Cum arată evoluția performanțelor iPhone de la o generație la alta. Mai merită să-l aștepți pe următorul?

24 Sept. 2021, 13:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Sept. 2021, 13:47 // Au Bani //  MD Bani

Ilustrată cu un grafic sugestiv, creșterea performanțelor iPhone de la o generație la alta a încetinit considerabil în ultimii ani.

De departe, cel mai mare salt de performanță a fost între generațiile iPhone 6 și iPhone 6s, tranziția de la chipsetul Apple A8 la versiunea A9 aducând performanțe cu 70% mai mari pe partea de CPU și 90% pe cea de GPU. Motivați de îmbunătățirile aduse la partea de hardware, fanii Apple nu au fost câtuși de puțin deranjați de faptul că designul exterior a rămas practic neschimbat. Salturi rezonabile de performanță au adus și următoarele generații, iPhone 7 și iPhone 8/8X. Pornind de la ideea că majoritatea consumatorilor își schimbă telefonul mobil la fiecare 3-4 ani, upgrade-ul de la iPhone 6 la iPhone 6s a însemnat o creștere de 192% a performanțelor, scrie go4it.ro.

În schimb, între iPhone XS și iPhone 13 (alte patru generații) saltul de performanță a fost de 91%, cu tendință clară de plafonare între generațiile iPhone 12 și 13.

Totuși, graficul realizat de Ben Bajarin, analist al companiei Creative Strategies, nu spune chiar toată povestea. Luând în calcul doar performanțele single-core, graficul ignoră creșterile mult mai mari obținute prin trecerea la chipseturi echipate cu mai multe nuclee de procesoare.

Un alt aspect care nu este evidențiat în graficul de mai sus este performanța subiectivă resimțită de utilizator. Deținând controlul total atât asupra configurației hardware, cât și platforma software, Apple poate optimiza pentru performanță și eficiență mai bine decât orice producător de telefoane cu Android, având toate pârghiile necesare pentru a livra consumatorilor o experiență fără cusur pe fiecare iPhone nou achiziționat.

Deși la prima vedere am fi tentați să credem că Apple livrează tot mai puțin de la o generației iPhone la următoarea, adevărul este că micșorarea salturilor de performanță între generații poate fi și un lucru bun, în sensul că telefonul iPhone cumpărat acum va rula mai bine versiunea de iOS are va fi lansată peste 3-4 ani.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău