Cum alegi modelul de barbă potrivit pentru tine: criterii și sfaturi pentru îngrijirea bărbii

12 Iul. 2021, 17:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
12 Iul. 2021, 17:23 // Au Bani //  MD Bani

Barba a devenit în ultima perioadă tot mai populară printre bărbați, totuși nu fiecare știe cum să își aleagă stilul. În cazul în care încă nu știți ce vi se potrivește mai bine, ține cont de aceste sfaturi și mergi la un specialist care să-ți realizeze dorințele.

1. Cum alegi barba potrivită în funcție de forma feței 

Barba are rolul de a adăuga contrast și de a contura mai bine fața, ea poate scoate în evidență anumite trăsături ale feței, iar asta înseamnă că, deși îți place un anumit stil de barbă, s-ar putea ca acela să nu fie potrivit pentru tine.  

  • Față rotundă – barba trebuie să fie mai scurtă în părțile laterale și mai lungă în partea de jos, în zona bărbiei. Astfel, barba te va ajuta sa alungești forma feței. Totodată, e recomandat să folosești un aparat de tuns, conturat și bărbierit ca să reduci lungimea bărbii în zona perciunilor, astfel încât trecerea de la o lungime la alta să nu fie bruscă;
  • Față pătrată – barba ar trebui să fie mai lungă în părțile laterale și mai scurtă în zona bărbiei. Mai ai și varianta în care poți să razi complet părul de pe obraji și să lași părul mai lung în zona bărbiei, pe linia maxilarului și mustața;
  • Față ovală – dacă ai această formă a feței poți experimenta majoritatea stilurilor de barbă și să găsești tipul de barbă care ți se potrivește cel mai bine;
  • Față alungită – în acest caz, barba ar trebui să fie bogată în părțile laterale și mai scurtă în zona bărbiei, astfel încât să eviți ca fața să pară și mai alungită și să accentuezi impresia unei fețe mai late.

2. Modele de barbă în funcție de lungime – cum le obții și cum le îngrijești 

Odată ce ai stabilit ce tip de barbă ți se potrivește, poți trece la etapa în care testezi diferite dimensiuni.

Barbă tip stubble 

Acest stil se potrivește bărbaților care au fața rotundă, ovală sau chiar pătrată, deoarece scoate în evidență linia maxilarului, accentuează masculinitatea și oferă un look matur. Practic, acest stil poate fi asociat cu barba nerasă care a fost lăsată să crească timp de patru-cinci zile, fiind în același timp cel mai scurt model de barbă. Modelul este  potrivit și dacă ai barbă rară.

Barbă scurtă 

Barba scurtă este asemănătoare cu barba nerasă care a fost lăsată să crească aproximativ zece zile, fiind recomandată bărbaților care au barba deasă. În caz contrar, dacă ai barba rară, acest stil nu va face decât să accentueze zonele fără fire de păr, lucru pe care cu siguranță vrei să îl eviți.

Barbă tip tailored

Acest stil poate fi asemănat cu o barbă plină, bine definită și conturată. Barba ar trebui să fie lăsată să crească timp de două-patru săptămâni, iar dacă este îngrijită corespunzător, va scoate în evidență pomeții și linia maxilarului și îți va oferi un aer de masculinitate. Acest stil de barbă este recomandat pentru bărbații cu față rotundă care vor să subțieze aspectul feței sau pentru a da un aspect mai plin bărbiei.

Barbă lungă

Pentru acest tip de barbă trebuie să lași părul să crească în jur de două-trei luni. Pentru a obține acest efect, ea trebuie să fie bine conturată, și mult mai plină decât barba tailored. Se potrivește mai mult bărbaților cu barbă deasă. Acest stil îți permite să corectezi anumite trăsături ale feței. De exemplu, dacă ai bărbia mică, poți lăsa barba mai lungă, ca să alungești fața, la fel ca în cazul în care ai fața rotundă.

Barbă plină 

Cunoscută și sub denumirea de barbă Full Gandalf, acest model de barbă se remarcă prin lungimea sa și arată cel mai bine dacă ai suficientă încredere și puțin mai multă îndrăzneală. Cu o astfel de barbă cu siguranță vei ieși în evidență, motiv pentru care este cu atât mai important să știi cum să o îngrijești.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ