Cum să crești un start-up? TOP 7 cărți care îți vin în ajutor

26 Iun. 2021, 09:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iun. 2021, 09:30 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Faptul că ai lansat startupul nu îți asigură succesul. Pentru a obține un profit cât mai mare, aceasta are nevoie de dezvoltare permanentă. Iată 7 cărți bazate pe creșterea unui startup.

1. Explosive Growth – Cliff Lerner

O carte interesantă despre creșterea rapidă și directă a unui startup prin propriu exemplu. Autorul va spune povestea aplicației sale de dating, care a reușit să atingă rapid marca de 100 de milioane de descărcări.

2. Hacking Growth – Sean Ellis & Morgan Brown

Autorii acestei cărți oferă sfaturi practice și instrumente reale pentru creștere a numărului de utilizatori și a cotei de piață a startupurilor aflate la diferite etape.

3. If You Are a Dogfiht, Become a Cat – Leonard Sherman

Cartea este despre a nu intra în lupte de câini cu concurenții, ci mai degrabă să vă concentrați asupra pornirii dvs., a creșterii și a strategiei de a merge mai departe, poziționându-vă o pisică.

4. Scale – Geoffrey West

Cartea este despre povestea reală a creșterii. Creștere rapidă, multe probleme și modalități de a le rezolva. Totul se axează pe o singură poveste – istoria Snapchat.

5. How to Turn Down a Billion Dollars – Billy Gallagher

O carte destul de curioasă în care autorul încearcă să investigheze natura creșterii unui startup prin creșterea a diverse organisme vii și a oamenilor. Autorul aplică exact aceleași legi pentru creșterea nu numai a companiilor, ci și a unor întregi industrii și sectoare ale economiei.

6. No Filter – Sarah Frier

O altă rețea socială și o altă creștere și creștere meteorică. De data aceasta este vorba despre Instagram. Cum să luați bani pentru un startup și să lansați altul, cum să creșteți considerabil împreună cu o echipă mică și cum să vindeți startupul dvs. Facebook pentru un miliard. Așa sună povestea Instagram.

7. The Upstarts – Brad Stone

Și aceastăcarte este despre două startupuri emblematice din vremea noastră – Airbnb și Uber. Ei bine, nu sunt aceste povești de creștere rapidă și succes? Gata, deci familiarizarea cu începutul acestor două startupuri va fi cât se poate de utilă pentru toți fondatorii.

Sursa: Telegram, antreprenor.md.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Oct. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Într-un interviu pentru Bani.md, agentul imobiliar Liliana Popescu a menționat că moldovenii cumpără apartamente din blocuri vechi pentru investiții. Apartamentele sunt oferite cu chirie sau sunt vândute la un preț mai mare după ce se repară.

„Sunt foarte multe solicitări pentru blocurile vechi, pentru că prețul este mai mic. De exemplu, dacă cumperi un apartament în stare deplorabilă cu 20 de mii, în vânzare îl poți scoate în vânzare chiar și cu 35 de mii.”.

Potrivit Lilianei Popescu, astfel de solicitări vin în special de la persoanele care lucrează peste hotare. Clienții fac reparații și dau apartamentele în chirie sau le scot la vânzare la un preț mai mare.

În general, moldovenii preferă apartamentele cu o cameră și living, iar familiile își doresc apartament cu două camere și living.

Cea mai bună perioadă de vânzare a apartamentelor este atunci când revine diaspora acasă, de sărbători precum Crăciun sau Paști.

„Indiferent că lucrează peste hotare vor să aibă ceva acasă.”, spune Liliana Popescu.

Mai multe detalii despre tendințele de pe piața imobiliară, aflați în interviul ce urmează.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie