Cu sprijinul Uniunii Europene, ALUTRADE SERVICE și-a extins capacitățile de producere în domeniul sistemelor de umbrire

10 Feb. 2025, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
10 Feb. 2025, 11:14 // Actual //  Soroceanu Olga

A căutat nișa antreprenorială care lipsește pe piață și astfel a dezvoltat o afacere de succes. Este vorba de compania care administrează primul depozit specializat în sisteme de umbrire din Chișinău, un proiect care s-a conturat după 15 ani de experiență a fondatorului, în acest domeniu. Dar să le luăm pe rând…

Constantin Ghervas, administratorul companiei ALUTRADE SERVICE și-a dorit un business care să schimbe mentalități. De ce să faci achiziții de materii prime, să nu știi unde să le depozitezi și să aștepți clientul, când poți să ai clientul și apoi să realizezi rapid comanda  cu materiale procurate dintr-un depozit cu tot de ce ai nevoie și toate condițiile de păstrare. Antreprenorul a ales să ofere această soluție clienților săi. 

Deci, un aspect cheie al modelului de afaceri este orientarea către parteneriate B2B.

„Colaborăm cu alte afaceri care vând produsele noastre către clientul final. Noi ajutăm ori cu materia primă pentru producția lor proprie, ori cu produsul finit pentru montaj sau export”, menționează Constantin Ghervas.

De altfel, aproximativ 50-60% din produsele ALUTRADE SERVICE ajung pe piețele externe cu ar fi Italia, Germania sau Franța, ceea ce demonstrează potențialul exportator al afacerii.

După doi ani de activitate și-a dorit să facă un pas mai mare spre dezvoltare și astfel a devenit unul dintre beneficiarii Programului Start pentru Tineri finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Cu ajutorul acestui grant, în valoare de 200.000 de lei, Constantin a reușit să investească în utilaje moderne pentru producția de rulouri exterioare și plase de insecte, extinzând capacitatea afacerii sale. 

Acest program este dedicat sprijinirii tinerilor antreprenori care își propun să dezvolte afaceri inovatoare și sustenabile și astfel contribuie la crearea de locuri de muncă, la dezvoltarea afacerilor, la îmbunătățirea calității produselor și serviciilor disponibile pe piața internă și externă. Uniunea Europeană joacă un rol esențial în sprijinirea antreprenoriatului din Republica Moldova inclusiv prin co-finanțarea programelor implementate de ODA. Aceste inițiative oferă nu doar sprijin financiar, ci și consultanță pentru dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii, contribuind la crearea unui mediu propice pentru inovare și creștere economică.

„Țin să le mulțumesc ODA, Guvernului Republicii Moldova și Uniunii Europene pentru aportul dat în business-ul nostru, pentru că datorită lor creștem și noi. Fiind azi mici, mâine vom fi mai mari”, subliniază Constantin.

Înregistrează-te aici: https://formular.oda.md/aplica/#/244

Detalii și consultanță la numărul de telefon: 0 -22 -21-16-63

Realitatea Live

08 Mai 2025, 17:05
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
08 Mai 2025, 17:05 // Uncategorized //  Ursu Victor

Cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, guvernele statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI) au anunțat plăți unice pentru veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit unei analize realizate de The Moscow Times, Rusia oferă una dintre cele mai mici compensații – doar 80.000 de ruble (circa 820 de euro), de 10,5 ori mai puțin decât Uzbekistanul sau Kazahstanul.

Veteranii din Republica Moldova vor primi 30.000 de lei, echivalentul a aproximativ 140.700 de ruble, de două ori mai mult decât suma alocată de autoritățile ruse, în condițiile în care în țară mai trăiesc doar 25 de veterani.

Topul plăților în CSI:
Kârgâzstan: 936.000 ruble
Uzbekistan: 846.000 ruble (~10.000 USD)
Kazahstan: 841.600 ruble (~5 milioane tenge)
Tadjikistan: 197.000 ruble
Moldova: 140.700 ruble
Belarus: 135.000 ruble
Azerbaidjan: 120.000 ruble
Rusia: 80.000 ruble
Armenia / Ucraina: 0 ruble (nu se acordă plăți cu ocazia zilei de 9 mai)

În Rusia trăiesc încă aproximativ 7.000 de veterani. Pe lângă plata unică din partea guvernului federal, 71 de regiuni au aprobat compensații suplimentare, variind de la 10.000 la 2 milioane de ruble.

Republica Saha (Iakuția): 2 milioane ruble / veteran (doar 9 veterani în viață)
Briańsk, Kaluga și Samara: 1 milion ruble
Daghestan: 500.000 ruble
Crimeea: 400.000 ruble

În contrast, Samara oferă 2 milioane de ruble contractanților care merg la război în Ucraina, dublu față de veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial.

În unele regiuni rusești, în loc de bani, veteranii vor primi pachete cadou, inclusiv ceainice, plăpumi, pături, produse alimentare, cum ar fi conserve de pește, salam și dulciuri, notează publicația Verstka.

Potrivit unui acord semnat în 1994 de 12 foste republici sovietice, aceste state s-au angajat să acorde anual ajutoare materiale veteranilor și să le recunoască reciproc statutul și beneficiile. Totuși, Ucraina a ieșit oficial din acest acord în 2024, iar Armenia nu oferă plăți speciale de 9 mai, ci doar o majorare lunară a pensiei veteranilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!