Cu sprijinul Uniunii Europene, ALUTRADE SERVICE și-a extins capacitățile de producere în domeniul sistemelor de umbrire

10 Feb. 2025, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
10 Feb. 2025, 11:14 // Actual //  Soroceanu Olga

A căutat nișa antreprenorială care lipsește pe piață și astfel a dezvoltat o afacere de succes. Este vorba de compania care administrează primul depozit specializat în sisteme de umbrire din Chișinău, un proiect care s-a conturat după 15 ani de experiență a fondatorului, în acest domeniu. Dar să le luăm pe rând…

Constantin Ghervas, administratorul companiei ALUTRADE SERVICE și-a dorit un business care să schimbe mentalități. De ce să faci achiziții de materii prime, să nu știi unde să le depozitezi și să aștepți clientul, când poți să ai clientul și apoi să realizezi rapid comanda  cu materiale procurate dintr-un depozit cu tot de ce ai nevoie și toate condițiile de păstrare. Antreprenorul a ales să ofere această soluție clienților săi. 

Deci, un aspect cheie al modelului de afaceri este orientarea către parteneriate B2B.

„Colaborăm cu alte afaceri care vând produsele noastre către clientul final. Noi ajutăm ori cu materia primă pentru producția lor proprie, ori cu produsul finit pentru montaj sau export”, menționează Constantin Ghervas.

De altfel, aproximativ 50-60% din produsele ALUTRADE SERVICE ajung pe piețele externe cu ar fi Italia, Germania sau Franța, ceea ce demonstrează potențialul exportator al afacerii.

După doi ani de activitate și-a dorit să facă un pas mai mare spre dezvoltare și astfel a devenit unul dintre beneficiarii Programului Start pentru Tineri finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Cu ajutorul acestui grant, în valoare de 200.000 de lei, Constantin a reușit să investească în utilaje moderne pentru producția de rulouri exterioare și plase de insecte, extinzând capacitatea afacerii sale. 

Acest program este dedicat sprijinirii tinerilor antreprenori care își propun să dezvolte afaceri inovatoare și sustenabile și astfel contribuie la crearea de locuri de muncă, la dezvoltarea afacerilor, la îmbunătățirea calității produselor și serviciilor disponibile pe piața internă și externă. Uniunea Europeană joacă un rol esențial în sprijinirea antreprenoriatului din Republica Moldova inclusiv prin co-finanțarea programelor implementate de ODA. Aceste inițiative oferă nu doar sprijin financiar, ci și consultanță pentru dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii, contribuind la crearea unui mediu propice pentru inovare și creștere economică.

„Țin să le mulțumesc ODA, Guvernului Republicii Moldova și Uniunii Europene pentru aportul dat în business-ul nostru, pentru că datorită lor creștem și noi. Fiind azi mici, mâine vom fi mai mari”, subliniază Constantin.

Înregistrează-te aici: https://formular.oda.md/aplica/#/244

Detalii și consultanță la numărul de telefon: 0 -22 -21-16-63

Realitatea Live

10 Feb. 2025, 16:03
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
10 Feb. 2025, 16:03 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat prima etapă a misiunii FSAP (Financial Sector Assessment Program – Programul de evaluare a sectorului financiar), desfășurată în colaborare cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială (BM), la solicitarea instituției financiare naționale. Acest program reprezintă un pas important în evaluarea și întărirea sistemului financiar din Republica Moldova.

Programul FSAP, un instrument de evaluare aprofundată a sistemului financiar, vizează o analiză detaliată și obiectivă a reglementărilor și supravegherii sistemului bancar din țară. Printre activitățile incluse se numără realizarea unor teste de stres pentru băncile din Republica Moldova, evaluarea capacității de gestionare a crizelor economice, precum și analiza modului în care sistemul financiar sprijină accesul la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii, dar și pentru sectoarele economice esențiale.

Prima etapă a programului se concentrează pe stabilirea domeniilor ce vor fi abordate pe parcursul evaluării. Ulterior, misiunile de evaluare vor examina mai detaliat situația sectorului financiar, iar un raport final va fi întocmit și supus aprobării consiliilor FMI și BM.

„Prin această evaluare, Banca Națională a Moldovei își propune să obțină o imagine clară și obiectivă asupra performanței sistemului financiar. Aceasta va permite identificarea oportunităților de reformare a sectorului, implementarea standardelor internaționale, cum ar fi principiile Basel III, și consolidarea capacității de reacție în fața provocărilor economice,” a declarat Tatiana Ivanicichina, viceguvernatoarea BNM.

Procesul FSAP va sprijini BNM în consolidarea capacității de a gestiona riscurile financiare și de a promova stabilitatea economică. În plus, sprijinul acordat de FMI și BM va facilita implementarea reformelor economice, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și crearea unui mediu favorabil dezvoltării economice durabile pe termen lung.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală