Criza gazelor: O consecință a iresponsabilității fostelor guvernări și o încercare a Rusiei de a-și realiza planurile

23 Oct. 2021, 21:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 21:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Situația în care ne-am pomenit este o consecință a iresponsabilității fostelor guvernări, dar și o încercare a Rusiei de a folosi resursele energetice pentru a-și realiza planurile geopolitice. O spun unii foști deputați și analiști politici, care cred că decizia Guvernului de a institui stare de urgență în domeniul energetic era iminentă. Declarațiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu”, de la TV8.

De la 10 august trebuia deja de identificat sursa alternativă, deoarece abordarea și atitudinea Rusiei era previzibilă pentru cei care urmăresc și înțeleg politica reală a biciului și a chipului uman, ziceam cândva a gazului rusesc. Dependența exclusivă și excesivă doar de o sursă de energie, în cazul de față a gazului natural, este un pericol foarte mare pentru stat și cetățeni. ”

„S-a pierdut timp. Eu sper să se rezolve situația. La iarnă să fie cald în case și oamenii să se afle în siguranță. Dar după asta eu cred că trebuie să fie făcută o anchetă, ca să se vadă de ce s-a ajuns la această criză. Poate totuși trebuia din timp de acționat.”

„Presiunea a scăzut până la limita posibilului. Ce face Rusia? De ce Rusia nu își îndeplinește obligațiunile contractuale? Ea s-a obligat să ne dea gaz cu 790 de dolari. Deci, Rusia ne pedepsește. Apare întrebarea de ce? Lui Grosu i s-a spus deschis: „Noi suntem foarte nemulțumiți că doamna președinte, Maia Sandu, a mers la Kiev și a participat la platforma Crimeii.”.”

„Nu există loc de discuții pe filiera de suveranitate, cedări pe segmentul politic. Transnistria, etc. (…)(lași și ce vorbește aici) Deci nu există loc să negociem gazul cu Rusia sau Gazprom și să cedăm pe filiera politică. (…) deloc de partea moldovnească.”„Putem face niște estimări (…) se va începe echilibrarea acestei situații.”

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei