Compania aeriană a unui moldovean planifică să zboare în America din iunie 2024

22 Dec. 2023, 11:24
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Dec. 2023, 11:24 // Actual //  bani.md

Compania aeriană HiSky are în plan să zboare din Bucureşti către New York din iunie 2024, fiind pentru prima dată în ultimii ani când din România există zboruri transatlantice.

„După 20 de ani, zborurile directe Bucureşti – New York devin posibile alături de HiSky! Din 7 iunie 2024, vei putea zbura cu noi direct spre oraşul visurilor – New York. Cursele regulate vor fi efectuate săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă. Biletele sunt deja disponibile, la preţ de la doar 349€/sens”, se arată într-un anunţ publicat de companie pe pagina sa de Facebook.

Zborurile către New York ar putea fi o premieră pentru piaţa locală, de unde nu a mai existat niciun zbor transatlantic de ai bine de două decenii. România a avut zboruri transatlantice până la începutul anilor 2000, când Tarom a renunţat la aceste curse.

HiSky a fost înfiinţată în 2020 în Republica Moldova, în cel mai dificil an pentru industria aviatică. În pofida provocărilor, Iulian Scorpan spune că pandemia i-a ajutat la dezvoltare şi compania a avut acces la aeronave mai noi. Iulian Scorpan a fost director în cadrul AirMoldova, fosta companie de stat a Moldovei, iar în 2018 şi-a încetat activitatea la operatorul aerian, apoi a ales să îşi deschidă propria companie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Ian. 2025, 21:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Ian. 2025, 21:39 // Actual //  Ursu Victor

Combinatul de Ciment din Rîbnița (RCC) și-a suspendat activitatea din cauza crizei gazelor naturale, lăsând peste jumătate dintre cei 650 de angajați acasă. Pe durata opririi, aceștia vor primi doar două treimi din salariu, conform novostipmr.

În prezent, la combinat activează doar specialiști implicați în lucrări de reparație, care au fost inițiate cu o lună mai devreme decât era planificat. Fără gaze naturale, RCC nu poate produce ciment și, implicit, nu poate contribui la buget prin taxe și impozite.

În paralel, morile de ciment, care funcționează pe bază de electricitate, sunt și ele oprite din cauza deficitului de energie. Totuși, în alte secții, se desfășoară reparații cu un consum minim de energie, inclusiv la tamburul de uscare.

Îtreprinderea planificase să producă 30.000 de tone de ciment, însă, fără gaz, planurile au fost compromise.

Criza gazelor din regiunea transnistreană a început la 1 ianuarie, după ce tranzitul gazului rusesc prin Ucraina a fost oprit,

 

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală