Cu trenul de la Chișinău la Praga! Cât costă un bilet și care este programul călătoriilor

22 Iul. 2022, 17:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iul. 2022, 17:17 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Calea Ferată din Moldova (CFM) anunță despre posibilitatea de a călători cu trenul de la Chișinău la Praga, capitala Cehiei. Prețurile pentru o călătorie încep de la 66 de euro. Călătoria durează aproximativ 24 de ore.

Pentru a ajunge la Praga, pasagerii vor avea o escală la București. Până la București puteți ajunge cu trenul sau cu un alt mijloc de transport. Bilete pot fi achiziționate la casele Gării Feroviare din Chișinău.

„Anual, peste șapte milioane de turiști din întreaga lume, aleg ca destinație capitala Cehiei, întrucât arhitectura și cultura păstrată de secole surprinde. Încă mai stai pe gânduri? Cumpără chiar acum un bilet spre Praga din casele Gării Feroviare din Chișinău.”
Orarul curselor: București- Praga
  •  14.00 Plecare de la București Nord ( transfer Budapest) – Sosire la Praha Hlavni Nadrazi 13.51;
  •  17.45 Plecare de la București Nord ( transfer Budapest) – Sosire la Praha Hlavni Nadrazi 16.42;
  •  22.02 Plecare de la București Nord ( transfer Budapest) – Sosire la Praha Hlavni Nadrazi 20.42.
Trenul Chișinău-București circulă de trei ori pe săptămână, în zilele de marți, joi și duminică. Trenul pornește din Chișinău la ora 17.20 și ajunge la București la ora 06.17.
Biletele spre destinații europene pot fi procurate din Gara Feroviară Chișinău, sau online- https://bit.ly/bilete_online.
În caz că intenționați să ajungeți la Gara București cu un oricare alt tip de transport, biletele, oricum, le puteți procura din timp, din Chișinău.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 10:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 10:47 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un comunicat de presă au ieșit la iveală mai multe datorii pe care le are Apă Canal pe lângă cele la curent electric.

Astfel, din cauza majorărilor de preț, începând cu luna mai 2022, facturile pentru energia electrică au depășit media lunară a cheltuielilor pentru energia electrică acoperită de tarifele aprobate în anul 2017, iar cele mai mari facturi au fost pentru luna noiembrie și decembrie, în valoare totală de 21,1 mil. lei și, respectiv, 27,2 mil. lei fără TVA. De aici s-a format și datoria enormă față de „Premier Energy”, care la data de astăzi, 06.02.2023, constituie 65,8 mil. lei, la care se adaugă penalitatea înaintată în sumă de 0,24 mil. lei.

La fel, a crescut serviciul datoriei față de BERD și BEI, în total până la 78,6 mil. lei, iar serviciul datoriei față de băncile locale a constituit peste 40 mil. lei. Deși serviciul total al datoriei față de instituțiile financiare a fost de peste 118 mil. lei, iar investițiile în afara celor finanțate în cadrul proiectelor cu finanțare din exteriorul țării, doar contractate de la terți, au constituit 16,1 mil. lei.

Începând cu luna ianuarie 2022, pentru S.A. „Apă-Canal Chișinău” a fost aprobat tariful de 1 479 lei/Gcal, ca includea cheltuieli pentru gazele naturale în mărime de 32,27 mil. lei/an sau 6,45 mil. lei fără TVA în medie pentru o lună din sezonul de încălzire. Iar în tariful de 3 134 lei/Gcal în vigoare începând cu 01.11.2022, componenta gazelor naturale constituia 58,38 mil. lei/an sau 11,68 mil. lei fără TVA în medie pentru o lună din sezonul de încălzire. De aici s-a format și datoria enormă față de „Moldovagaz”, care la data de astăzi, 06.02.2023, constituie 30,53 mil. lei.

Astăzi, 7 februarie, este ultima zi în care Apă Canal urma să găsească o soluție pentru soluționarea datoriilor la energie electrică. În caz contrar compania a fost avertizată că va rămâne fără energie electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău