Cum să crești un start-up? TOP 7 cărți care îți vin în ajutor

26 Iun. 2021, 09:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iun. 2021, 09:30 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Faptul că ai lansat startupul nu îți asigură succesul. Pentru a obține un profit cât mai mare, aceasta are nevoie de dezvoltare permanentă. Iată 7 cărți bazate pe creșterea unui startup.

1. Explosive Growth – Cliff Lerner

O carte interesantă despre creșterea rapidă și directă a unui startup prin propriu exemplu. Autorul va spune povestea aplicației sale de dating, care a reușit să atingă rapid marca de 100 de milioane de descărcări.

2. Hacking Growth – Sean Ellis & Morgan Brown

Autorii acestei cărți oferă sfaturi practice și instrumente reale pentru creștere a numărului de utilizatori și a cotei de piață a startupurilor aflate la diferite etape.

3. If You Are a Dogfiht, Become a Cat – Leonard Sherman

Cartea este despre a nu intra în lupte de câini cu concurenții, ci mai degrabă să vă concentrați asupra pornirii dvs., a creșterii și a strategiei de a merge mai departe, poziționându-vă o pisică.

4. Scale – Geoffrey West

Cartea este despre povestea reală a creșterii. Creștere rapidă, multe probleme și modalități de a le rezolva. Totul se axează pe o singură poveste – istoria Snapchat.

5. How to Turn Down a Billion Dollars – Billy Gallagher

O carte destul de curioasă în care autorul încearcă să investigheze natura creșterii unui startup prin creșterea a diverse organisme vii și a oamenilor. Autorul aplică exact aceleași legi pentru creșterea nu numai a companiilor, ci și a unor întregi industrii și sectoare ale economiei.

6. No Filter – Sarah Frier

O altă rețea socială și o altă creștere și creștere meteorică. De data aceasta este vorba despre Instagram. Cum să luați bani pentru un startup și să lansați altul, cum să creșteți considerabil împreună cu o echipă mică și cum să vindeți startupul dvs. Facebook pentru un miliard. Așa sună povestea Instagram.

7. The Upstarts – Brad Stone

Și aceastăcarte este despre două startupuri emblematice din vremea noastră – Airbnb și Uber. Ei bine, nu sunt aceste povești de creștere rapidă și succes? Gata, deci familiarizarea cu începutul acestor două startupuri va fi cât se poate de utilă pentru toți fondatorii.

Sursa: Telegram, antreprenor.md.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală