Compania fostului șef Air Moldova lansează din decembrie zboruri din Cluj-Napoca spre Tel Aviv

02 Nov. 2022, 05:12
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
02 Nov. 2022, 05:12 // Actual //  bani.md

Compania aerienă HiSky, fondată de Iulian Scorpan din Republica Moldova (a condus compania de stat AirMoldova), îşi extinde din luna decembrie oferta de rute operate de pe aeroportul din Cluj-Napoca cu o nouă destinaţie internaţională, Israel. Tel Aviv este cea de-a treia rută introdusă de HiSky cu plecare de pe aeroportul Avram Iancu, după capitala Irlandei, Dublin, şi Bucureşti.

Cursa inaugurală va avea loc joi, 8 decembrie, cu plecare din Cluj-Napoca către principalul aeroport internaţional din Israel, Ben Gurion, potrivit unui comunicat de presă al companiei HiSky.

Orarul companiei prevede două curse săptămânale către această destinaţie, în fiecare zi de joi şi duminică, cu plecare din Cluj-Napoca şi retur. Preţul unei călătorii Cluj-Napoca-Tel Aviv, cu toate taxele incluse, porneşte de la 59 de euro. Hub-ul de la Cluj-Napoca este prima bază operaţională deschisă de compania HiSky în România, în primăvara anului 2021, atât pentru curse regulate, cât şi pentru destinaţii operate în regim charter.

’’Cluj-Napoca este nu doar primul nostru hub din România dar şi una dintre cele mai importante centre regionale pe care le avem în vedere în strategia de dezvoltare a companiei. Un pas important a fost deschiderea rutei directe Cluj-Napoca-Bucureşti, care permite pasagerilor din regiune conexiunea cu destinaţiile operate de noi din capitală, iar în sezonul de iarnă, aşa cum am anunţat, extindem reţeaua de rute internaţionale operate direct de pe aeroportul Avram Iancu. Tel Aviv a devenit una dintre destinaţiile noastre consacrate, pe care le operăm deja din Chişinău şi Bucureşti şi suntem convinşi că va reprezenta una din opţiunile preferate de călătorie şi pentru pasagerii regiunea Nord-Vest.’’, a spus Mareş Cărăvan, director comercial HiSky Europe, într-un comunicat de presă.

HiSky operează din România zboruri internaţionale directe cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Baia Mare către Tel Aviv, Bruxelles, Paris şi Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către cinci destinaţii externe, Milano, Paris, Dublin, Frankfurt şi Tel Aviv.

Compania are în operare o flotă de cinci aeronave, cu o vârstă medie de 7 ani, din familia Airbus A320. Din primăvara anului viitor, alte două aeronave Airbus A321 LR noi vor intra în flota HiSky. Datorită performanţei pe distanţe lungi a acestui tip de aeronavă, pasagerii din România vor putea călători fără escală în destinaţii îndepărtate atât în regim charter, dar şi pe rutele regulate pe care compania aeriană urmează să le adauge în portofoliu. De la începutul anului 2021, HiSky a operat peste 5.200 de zboruri interne şi internaţionale şi a transportat peste 550.000 de pasageri, dintre care mai mult de două treimi cu plecare din România.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău