Crează impact prin implicare

20 Iul. 2022, 11:31
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
20 Iul. 2022, 11:31 // Actual //  MD Bani

Împreună creăm impact! Aceasta este denumirea, dar și motto-ul unui eveniment de socializare și networking la care au participat mai mulți reprezentanți ai societății civile și antreprenori sociali, care contribuie la dezvoltarea țării. Acțiunea a fost organizată în cadrul proiectelor „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova” și „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina”.

Evenimentul a avut rolul de a crea punți de socializare între beneficiarii celor două proiecte dar și de conectare a acestora cu potențiali investitori și donatori.

 

„Scopul evenimentului este crearea legăturilor și conexiunilor dintre toți reprezentanții societății civile pentru a ne dezvolta împreună și pentru a crea impact. Genericul evenimentului este „Împreună creăm impact” și ne-am dorit foarte mult ca beneficiarii celor două proiecte să se cunoască mai bine”, punctează Ana Ciurac, coordonatoare de proiecte a Fundației Est-Europene.

Elena Nofit, comunicatoarea centrului Contact consideră că astfel de evenimente permit crearea de noi conexiuni și au posibilitatea să-ți spună istoria.

„Acest eveniment răspunde la nevoile beneficiarilor EUnlocking de consolidare a capacităților, de creare a parteneriatelor naționale și regionale, a conexiunilor cu unele platforme de socializare, prin intermediul cărora să-și spună istoria, provocările, succesul și chiar eșecul. Am invitat la eveniment și potențiali investitori, donatori din mediul de afaceri, care ar putea fi partenerii lor în dezvoltarea afacerilor sociale pe care le implementează sau pe care le dezvoltă”, subliniază Elena Nofit, comunicatoarea centrului Contact.

Reprezentanții societății civile spun că sunt deschiși spre noi oportunități de colaborare.

„Parteneriatele reprezintă unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie să-l explorăm deoarece ne ajută foarte mult să înțelegem mai bine provocările și problemele pe care le abordăm prin intermediul proiectelor noastre din diverse puncte de vedere”, declară Corina Erhan, directoare A.O. „Agenția de Dezvoltare Rurală – Centru”.

Și Victoria Boțan, specialistă la A.O. „Motivație” accentuează importanța colaborării cu societatea civilă.

„Colaborarea cu societatea civilă este foarte importantă, deoarece doar astfel putem obține rezultatul scontat. Noi suntem deschiși spre noi acțiuni de cooperare, pentru ca drepturile persoanelor cu dizabilități din Moldova să fie respectate”, afirmă Victoria Boțan, specialistă, A.O. „Motivație”.

Proiectele „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă în Republica Moldova” și „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina” sunt finanțate de Uniunea Europeană și cofinanțate de Suedia.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău