Cu o avere netă de 335 miliarde de dolari, Elon Musk este acum de peste trei ori mai bogat decât Warren Buffet

02 Nov. 2021, 14:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Nov. 2021, 14:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Creșterea semnificativă a valorii Tesla l-a îmbogățit și mai mult pe Elon Musk. În prezent, CEO-ul companiei este de peste trei ori mai bogat decât faimosul investitor Warren Buffett, care a devenit miliardar în urmă cu peste 30 de ani.

Ieri, 01 noiembrie 2021, averea lui Musk a crescut cu 24 de miliarde de dolari și a ajuns la 335,1 miliarde, pe măsură ce acţiunile producătorului de maşini electrice s-au apreciat cu 8,5% în New York.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, CEO-ul Tesla, Elon Musk este cel mai bogat om din lume. Averea lui o depășește cu mult pe cea a fondatorului Amazon Jeff Bezos, fiind cu 143 de miliarde de dolari mai mare.

În vârstă de 91 de ani, Buffet, preşedintele gigantului american Berkshire Hathaway, ocupă locul al zecelea în topul miliardarilor, cu o avere netă de 104,1 miliarde de dolari.

Musk nu este singurul acţionar Tesla care s-a îmbogățit în ultima perioadă. Leo KoGuan, un investitor de retail din Singapore, a devenit săptămâna trecută al treilea cel mai mare acţionar individual al companiei, obţinând o avere netă de 12,1 miliarde de dolari.

Larry Ellison, care a petrecut 44 de ani pentru a dezvolta producătorul de software Oracle, investeşte în Tesla din 2018, însă deţine în prezent o participaţie de 18,1 miliarde de dolari, aproape un sfert din valoarea deţinerilor din cadrul Oracle.

Actele de caritate ale lui Buffett explică imensa diferenţă dintre averea sa şi cea a lui Musk. Investitorul a donat o porţiune din acţiunile Berkshire în fiecare an către mai multe organizaţii filantropice. Buffet, 91 de ani, a declarat în iulie că valoarea cadourilor din ultimii 16 ani depăşeşte 40 de miliarde de dolari, scrie ZF.

Musk, în vârstă de 50 de ani, i-a răspuns zilele trecute directorului Programului Mondial pentru Mâncare al ONU, care i-a îndemnat pe miliardari să accelereze ritmul de donaţii pentru a preveni foametea în ţările sărace. Musk a declarat că ar vinde „chiar acum” acţiuni Tesla de 6 miliarde de dolari dacă agenţia ONU ar demonstra că suma ar putea rezolva problema.

Tesla atinge în prezent o capitalizare de 1.200 de miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan şi Berkshire Hathaway la un loc.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Maia Sandu este personalitatea politică din Republica Moldova în care cetățenii au cea mai mare încredere, arată un sondaj realizat de către CBS Research la comanda Comunității WatchDog.MD. Șefa statului, care a fost menționată de aproape 24% din respondenți, este urmată de fostul președinte, Igor Dodon, care a fost numit de circa 7% din persoanele intervievate.

57% din respondenți nu au putut numi o personalitate politică în care au mare încredere. Dintre cei 43% rămași, peste jumătate au numit-o pe Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon (6,9%), Ilan Șor (3,5%), Ion Ceban (2,1%), Ion Chicu (1,4%), Vladimir Voronin (1,3%) etc. Întrebarea a fost deschisă.

Sondajul arată că la capitolul pozitiv pe primul loc se situează primarul capitalei, Ion Ceban, cu un rating de imagine cumulat de 41,5%. El este urmat de președinta Maia Sandu, cu 38,6%, și ex-președintele Igor Dodon, cu 37,2%.

„La capitolul „foarte multă încredere” sunt 23%, practic același procent ca la întrebarea deschisă, cei care spun că au foarte mare încredere în Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon, cu 12,9%, și la distanță foarte mică în spate este Ion Ceban, cu 12,3%”, a menționat Valeriu Pașa.

La capitolul anti-rating, lider detașat rămâne fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – 88%. El este urmat de liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor – 67%. Președinta Maia Sandu are un anti-rating cumulat de aproape 59%, alături de Igor Dodon, care este practic la același nivel.

Cercetarea arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota 23,4% alegători, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 22% și Partidul politic Șor – 11,3%. În același timp, aproape 20% din respondenți sunt indeciși.

Din numărul decișilor, 33,1% ar vota cu PAS. 31,1% ar vota cu BCS, iar 16% – PPȘor. La distanță mică de pragul electoral s-a situat Mișcarea Alternativa Națională, condusă de Ion Ceban, cu 4,1%.

Sondajul a fost efectuat la telefon în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1 001 persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău