viitorul și să împărtășească viziunea lor artistică în cadrul unui concurs de desen cu tema „Ce vreau să mă fac când voi fi MARE”. Concursul își propune să inspire și să susțină aspirațiile copiilor, oferindu-le o platformă unde se pot expune, iar talentul lor va fi premiat.

Participanții cu vârste între 6 și 17 ani sunt încurajați să-și deseneze meseria de vis și să își împărtășească creațiile pe pagina de Facebook a Helvetas Moldova. Pentru a intra în concurs, copiii trebuie să urmeze pași simpli: să creeze un desen pe tema dată, să facă o fotografie a lucrării și să o încarce ca un comentariu la postarea concursului. De asemenea, trebuie să aprecieze pagina Helvetas Moldova și să distribuie postarea.

Concursul promite premii atractive pentru cele mai votate desene din fiecare categorie de vârstă:

  • Vârsta 6-9 ani: Constructor LEGO pentru copii
  • Vârsta 10-13 ani: Set de artă complet cu șevalet de birou
  • Vârsta 14-17 ani: Rucsac modern pentru laptop

Termenul limită pentru trimiterea desenelor este 1 iunie curent, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 3 iunie. Cele mai inspirate lucrări vor fi prezentate într-un album foto special pe pagina de Facebook a Helvetas Moldova.

Părinții sunt încurajați să participe activ, postând creațiile copiilor în cazul în care aceștia nu dețin un cont de Facebook. Helvetas Moldova așteaptă cu nerăbdare să descopere talentele tinere și să celebreze imaginația lor bogată.

Pentru mai multe detalii și regulamentul concursului, accesați acest LINK!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău